Wolf SE/ME - jak se vám líbí?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
raging

#76 Příspěvek od raging »

[quote="mikyno12"]videa supco......v jednom mi je prostredie velmi povedome..;)

jo,me taky :lol: nedavno jsi tu byl 8)
Sali

#77 Příspěvek od Sali »

Mikyno 12-Ahoj,myslim a je to pouze muj nazor,ze i na to povoleni remene bys mel poprosit nekoho ze sveho okoli,kdo se v tom uz vyzna a ukaze Ti jak na to.Sam se na to vykasli.Tot muj soukromy nazor.
Sali
mikyno12

#78 Příspěvek od mikyno12 »

mas pravdu..ja sa do toho babrat nechcem...

ja ked aj nieco rozoberam, tak idem len potial (ak je to nieco co nemozem rozbit) odkial to viem vratit spat.....zasa az taky nezrucny nie som

do lietania mam este daleko...tak uvidim mne osobne to pomale dotacanie nevadi

a este jedna otazka....ked skladam helikopteru, tak mozem ohybat listy vrtul (neviem ci som to dobre vysvetlil..hadam ano) a teda ci to pri lietani nevadi....ci sa nemaju nejako viacej dotahovat na lietanie
helifish

#79 Příspěvek od helifish »

mikyno12 píše:mas pravdu..ja sa do toho babrat nechcem...

ja ked aj nieco rozoberam, tak idem len potial (ak je to nieco co nemozem rozbit) odkial to viem vratit spat.....zasa az taky nezrucny nie som

do lietania mam este daleko...tak uvidim mne osobne to pomale dotacanie nevadi

a este jedna otazka....ked skladam helikopteru, tak mozem ohybat listy vrtul (neviem ci som to dobre vysvetlil..hadam ano) a teda ci to pri lietani nevadi....ci sa nemaju nejako viacej dotahovat na lietanie
Chlape :D :D vrtuli ma letadlo helina ma rotory :D :D nic ve zlem. Jinak listy rotoru maji byt dotazeny tak aby se pri manipulaci (treba uklizeni do skrine :D ) s heli se nazklapely. :D ale to ti urcite ukaze nejaky vrtulnikar v realu. Jinak doporucuji si psat dotazy az se sejdete nekde na letisti jinak si na vetsinu dotazu na 100% nevzpomenes.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Sali

#80 Příspěvek od Sali »

Mikyno 12-listy hlavniho rotoru i zadni vrtulky maji byt dotazeny tak aby se samovolne nezklapely ale abys je pri skladani mohl slozit.Musi byt schopny pri roztoceni rotoru se samy vymezit.
Sali
mikyno12

#81 Příspěvek od mikyno12 »

teda ak chapem spravne....
ak chytim rotorovu hlavu a chcem pootocit s listom s v smere ( alebo prostiemere) otacania tak by mal ist len trochu?
lebo pri skladani mi ide ide zadna "zlozit" lahko...lahsie ako predna
Sali

#82 Příspěvek od Sali »

Mel by klast odpor ale ne velky.Neni dulezite aby listy hlavniho rotoru a vrtulky meli stejny odpor,dulezite je aby listy hlavniho rotoru meli stejny odpor a to same plati pro zadni vrtulku.
Sali
jirka_d

#83 Příspěvek od jirka_d »

Malá oprava:
.........dulezite je aby oba listy hlavniho rotoru meli stejny odpor a to same plati pro zadni vrtulku.
Sali promine
mikyno12

#84 Příspěvek od mikyno12 »

remienok je v pohode....skusal som ho a isiel do 2/3 stlacit bez problemov

padielka su uz ako maju byt...akurat som mal problem, kym som nasiel spravny kluc

inak dakujem za rady ;)
jirka_d

#85 Příspěvek od jirka_d »

