Uživateľovi je úplne jedno, či používa IE, FF, Operu... uživateľ je konzervatívny a nerád mení svoje zvyku. Takže to nie je o vyspelosti browsera, ale o tom, na čo sú ľudia zvyknutí.
Zlatá FF
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Doma na desktope som to vyriešil jednoducho. Ikonu IE som z pracovnej plochy zmazal a namiesto nej som tam hodil FF. Manželka s dcérou pozerali, čo to je za nový IE, za chvíľu si zvykli a je kľud. A to samé som potom nenápadne zmenil manželke na jej notebooku
Uživateľovi je úplne jedno, či používa IE, FF, Operu... uživateľ je konzervatívny a nerád mení svoje zvyku. Takže to nie je o vyspelosti browsera, ale o tom, na čo sú ľudia zvyknutí.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Ono je rozdil snazit se prosadit "standard" vlastnim elementem (napr u CSS elementy zacinajici moz-* coz standardu neodporuje) a pouzit existujici element, ktery ma mit dle standardu nejakou vlastnost, a delat s nim drobet (drobet vic) neco jineho (v rozporu s existujicim standardem).happy_cz píše:navic se mnohdy snazi zavest a prosadit svuj "standard", nemaji si co vycitat
To druhe zpusobilo fakt, ze neni mozne mit browser ktery pojede striktne podle standardu. Jednoduse proto, ze by dnes mnoho stranek nezobrazil spravne.
Naposledy upravil(a) kmarty dne stř 17.12.2008 10:16, celkem upraveno 1 x.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
happy_cz píše:kmarty: tos me pobavil, takhle se chovaji ale naprosto vsichni, kazdy interpretuje neco po svem, nikdo nedodrzuje standard na 100%, navic se mnohdy snazi zavest a prosadit svuj "standard", nemaji si co vycitat
Nikdo nedodzuje standardy na 100%, ale ten kdo nekdy delal webovy stranky, tak vi jak na tom IE s dodrzovanim je
viz napr. http://acid3.acidtests.org
FF ani Opera sice nedopadnou na 100% ale to co predvede IE je smutna tragedie
Jezevec píše:viz napr. http://acid3.acidtests.org
Další modní výstřelek... k čemu mi to jako je?
Doma používám Firefox a stejně v něm musím mít IETab, protože některé weby prostě korektně nefungují (a je mi docela fuk proč, prostě to tak je).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
tks píše:Jezevec píše:viz napr. http://acid3.acidtests.org
Další modní výstřelek... k čemu mi to jako je?
Doma používám Firefox a stejně v něm musím mít IETab, protože některé weby prostě korektně nefungují (a je mi docela fuk proč, prostě to tak je).
Tobe zrejme k nicemu. To ze ti nektere weby nefunguji ve FF neni problem FF, ale tvurcu danych webu, kteri je vytvorili podle "IE standardu", nikoli vsak podle W3C standardu.
Ale nechme toho, nebo se tady rozjede flame... Jsme tu kvuli modelareni a ne kvuli nekonecnemu boji mezi webovymi prohlizeci.
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
tks píše:Já teda počítačově vzdělaný jsem a používám IE naprosto v klidu. Stačí uvažovat, kam lozíš a co děláš. Tadle módní nenávist k IE a Microsoftu vůbec mě fakt vytáčí. Já pro změnu nemám rád opensource, no...
Modni nenavist k Microsoftu, to jsi rekl hezky
Jo a proc nemas rad opensource?
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Obecne IE je "tolerantnejší" voči špatnému kódu, to znamená, že "akosi" zobrazí aj stránku, ktorá nie je podľa štandardu, chýbajú nejaké tie ukončovacie tagy a podobne. No a preto sa užívateľom zdá lepší. Proste zobrazí aj špatne kódované stránky, čo by som ale za jeho výhodu nedával. A to už nehovorím o "štandarde" IE v oblasti javascriptu. V čomu je potom W3C, ak by si každý autor web browsera vymýšľal svoje "vylepšenia" ?
Jeden príklad totálne zhovadilého webu je napr:
www.tipcars.cz
Donedávna nedostupný vo FF, ale nie preto, že FF je špatný browser, ale preto že TipCars bol "optimalizovaný" pre IE, rozumej kódovaný tak, že absolutne nedodržoval štandardy.
Jeden príklad totálne zhovadilého webu je napr:
www.tipcars.cz
Donedávna nedostupný vo FF, ale nie preto, že FF je špatný browser, ale preto že TipCars bol "optimalizovaný" pre IE, rozumej kódovaný tak, že absolutne nedodržoval štandardy.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
happy_cz píše:wroum píše:a vyhoda MACa je v tom, ze nic neresis, zadny servispacky a viry a antiviry...
chces mi snad rict, ze apple nic nepatchuje ? to ze se neco deje na pozadi a nevis o tom, neznamena, ze to neexistuje. Viz napr. MACOS rijen 2008: 40opravenych chyb
mozna ano, mozna ne, ja nevim, protoze me to vubec nemusi zajimat, ten pocitac proste funguje a jestli neco dela sam, nebo ne je jeho vec, ja to resit nemusim
A to je chyba mr. wroum !wroum píše:mozna ano, mozna ne, ja nevim, protoze me to vubec nemusi zajimat, ten pocitac proste funguje a jestli neco dela sam, nebo ne je jeho vec, ja to resit nemusim
Poněvadž kdybys četl aspoň první odtavec z toho co Arda1 linkuje, nenapsal bys takovou kravinu.
Ono ti bude fungovat nějak počítadlo vesele dál, o to nejde, ale i s tvým případně prázdným kontem, víme ?Stačí, aby se člověk dostal na internetovou stránku, která chybu zneužívá, a virus umožní přečíst veškeré operace, které člověk na počítači dělá. Včetně zadávání hesel a bezpečnostních kódů, například při internetovém bankovnictví.
Pak budeš rešit co ti na pozadí dodal či nedodal Mac ?
Myslíš, že zájemce o chechtáky userů zajímají prohlížeče a jak je kterej sqělej ? Neee, ale dírky v nich jo.
Podtrženo a sečteno, klidně surfuj čím chceš, ale pro prašule radši zvedni prdel a jdi si pěšky. (Z toho alespoň pro mě vyplývá).