Zavěšení křidélek

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
chandic

Zavěšení křidélek

#1 Příspěvek od chandic »

Jak alternativně zavěsit křidélka u F3A, jinak než panty, aby nevznikla tak velká mezera mezi křídlem a trupem? Neexistuje např. nějaká superpevná izolačka nebo tak něco? U kompozitových křídel to umí řešit elegantně, ale co to je v tom pohyblivým místě? :?:
zelda

#2 Příspěvek od zelda »

papírový závěsy?
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RadimHnilica »

Křidélka se zavěšují na vrchní stranu profilu tím máš nahoře minimální "fuk" dají se zavěsit na panty (Tak to mám na F3A a bez problémů) nebo mrkni na stránky Aleše Zapletala. Křídelka se dají už při výrobě PS křídla zavěsit na uhlíkovou nebo skelnou pásku má to tam hezky popsané
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RadimHnilica »

zelda píše:papírový závěsy?
jestli myslíš takové panty jako mužeme vidět u čínských stavebnic tak ty se nám u menšího akrobata RCA moc neosvědčili.
Radim
Fila
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fila »

do potahu se vlaminovava odtrhova tkanina, ktera je velice houzevnata. k sehnani je v obchodech s kompozit. materialy. Zpusobu zavesni je hodne- zalezi na konstrukci kridla. dostacujici je ale i na prvni pohled velice subtilni zaveseni a to spec. cirou paskou na potah.

Ad ZELDA: mluviti stribro, mlceti zlato!
chandic

#6 Příspěvek od chandic »

A kde nejlépe tu speciální pásku sehnat?
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RadimHnilica »

co chystáš za F3A??
Radim
Fila
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fila »

takovou vyrabi fy. Graupner (paska na zavesy) prece jenom ale model kategorie F3A by mel byt resen trochu pecliveji. reseni je to ale dostatecne.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RadimHnilica »

Panebože!!!! vždyť v sestavě P07 je jeden a půl positivního kopáče 45 st dolů (a nejen to) to to opravdu chceš dát křídélka na lepící pásku?? i když speciální???u toho bych opravdu nerad byl!určitě si dokážeš představit jaké síly působí na F3A 2x2m 5kg
Radim
chandic

#10 Příspěvek od chandic »

Jedná se o model top line. Fakt je ten, že si tu lepenku příliš neumim představit, ale jednou jsem takové řešení viděl u modelu matador a pilot to tam střihal kopáč nekopáč. Každopádně jsem na Vaše rady navštívil stránky Aleše Zapletala a tam popsané řešení se mi zdá nejbezpečnější i nejelegantnější. Jen mi není úplně jasné jak zajistit, aby se ta kevlarová páska neprosytila i v místě, kde se bude ohybat - potažmo pak v důsledku lámat. Pokud, ale znáte jiná vhodná řešení, prosím navrhujte :wink:
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RadimHnilica »

Mám model Top Line a křidélka mám zavěšena na pantech na horní straně křídla a fuk mezi křidélky je minimální!Ale na novou soutšžní sezónu chystám nový model celokomposit.Protože Top Line je z Hlediska dnešního soutěžení už mírně mimo ale létá velmi dobře!! co do něj přijde za motor??
Radim
blesk
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od blesk »

V místě kde budeš chtít kevlarovou pásku ohybat tak ji v tom místě prosiť trochu parafínem-voskem pak se ti¨tam epoxid nedostane vyzkousej!!!
chandic

#13 Příspěvek od chandic »

Pravda je taková, že top line už nějakou tu sezonu lítá, ale se zatahovacím podvozkem. Při jeho instalaci a zpevnění křídla, došlo tehdy k dost brutálnímu nárustu váhy. To by bych nyní rád vyřešil novým křídlem a pevným podvozkem. Jinak motor mám O.S. MAX 140RX k plné spokojenosti až na cenu a spotřebu paliva, ve srovnání s benzíňáky. Panty nahoru taky zvažuju, ale ta kevlarová páska se mi jeví profesionálnější a dokonce nijak extrémně praacná, tak asi zkusim to. Navíc uvažuju o zvětšení pohyblivých ploch směrem ke 3D létání.
chandic

#14 Příspěvek od chandic »

Jojo ten parafín bude asi nejlepší. Přemýšlel jsem o oleji, ale ten by se zbytečně natáhnul i dál než je potřeba.
Sakil
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Sakil »

táta jednou na Mdvojvce i na obrovi zkoušel, jestli má nějaký význam mezera mezi křídlem a klapkou.......vzal normálně nažehlovačku a zespoda ji zažehlil do spáry. účel to splnilo, ale žádný rozdíl nepoznal....

btw měl klapky zavěšené na vrchní straně a nažehlovačku nažehlil zespdoa..jen to chci dát jí raději víc a pěkně ji přižehlit jak na křídlo tak i na klapku..aby se neutrhla ve vzduchu....
'''::: Sakil :::'''
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“