Ocelot-E, zopár otázok
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
S tim vyvazenim nevim. V ruce jsem drzel jen svahovou verzi Banany a je pravda, ze ten trup je hodne titerny a asi ani v elektrotrupu nebude mista nazbyt. Nicmene nejaky maly S.Neu s prevodovkou, uzky a dlouhy a hned za nej nekolik A123 zasebou.....
Nebo aspon Megu 16/20 nebo 16/25, to je taky takovej uzkej dlouhej kus zeleza.

Nebo aspon Megu 16/20 nebo 16/25, to je taky takovej uzkej dlouhej kus zeleza.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
MaXa
- Kontaktovat uživatele:
tks píše:Nicméně jsem rád za toto téma - už jsem si slíbil, že můj další (a snad i všechny následující) větroň bude kompozit.
Tome, to je fajn. Pokud o podobném uvažuješ, nechceš si trochu pohrát s návrhem desingu. Toto "éro" bych si chtěl už nějak personifikovat
O Banana jsem lecos četl a např. videa na stránkách Libora Kolmana jsou úžasná, ale obávám se o cenu
[size=75]Zatím se víc rozhlížím, než modelařím...ikdyž už létám.[/size]
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Napis do jeseniku, treba se najde nejaky levnejsi kousek.
Ja svojeho "dvojityho banana" taky nemel za plnou cenu, akorat jsem si musel trosku pockat a nemohl si vybrat barvu (ale nakonec ta zlut s modrymi poruhy je akorat, treba v dnesnim sychravem sedivem pocasi krasne citelna).
Ja svojeho "dvojityho banana" taky nemel za plnou cenu, akorat jsem si musel trosku pockat a nemohl si vybrat barvu (ale nakonec ta zlut s modrymi poruhy je akorat, treba v dnesnim sychravem sedivem pocasi krasne citelna).
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Aj na to odviazanie príde... časom
Abu píše:Jinak muj dojem ze zaletu Markova Ocelota = ero lita moc pekne, je velice hodne na minimalce, jen toho vykonu by to chtelo vic. A pan pilot se muze priste za kniplama trosku vic odvazat, poradne pustit model na rychlost a strihnout si trosku akrobacie![]()
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Marek71"]Aj na to odviazanie príde... časom
Jasne
Koukam ze je venku krasne (a ja odjizdim na hory, bez letadylek), tak doufam ze pujdes Marku litat!
A uz jsmeprisel na ty podivne krupave zvuky co vydaval dvojploch pri vykrutech. Konstrukce je OK, ale kridelkova serva uz jsou asi lehce bezzuba a na plnych vychylkach preskakuji. Asi nasledek posledni rany do zeme na podzim...
Jasne
Koukam ze je venku krasne (a ja odjizdim na hory, bez letadylek), tak doufam ze pujdes Marku litat!
A uz jsmeprisel na ty podivne krupave zvuky co vydaval dvojploch pri vykrutech. Konstrukce je OK, ale kridelkova serva uz jsou asi lehce bezzuba a na plnych vychylkach preskakuji. Asi nasledek posledni rany do zeme na podzim...
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Dnes som dal dva lety, nejaké postrehy sú u mňa na webe:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... -190D.html
Komu sa nechce klikať, tak to sem skopírujem:
"Dnes som dal s Ocelotom ďalšie dva lety, tentokrát už sám. Som sa trochu obával štartu (resp. odhodu z ruky), ale ukázalo sa, že úplne zbytočne. Proste som dal plný plyn, hodil model trochu svižnejšie pod miernym uhlom nahor a už stúpal. Pri stúpaní bolo treba trochu potlačovať, ale inak v poriadku. Stúpavosť odhadujem kdesi na úrovni Relaxa, presnejšie to zmeriam neskor výškomerom. Počasie bolo mrazivé, tesne pod nulou a aj dosť fúkalo. Vietor ale modelu vobec nevadí. Znovu sa ale potvrdila nutnosť klapiek na pristátie, budem ich musieť namixovať tak ako to má Relax.
Oproti záletu sa mi zdalo, že baterky majú lepší výkon. Nabíjal som ich totiž vyšším prúdom 2,5A (predtým 2A) a tesne pred letom, delta peak som nastavil na 12mV/čl. (predtým 7mV) a na konci nabíjania boli mierne zahriate. Ale aj tak je jeden pack nejaký "lenivý", už po minute a pol je znateľný pokles výkonu, takže ďalej som s ním ani nelietal. Skúsim ho ešte cyklovať a uvidím... Druhý článok je v poriadku, podáva dobrý výkon až do konca druhej minúty bez znateľného poklesu. Uvidím aká bola vylietaná kapacita a podľa toho upravím letový čas na motor."
