Zlatá FF

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marek71 »

Doma na desktope som to vyriešil jednoducho. Ikonu IE som z pracovnej plochy zmazal a namiesto nej som tam hodil FF. Manželka s dcérou pozerali, čo to je za nový IE, za chvíľu si zvykli a je kľud. A to samé som potom nenápadne zmenil manželke na jej notebooku :-)

Uživateľovi je úplne jedno, či používa IE, FF, Operu... uživateľ je konzervatívny a nerád mení svoje zvyku. Takže to nie je o vyspelosti browsera, ale o tom, na čo sú ľudia zvyknutí.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
kmarty

#17 Příspěvek od kmarty »

happy_cz píše:navic se mnohdy snazi zavest a prosadit svuj "standard", nemaji si co vycitat :roll:
Ono je rozdil snazit se prosadit "standard" vlastnim elementem (napr u CSS elementy zacinajici moz-* coz standardu neodporuje) a pouzit existujici element, ktery ma mit dle standardu nejakou vlastnost, a delat s nim drobet (drobet vic) neco jineho (v rozporu s existujicim standardem).

To druhe zpusobilo fakt, ze neni mozne mit browser ktery pojede striktne podle standardu. Jednoduse proto, ze by dnes mnoho stranek nezobrazil spravne.
Naposledy upravil(a) kmarty dne stř 17.12.2008 10:16, celkem upraveno 1 x.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jezevec »

happy_cz píše:kmarty: tos me pobavil, takhle se chovaji ale naprosto vsichni, kazdy interpretuje neco po svem, nikdo nedodrzuje standard na 100%, navic se mnohdy snazi zavest a prosadit svuj "standard", nemaji si co vycitat :roll:

Nikdo nedodzuje standardy na 100%, ale ten kdo nekdy delal webovy stranky, tak vi jak na tom IE s dodrzovanim je :( Na hotove stranky se musi aplikovat spousta hacku kvuli "IE standardum"

viz napr. http://acid3.acidtests.org
FF ani Opera sice nedopadnou na 100% ale to co predvede IE je smutna tragedie
strigy

#19 Příspěvek od strigy »

kvuli tomuto tematu jsem se mrknul na naky ty prohlížeče a všimnul jsem si google chrome. Vypadá aji funguje pěkně, rychle a přehledně tak at slouží :wink:
tks
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od tks »

Jezevec píše:viz napr. http://acid3.acidtests.org

Další modní výstřelek... k čemu mi to jako je?
Doma používám Firefox a stejně v něm musím mít IETab, protože některé weby prostě korektně nefungují (a je mi docela fuk proč, prostě to tak je).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jezevec »

tks píše:
Jezevec píše:viz napr. http://acid3.acidtests.org

Další modní výstřelek... k čemu mi to jako je?
Doma používám Firefox a stejně v něm musím mít IETab, protože některé weby prostě korektně nefungují (a je mi docela fuk proč, prostě to tak je).

Tobe zrejme k nicemu. To ze ti nektere weby nefunguji ve FF neni problem FF, ale tvurcu danych webu, kteri je vytvorili podle "IE standardu", nikoli vsak podle W3C standardu.
Ale nechme toho, nebo se tady rozjede flame... Jsme tu kvuli modelareni a ne kvuli nekonecnemu boji mezi webovymi prohlizeci.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Marcos »

tks píše:Já teda počítačově vzdělaný jsem a používám IE naprosto v klidu. Stačí uvažovat, kam lozíš a co děláš. Tadle módní nenávist k IE a Microsoftu vůbec mě fakt vytáčí. Já pro změnu nemám rád opensource, no...

