DC klešťák nebo watt meter?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od AR1 »

Předpokládám, že se ptáš na napětí pod zatěží, to skutečně v daný okamžik nevím. Ale mě spíš zajímá proud po připojení nabitých baterií abych viděl odběr, a napětí můžu předpokládat..V reálu to bude míň. Anebo je to blbost a watt meter má bod.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Jiří Kolář-BAN1

#17 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

AR1 píše:flame kvůli watt metru

Neboj "FLAME" nebude. To jsi myslel určitě mě. :lol: :lol:

Jen malá rada. Volba je jen Tvoje věc.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jirak »

AR1 píše:napětí můžu předpokládat..

v reálu to bude vždy míň, ale záleží na tvrdosti aku, počtu cyklů atd... čím horší aku, tím klesne min. napětí a tím pádem nižší příkon. Ono asi dost záleží, jak přesně chceš mít příkon změřený, pokud to stačí jen orientační hodnota, pak měř pouze proud. Ale je to na tobě :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

Ja bych se primlouval za WattsUp. Sam o nem uvazuju. Ted merim soustavou bocniku a dvou voltmetru a je to strasna dratarina. A merit 50-60A pohon si s tim uz taky netroufnu. Kvalitni klestak je sice hezka vec, ale ja to stejne jinde nez v modelech pouzivat nebudu. A navic me docela zajima i ten pohles napeti na baterce, takze bych tam musel stejne jeste pripojovat voltmetr dratama. Takze vzhuru do kvalitniho cinskeho WattsUpu :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
jamel

#20 Příspěvek od jamel »

Používám watts up a jsem s ním moc spokojen. To že při měření ukazuje mimo jiné napětí pod zátěží mi přijde celkem užitečná věc. Zrovna tak to že si pamatuje špičkové a minimální hodnoty. Za ty peníze... Kupoval jsem ho na HC, když byl dolar za 16...
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
prosek

#21 Příspěvek od prosek »

Dík, právě jste mě přesvědčili a hned jsem koupil klešťák na Deal..., měřím i napětí a otáčky a nejhorší, bylo měření proudu přes bočník a spoustu konektorů a měřáků a drátů.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od arda1 »

Otázka(vím předem odpověď)-čím měří WattsUp proud??? :wink:
ICQ 638556901
jakas
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jakas »

arda1 píše:Otázka(vím předem odpověď)-čím měří WattsUp proud??? :wink:

má v sobě bočník na kterém měří úbytek napětí.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Abu »

Jasne ze bocnikem. 1mOhm. Myslim ze ten ubytek v radu 0.01 - 0.1V me nezabije. Stejne udela vetsi rozdil treba to, jak je baterka tepla a jakou ma zrovna "naladu" (jak byla pred merenim rozhybana)...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
TK.

#25 Příspěvek od TK. »

já měřím tímto a plná spokojenost :

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36184

co víc vymýšlet , zapnu a vidím vše potřebné :

okamžitý proud, napětí, výkonu/příkonu a proteklého náboje. 70 A trvale/100 A špičkově
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Marek71 »

Má ten merák aj pameť ? Aby si videl špičkové hodnoty Imax, Umin a Pmax ?

Inak, WatsUp je tu:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6380

A pokiaľ chce človek vedieť údaje z letu, tak EagleTree:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4575

Používam ET, ale na okamžité a operatívne použitie je lepší WatsUp, pokiaľ človek neuvažuje a nepotrebuje logovanie nameraných hodnot.

TK. píše:já měřím tímto a plná spokojenost :

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36184

co víc vymýšlet , zapnu a vidím vše potřebné :

okamžitý proud, napětí, výkonu/příkonu a proteklého náboje. 70 A trvale/100 A špičkově
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Nakadah »

Vzdyt EagleTree staci pripojit k PC/notasu, spustit LIVE a clovek hned vsechno vidi :) a kdyz se nastavi vyssi snimkovaci frekvence tak jdou slusne videt i spicky. Nak
coro

#28 Příspěvek od coro »

Už mám Jeti MUI.
Je to magnetická sonda, malá a jednoduchá, ale nahradí klešťák. Na zobrazenie hodnôt je potrebné mať JetiBox, meria prúd na jednom kábli, a ak treba tak aj napetie na páre tenkých káblikov - nezávisle.
Počíta kapacitu, a pamätá si min a max.
AK niekto má 2.4 duplex, posiela hodnoty do vysielača, ale nie je to jediné využitie.
Hlavne, stojí polovicu.
rakos
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od rakos »

Taky by mě zajímalo, jestli ten wattmetr od Pelikána za skoro poloviční cenu má paměť na min. a max. hodnoty jako ten Wat-up-metr za 1500.- :? asi bych ty hodnoty max/min oželel - možná :wink:
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Mirek12 »

AR1 píše:Jinak doufám že tu nevznikne flame kvůli watt metru :D

Mě to měření příkonu - tedy jeho zobrazení, nepřijde až tak důležitý, napětí vím, proud změřím klešťákem a mám příkon..Jediné co se mi zatím líbí více na tom watt metru je měření odebranýho náboje ale zase, vím-li proud...Připojování konektory je pro mě komplikace, mám 3S i 4S a mám 3,5 a 6mm konektory..

Tak proto mě zajímají postřehy, abych nekoupil něco a pak nezjistil že jsem zrovna něco jiného přehlídnul (jasně že to tak bude :D ale oboje kupovat nechci)

proč by v tom připojování měl bejt problém ?? tak si napaájíš na watt up 6mm konektory a do těch si uděláš mezikousek s 3,5mm a máš vyřešeno.

ale myslím že měřit proud od baterky je lepší jak až za reglem , mě tedy zajímá kolik si bere z baterky,regl si ješte neco protopí a potm nenaj bejt ty E-techy nafouklé :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“