Zavěšení křidélek
Zavěšení křidélek
Jak alternativně zavěsit křidélka u F3A, jinak než panty, aby nevznikla tak velká mezera mezi křídlem a trupem? Neexistuje např. nějaká superpevná izolačka nebo tak něco? U kompozitových křídel to umí řešit elegantně, ale co to je v tom pohyblivým místě? 
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
do potahu se vlaminovava odtrhova tkanina, ktera je velice houzevnata. k sehnani je v obchodech s kompozit. materialy. Zpusobu zavesni je hodne- zalezi na konstrukci kridla. dostacujici je ale i na prvni pohled velice subtilni zaveseni a to spec. cirou paskou na potah.
Ad ZELDA: mluviti stribro, mlceti zlato!
Ad ZELDA: mluviti stribro, mlceti zlato!
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Jedná se o model top line. Fakt je ten, že si tu lepenku příliš neumim představit, ale jednou jsem takové řešení viděl u modelu matador a pilot to tam střihal kopáč nekopáč. Každopádně jsem na Vaše rady navštívil stránky Aleše Zapletala a tam popsané řešení se mi zdá nejbezpečnější i nejelegantnější. Jen mi není úplně jasné jak zajistit, aby se ta kevlarová páska neprosytila i v místě, kde se bude ohybat - potažmo pak v důsledku lámat. Pokud, ale znáte jiná vhodná řešení, prosím navrhujte 
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Pravda je taková, že top line už nějakou tu sezonu lítá, ale se zatahovacím podvozkem. Při jeho instalaci a zpevnění křídla, došlo tehdy k dost brutálnímu nárustu váhy. To by bych nyní rád vyřešil novým křídlem a pevným podvozkem. Jinak motor mám O.S. MAX 140RX k plné spokojenosti až na cenu a spotřebu paliva, ve srovnání s benzíňáky. Panty nahoru taky zvažuju, ale ta kevlarová páska se mi jeví profesionálnější a dokonce nijak extrémně praacná, tak asi zkusim to. Navíc uvažuju o zvětšení pohyblivých ploch směrem ke 3D létání.
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
táta jednou na Mdvojvce i na obrovi zkoušel, jestli má nějaký význam mezera mezi křídlem a klapkou.......vzal normálně nažehlovačku a zespoda ji zažehlil do spáry. účel to splnilo, ale žádný rozdíl nepoznal....
btw měl klapky zavěšené na vrchní straně a nažehlovačku nažehlil zespdoa..jen to chci dát jí raději víc a pěkně ji přižehlit jak na křídlo tak i na klapku..aby se neutrhla ve vzduchu....
btw měl klapky zavěšené na vrchní straně a nažehlovačku nažehlil zespdoa..jen to chci dát jí raději víc a pěkně ji přižehlit jak na křídlo tak i na klapku..aby se neutrhla ve vzduchu....
'''::: Sakil :::'''