Všichni se pořád snaží porovnávat neporovnatelné a žijí v domnění, že za letovými vlastnostmi je hlavně letadlo….a pilot je tím nejméně důležitým prvkem. Cítím to z těch stále se dokola opakujících naprosto nesmyslných a někdy i trapných dotazů…. ,že když si koupím to nejlepší letadlo, bude i mě létat nejlíp.
konurent flashe
Jinak jsem reagoval příspěvkem zhruba na tuto myšlenku:
Všichni se pořád snaží porovnávat neporovnatelné a žijí v domnění, že za letovými vlastnostmi je hlavně letadlo….a pilot je tím nejméně důležitým prvkem. Cítím to z těch stále se dokola opakujících naprosto nesmyslných a někdy i trapných dotazů…. ,že když si koupím to nejlepší letadlo, bude i mě létat nejlíp.

-
Jiří Kolář-BAN1
Mad_Box píše:Tak to máš jedničku. Dvojka je pokud vím k sehnání pouze u tatínka Blasta u HonzaSe.
Jinak to co píšeš že se bude učit znova si nemyslím, jediné na co si musí dát pozor je že s dřevěným letadlem, bude muset chodit na trochu vyšších rychlostech. Jinak právě takovéhle malé EPP líp vytrénuje reakce a hlavně donutí používat SOP.
Páčkování , SOP, reakce, naprostý souhlas. Chování modelu bude ale určitě jiné. Hodně jiné. On už je to dost rozdíl mezi AFPD a EPP naostro.
Pokud máme G1, tak kde se dá sehnat G2 a za kolik. Pár serv ještě leží v šuplíku. To by byl poslední pokus s EPP.
Letadlo je ve vzduchu obratné, a létá rychle i pomalu, visí ...a to je asi tak všechno. Letový projev podle často slýchaného opěvování se ani v náznaku nepřibližuje konstrukčním letadlům. Před tímto letadlem jsem delší dobu létal s EPP Blade Dancer-em od MS Komposit které je obdobné kategorie a prodává se za 1000Kč. Letovým projevem si jsou velmi podobní a jednou tak vysoká cena neomlouvá bezvadné vyřešení stavby modelu.
Já vím že tobě to bude stejně jedno, ale já jsem lítal jak s Flashem tak s BD, ani jeden model nebyl můj a měl jsem je jen půjčené. Rozdíl mi přišel víc jak úměrný cenovému rozdílu. Flash je proti BD o dvě třídy jinde, podle mě se to nedá srovnávat.
Nebo se to dá říct i jinak, meleš kraviny... Zní to drsně, ale je to tak
Jkolina:pokud máš zájem o B G2, napiš mi na spatnyh@seznam.cz, tady to raději nebudeme řešit
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
porovnáváte neporovnatelné,
protože je jedno co je to za éro, záleží taky na tom kdo ho postavil a jak ho postavil, s jako váhou, s jakou přesností a tak.
Pak taky záleží jaké ruce to éro řídí, někdo lítá ladně i ve větru,a někdo nepřesně i za bezvětří,
pak taky záleží na gustu pilota, jeden má rád těžiště více vepředu jiný vzadu,
je toho spooooousty, tak mi vysvětlete jak to provnávat!
Spíše si každý musí najít to co mu vyhovuje, a neporovnávat s kolegy.
protože je jedno co je to za éro, záleží taky na tom kdo ho postavil a jak ho postavil, s jako váhou, s jakou přesností a tak.
Pak taky záleží jaké ruce to éro řídí, někdo lítá ladně i ve větru,a někdo nepřesně i za bezvětří,
pak taky záleží na gustu pilota, jeden má rád těžiště více vepředu jiný vzadu,
je toho spooooousty, tak mi vysvětlete jak to provnávat!
Spíše si každý musí najít to co mu vyhovuje, a neporovnávat s kolegy.
kribo: Já se hlavně snažil srovnávat co se s čím dá zaletět, zrovna u BD je díky malé ploše všeho docela problém s většinou obratů kde to má letět pomalu a pokud možno se nezakousávat a neprosedávat
Což drsný 3D pilot létající na plný plyn asi těžko pozná 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Honzo….pokus si ještě jednou přečíst co jsem napsal a proč. Nebude od věci si přečíst těch pár příspěvků co mám v tomto vlákně.
Vážím si Tvojich názorů a stejně tak i to, že letadla které prezentuješ jsou kvalitní.
Nikomu nic neradím, jen jsem napsal pocity z letadel které jsem si zakoupil a s kterými látám.
U EPP bych se ,ale bál mluvit s příliš velkým nadšením o aerodynamice letu. Jinak jsem opravdu netušil, že pokud u stejného letadla na ocas použiji depron místo EPP budou letové vlastnosti tak diametrálně odlišné.
Pokud byl při ladění ocasních ploch Blast v aerodynamickém tunelu, tak se omlouvám ještě jednou a opravdu se stydím.
Ano …drsný pilot co létá na plný plyn nic nepozná a asi má o zásadních změnách v letu jiné představy.
Vážím si Tvojich názorů a stejně tak i to, že letadla které prezentuješ jsou kvalitní.
Nikomu nic neradím, jen jsem napsal pocity z letadel které jsem si zakoupil a s kterými látám.
U EPP bych se ,ale bál mluvit s příliš velkým nadšením o aerodynamice letu. Jinak jsem opravdu netušil, že pokud u stejného letadla na ocas použiji depron místo EPP budou letové vlastnosti tak diametrálně odlišné.
Pokud byl při ladění ocasních ploch Blast v aerodynamickém tunelu, tak se omlouvám ještě jednou a opravdu se stydím.
Ano …drsný pilot co létá na plný plyn nic nepozná a asi má o zásadních změnách v letu jiné představy.
-
Jiří Kolář-BAN1
HonzaS píše:;) Což drsný 3D pilot létající na plný plyn asi těžko pozná
To co napsal AM pod čarou, je replika jednoho našeho kolegy, který prorazil střechu hangáru, pod kterým je čerpačka pro letadla na letišti. Od té doby se ten kolega na letišti neukázal a jeho výrok dost často používáme. Dlouho trvalo, než jsme se dozvěděli, kdo to byl.
AM není ostrostřelec, ani drsný 3D pilot. Spíše naopak. S modely se mazlí, létá hodně pomalu a hlavně umí poradit. Je úplně jedno jestli létá s Flashem nebo s Edgem. Má to rád a hodně ho to baví.
Já jsem tu hodně profláknutý. Ale někdy už raději nereaguji. Pokud si někdo opravdu myslí, že když mastí EPP, půjde balsa sama, říkám, že ne.
konkurent Flese-3m akrobat na poradnej spalovak,navic v rukou nekoho KDO TO UMI.nic proti malejm spalovakum na metyl,taky jsem je mel,na bezduche poletovani a jakousi akrobacii prez celou oblohu mozna ale pokouset se o nejaky smysluplny obrat je vetsinou marny boj,kdyz uz to nespadne do vrtaku,tak zase chcipne motor.Flash i Blast je dobry nastroj pro toho,kdo se chce trapit a neco naucit,navic pro letani venku neni nezbytne nutne hlidat uzkostlive vahu.Jestli se nemylim,tak se uz ani zadna soutez s malejma spalovakama neleta,kdysi se letala nejaka akrobacka s 3.5ccm ale ta byla sakra zjednodusena,tam by se urcite nekdo s Flesem nebo Blastem pekne nudil.