Nabíjení materií na MCX
Nabíjení materií na MCX
Zdravím, chci se poradit na pár věcech:
V návodu je psané, že se do nabíječe baterek nesmí používat dobíjecí NiMH a Nicd články....
Byl by to moc velký problém, kdybych na to kašlal, a normálně je používal? (ne občas, ale pořád)
Chci nějak zefektivnit nabíjení lipol článků... jelikož lítám hodně, tak mě kupování nových a nových alkalických nebaví.
Také jsem přemýšlel, že bych nabíječ upravil na sítový adaptér. Dal bych tam AC/DC adapter Output: 6 V / 150mA... (těch mA je málo, akorát, nebo moc?)
Co vy na to? Vylepšovat, nebo nevylepšovat?
Nevím, zda by to pro ty lipolky bylo nejvhodnější...
Díky mějte se
V návodu je psané, že se do nabíječe baterek nesmí používat dobíjecí NiMH a Nicd články....
Byl by to moc velký problém, kdybych na to kašlal, a normálně je používal? (ne občas, ale pořád)
Chci nějak zefektivnit nabíjení lipol článků... jelikož lítám hodně, tak mě kupování nových a nových alkalických nebaví.
Také jsem přemýšlel, že bych nabíječ upravil na sítový adaptér. Dal bych tam AC/DC adapter Output: 6 V / 150mA... (těch mA je málo, akorát, nebo moc?)
Co vy na to? Vylepšovat, nebo nevylepšovat?
Nevím, zda by to pro ty lipolky bylo nejvhodnější...
Díky mějte se
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Batérie LiPol sa nabíjajú metódou CCCV na 4,2V/článok a na to treba elektroniku.
CC znamená konštaný prúd po dosiahnutie hranice 4,2V
CV znamená konštantné napätie po dosiahnutie prúdu nula.
A pozor
nesprávnym nabíjaním LiPol by si mohol urobiť zábavku pre miestny klub požiarnikov

CC znamená konštaný prúd po dosiahnutie hranice 4,2V
CV znamená konštantné napätie po dosiahnutie prúdu nula.
A pozor
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabíjení materií na MCX
d_i_x píše:V návodu je psané, že se do nabíječe baterek nesmí používat dobíjecí NiMH a Nicd články....
pošli stranu, kde je to napsané. Já používám 4xAA Sanyo naprosto bez problémů.
Jedniný co vidím v návodu a mohlo by tě případně zmást je v sekci "Battery Warnings and Guidelines" na straně 8 toto:
Ale to rozhodně neznamená, to co jsi popsal. Jinak fakt nevím, kde si na tu informaci přišel
Kód: Vybrat vše
You must use the included 1S 3.7V DC Charger ONLY.... bla bla... DO NOT use NiCd or NiMH charger.Ale to rozhodně neznamená, to co jsi popsal. Jinak fakt nevím, kde si na tu informaci přišel
A jinak co se tyká napajení nabíječe síťovým adaptérem, tak pokud použiješ 6V adaptér, tak by neměl být problém. Ale vzhledem k tomu, že na nabíječce je napsaný 0.3A tak mám pocit, že tvůj adaptér 6V/ 150mA bude málo. Lepší by byl nějaký 500mA nebo tak. S tím tvým to může taky fungovat, ale bude to zřejmě nabíjet delší dobu...
Jezevec píše:Jedniný co vidím v návodu a mohlo by tě případně zmást je v sekci "Battery Warnings and Guidelines" na straně 8 toto:Kód: Vybrat vše
You must use the included 1S 3.7V DC Charger ONLY.... bla bla... DO NOT use NiCd or NiMH charger.
Ale to rozhodně neznamená, to co jsi popsal. Jinak fakt nevím, kde si na tu informaci přišel
Podľa mojej chabej znalosti angličtiny sa mi vidí, že si zle pochopil text. Píše sa tam niečo také, akože musíš na nabíjanie použiť priloženú nabíjačku ktorá je určená práve na tento jednočánok. Aké baterky použiješ do tej nabíjačky tam zmienené vôbec nieje. Ďalej je len upozornené, aby si ani náhodou neskúšal nabíjať nejakou inou nabíjačkou tretej strany, ktorá je určená na nabíjanie iba NiCd a NiMh článkov - to by samozrejme tú LiPolku zaručene odrovnalo. Kludne by si ale mohol použiť nabíjačky ktoré majú LiPo program. Takže či do priloženej nabíjačky vložíš obyčajné, alebo nabíjacie tužkáče, malo by to byť jedno.
Re: Nabíjení materií na MCX
d_i_x píše:Zdravím, chci se poradit na pár věcech:
To je kravina. Používám pořád nabijecí NiMh a absolutně bez problémů
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
mám doma jak český, tak anglický návod v originále.
V českém návodu se na straně 2 píše o NiMh a NiCd lehce nepřesně, ale anglický text na straně 7 je naprosto jednoznačný:
DO NOT use a NiCd or NiMH charger
takže nesmíš použitou LiPolku nabíjet NiCd/NiMH nabíječkou, ale který typ AA aku do nabíječky vložíš je tvoje věc.
Uff, a je to vyřešeno, můžu zase klidně nabíjet svými 4x AA Sanyo
V českém návodu se na straně 2 píše o NiMh a NiCd lehce nepřesně, ale anglický text na straně 7 je naprosto jednoznačný:
DO NOT use a NiCd or NiMH charger
takže nesmíš použitou LiPolku nabíjet NiCd/NiMH nabíječkou, ale který typ AA aku do nabíječky vložíš je tvoje věc.
Uff, a je to vyřešeno, můžu zase klidně nabíjet svými 4x AA Sanyo
Naposledy upravil(a) Jirak dne ned 21.12.2008 0:05, celkem upraveno 1 x.
špatně čteš
překlad je shodný s originálem.
NEPOUŹÍVAT NiCd nebo NiMh CHARGER, nikolivek však baterie !!!
NEPOUŹÍVAT NiCd nebo NiMh CHARGER, nikolivek však baterie !!!
to nebylo pro Jiraka
myslím ale, že překlad je přesný, tohle už ale jo