Jsem jeden z vlastníků Wolfa. Stále tvrdím, že za ty peníze se i vyplatí.
Uběhl již nějaký čas od jeho pořízení a zjišťuji, že každý solidní výrobce ke svému vrtulníku má i manuál, kde je zakladní seřízení, zapojení elektroniky, rozkreslená sestava vrtulníku s katalogovými čísly dílů atd.
Toto u Wolfa postrádám. Určitě mi bude dost lidí oponovat že je to stejné jako T Rex. Ano, je možné manuál T Rexu použít, ale ne na celý stroj.
Dnes, když budu něco kupovat, tak se budu dívat i na to, jakou má výrobce podporu pro své výrobky a jak se k tomu staví prodejce v ČR.
I když přístup RCZony je vstřícný, tak přesto nevidím důvod jim platit za základní seřízení vrtulníku (jak mají uvedeno na svých szránkách), ale raději si připlatím a dostanu tyto informace od výrobce i s vrtulníkem.
Porovnejte si jaký manuál dává Align k T Rexovi a co dostanete k Wolfovi?
scarabeus

#86 Příspěvek od scarabeus »

mikyno12 píše:remienok je v pohode....skusal som ho a isiel do 2/3 stlacit bez problemov

Nejde jen o reminek. Co kdybys nam natocil takovehle kratke video?:

Nic nezapojuj, vse nech vypnute a roztoc rukou hlavni rotor (listy vyrovnane samozrejme). Radi bychom videli jak dlouho se bude tocit nez se zastavi. Tak se krasne pozna bud spravne nastaveny nebo nekde drhnouci rotor...

Podle meho je tam neco eklovatyho, a proto se zastavuje tak rychle, to neni normalni.
Naposledy upravil(a) scarabeus dne sob 15.11.2008 17:45, celkem upraveno 1 x.
pol.country

odpověd

#87 Příspěvek od pol.country »

jirka_d píše:Jsem jeden z vlastníků Wolfa. Stále tvrdím, že za ty peníze se i vyplatí.
Uběhl již nějaký čas od jeho pořízení a zjišťuji, že každý solidní výrobce ke svému vrtulníku má i manuál, kde je zakladní seřízení, zapojení elektroniky, rozkreslená sestava vrtulníku s katalogovými čísly dílů atd.
Toto u Wolfa postrádám. Určitě mi bude dost lidí oponovat že je to stejné jako T Rex. Ano, je možné manuál T Rexu použít, ale ne na celý stroj.
Dnes, když budu něco kupovat, tak se budu dívat i na to, jakou má výrobce podporu pro své výrobky a jak se k tomu staví prodejce v ČR.
I když přístup RCZony je vstřícný, tak přesto nevidím důvod jim platit za základní seřízení vrtulníku (jak mají uvedeno na svých szránkách), ale raději si připlatím a dostanu tyto informace od výrobce i s vrtulníkem.
Porovnejte si jaký manuál dává Align k T Rexovi a co dostanete k Wolfovi?

Plne s tebou souhlasím,taky me nemadchl dodany "manual" v anglictine dily z terexe to neni reseni na priklad naboj vrtulky ma kratsi hridele musel jsem to upravit na soustruhu. jinak wolfik dobrej ja mam smulu na spatny kus,nejdriv odeslo gyro,pak regulator a dneska zacalo cukat servo kloneni. tak zase nelitam a budu opravovat . preju vsem stastne litani Pol
mikyno12

#88 Příspěvek od mikyno12 »

scarabeus píše:... neco eklovatyho ...

prosim ta vysvetlis mi co to znamena?

video mozem skusit....ale az cez tyzden sa bude dat najskor

..navod je sice trosku strohy co je mierne -, ale kto uz ide lietat s wolfom ma iste skusenosti s mechanikou vrtulnikov a tak mu nerobi problem ho mierne doladit bez navodu, no nie vzdy...ja som si ho nechal spravit komplet, lebo dovtedy som nazivo cykliku ani len nevidel...:P teda aj kebyze je detailny navod asi by som si tiez na to netrufol....
BLC EgrO

#89 Příspěvek od BLC EgrO »

Včera jsem na youtube hodil první svoje video kde s tim docela už lítám tak se můžete podívat...
Mam to ale jen od prázdnin takže ještě žádná sláva..

http://www.youtube.com/watch?v=9J6URZuaet4
Radši lítám než šroubkuju...
scarabeus

#90 Příspěvek od scarabeus »

No tak naka prvni vlastovka by tu byla, ale misto letu dopredu a pak couvani ocasem zpatky bych spis trenoval poradne vis na miste, a to bokem a cumakem k sobe.

Ale jinak dobry.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“