Modni nenavist k Microsoftu, to jsi rekl hezky :) Jo, mas pravdu, ze neco takoveho tu urcite existuje, ale spis bych to tipoval na zlomek lidi v podobe uzivatelu linuxu. Ja k FF presel kdyz mi v IE chybely zalozky, zacinal jsem na verzi 1.5.X, mozna i 1.0.X a i ted mi prijde FF objektivne lepsi. Jak napsal Jezevec, tak zobrazovani webu neni korektni (vezeme-li v potaz W3C standart a ne ten abysetospravnevIEzobrazilo nestandart) a musi byt optimalizovano pro IE. Acid se snazi tvurce prohlizecu nasmerovat spravnym smerem, totiz aby se jeden kod webu zobrazoval ve vsech prohlizecich stejne. Kdyby si znal nejakeho webdevelopera, on by ti to vysvetlil proc nema rad IE. :)
Jo a proc nemas rad opensource?
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Marek71 »

Obecne IE je "tolerantnejší" voči špatnému kódu, to znamená, že "akosi" zobrazí aj stránku, ktorá nie je podľa štandardu, chýbajú nejaké tie ukončovacie tagy a podobne. No a preto sa užívateľom zdá lepší. Proste zobrazí aj špatne kódované stránky, čo by som ale za jeho výhodu nedával. A to už nehovorím o "štandarde" IE v oblasti javascriptu. V čomu je potom W3C, ak by si každý autor web browsera vymýšľal svoje "vylepšenia" ?

Jeden príklad totálne zhovadilého webu je napr:
www.tipcars.cz

Donedávna nedostupný vo FF, ale nie preto, že FF je špatný browser, ale preto že TipCars bol "optimalizovaný" pre IE, rozumej kódovaný tak, že absolutne nedodržoval štandardy.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
wroum

#24 Příspěvek od wroum »

happy_cz píše:
wroum píše:a vyhoda MACa je v tom, ze nic neresis, zadny servispacky a viry a antiviry...

chces mi snad rict, ze apple nic nepatchuje ? to ze se neco deje na pozadi a nevis o tom, neznamena, ze to neexistuje. Viz napr. MACOS rijen 2008: 40opravenych chyb

mozna ano, mozna ne, ja nevim, protoze me to vubec nemusi zajimat, ten pocitac proste funguje a jestli neco dela sam, nebo ne je jeho vec, ja to resit nemusim :wink:
rakos
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od rakos »

Tak jsem se pořád nedozvěděl, co je to za prohlížeš ten FF :(
Jsem vyloženě uživatel, ale snad bych ho dovedl nainstalovat, pokud je k dispozici někde volně. Jak jsem psal nazačátku, zatim jsem dal mozilu ale nelíbí se mi to moc ... dík
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Rajny »

FF je Mozilla Firefox
rakos
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od rakos »

to rajny - :D :D jo, tak to jsem si večer nainstaloval :D a ani sem nevěděl, že je to to nejlepší, jak se tu furt opakuje :oops: dík
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Nakadah »

Ja teda pouzivam FF uz tak dlouho ze si ani nepamatuju jak vypada IE :) mam v nem par zasuvnych modulu. Treba noScriptem ovladam pouziti javascriptu. Kdyz je potreba ho zapnout tak podle uvazeni to udelam, jinak ho mam defaultne vypnuty. Nak
Choze
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Choze »

ja jsem zvykli na operu a vyhovuje mi to
piper

#30 Příspěvek od piper »

wroum píše:mozna ano, mozna ne, ja nevim, protoze me to vubec nemusi zajimat, ten pocitac proste funguje a jestli neco dela sam, nebo ne je jeho vec, ja to resit nemusim :wink:
A to je chyba mr. wroum !
Poněvadž kdybys četl aspoň první odtavec z toho co Arda1 linkuje, nenapsal bys takovou kravinu.
Stačí, aby se člověk dostal na internetovou stránku, která chybu zneužívá, a virus umožní přečíst veškeré operace, které člověk na počítači dělá. Včetně zadávání hesel a bezpečnostních kódů, například při internetovém bankovnictví.
Ono ti bude fungovat nějak počítadlo vesele dál, o to nejde, ale i s tvým případně prázdným kontem, víme ? :wink:
Pak budeš rešit co ti na pozadí dodal či nedodal Mac ?
Myslíš, že zájemce o chechtáky userů zajímají prohlížeče a jak je kterej sqělej ? Neee, ale dírky v nich jo.
Podtrženo a sečteno, klidně surfuj čím chceš, ale pro prašule radši zvedni prdel a jdi si pěšky. (Z toho alespoň pro mě vyplývá). :wink: THE END FLAME.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“