Skúšal som aj rýchle prelety, nejaký ten looping, výkrut a podobne. No... lieta moc pekne a už sa teším, až budú lepšie podmienky. Tým myslím teploty nad nulou
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... -190D.html
Komu sa nechce klikať, tak to sem skopírujem:
"Dnes som dal s Ocelotom ďalšie dva lety, tentokrát už sám. Som sa trochu obával štartu (resp. odhodu z ruky), ale ukázalo sa, že úplne zbytočne. Proste som dal plný plyn, hodil model trochu svižnejšie pod miernym uhlom nahor a už stúpal. Pri stúpaní bolo treba trochu potlačovať, ale inak v poriadku. Stúpavosť odhadujem kdesi na úrovni Relaxa, presnejšie to zmeriam neskor výškomerom. Počasie bolo mrazivé, tesne pod nulou a aj dosť fúkalo. Vietor ale modelu vobec nevadí. Znovu sa ale potvrdila nutnosť klapiek na pristátie, budem ich musieť namixovať tak ako to má Relax.
Oproti záletu sa mi zdalo, že baterky majú lepší výkon. Nabíjal som ich totiž vyšším prúdom 2,5A (predtým 2A) a tesne pred letom, delta peak som nastavil na 12mV/čl. (predtým 7mV) a na konci nabíjania boli mierne zahriate. Ale aj tak je jeden pack nejaký "lenivý", už po minute a pol je znateľný pokles výkonu, takže ďalej som s ním ani nelietal. Skúsim ho ešte cyklovať a uvidím... Druhý článok je v poriadku, podáva dobrý výkon až do konca druhej minúty bez znateľného poklesu. Uvidím aká bola vylietaná kapacita a podľa toho upravím letový čas na motor."
Skúšal som aj rýchle prelety, nejaký ten looping, výkrut a podobne. No... lieta moc pekne a už sa teším, až budú lepšie podmienky. Tým myslím teploty nad nulou
Já jsem včera lítal s Alkou a odhadoval jsem ji také tak 10m/s. Ale bez toho výškoměru to fakt netuším přesně.
Rychlost stoupání mi zatím stačí (kolmo nahoru letí), ale prostě tomu chybí jakákoliv setrvačnost. Ten Ocelot je na tom možná malinko líp, ale nejspíš to bude podobné - vystoupat, spustit dolů, pak jeden přemet a už to jen plachtí. Nebo z něho máš lepší pocit? Já už uvažuji, jakého kompozita pořídím...
Rychlost stoupání mi zatím stačí (kolmo nahoru letí), ale prostě tomu chybí jakákoliv setrvačnost. Ten Ocelot je na tom možná malinko líp, ale nejspíš to bude podobné - vystoupat, spustit dolů, pak jeden přemet a už to jen plachtí. Nebo z něho máš lepší pocit? Já už uvažuji, jakého kompozita pořídím...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
tks:
Myslím, že si to popísal celkom trefne. Nastúpam tak do cca. 150m, trošku to urychlím, jeden-dva premety, let na chrbte, pár obrátok a efektný prelet na plochou (krásny zvuk) a som dolu
Na jar možno popremýšľam o niečom podobnom, ale viac "hotliner". Zdá sa, že táto kategória bude pre mňa tá pravá.
Myslím, že si to popísal celkom trefne. Nastúpam tak do cca. 150m, trošku to urychlím, jeden-dva premety, let na chrbte, pár obrátok a efektný prelet na plochou (krásny zvuk) a som dolu
Na jar možno popremýšľam o niečom podobnom, ale viac "hotliner". Zdá sa, že táto kategória bude pre mňa tá pravá.
tks píše:Já jsem včera lítal s Alkou a odhadoval jsem ji také tak 10m/s. Ale bez toho výškoměru to fakt netuším přesně.![]()
ja mam MiniCorado od MV-model.cz. Pred tydnem jsem zaletal svahovou verzi (mam 2 trupy) a vcera E verzi... svahova ma 650g a E ma skoro 900 a rozdil je megalni... svahova udela fakt jeden premet a spomali hodne. E verze da premety 2-3, rozjet se da fakt obstojne a setrvacnost je prekvapive velka.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
wroum:
Já mám u Ocelota hmotnosť 840gr. A práve kvoli zotrvačnosti som si povedal, že pri prípadnom upgrade by som sa nesnažil ísť s váhou dolu.
PS:
Mini Corado je na modelbazaru, E-verzia aj so svahovým trupom. Ak by som nemal Ocelota, bral by som...
Já mám u Ocelota hmotnosť 840gr. A práve kvoli zotrvačnosti som si povedal, že pri prípadnom upgrade by som sa nesnažil ísť s váhou dolu.
PS:
Mini Corado je na modelbazaru, E-verzia aj so svahovým trupom. Ak by som nemal Ocelota, bral by som...
Marek71 píše:Mini Corado je na modelbazaru, E-verzia aj so svahovým trupom. Ak by som nemal Ocelota, bral by som...
A vypadá luxusně (asi i ten pohon).
Ale to by mě fakt už mrzelo, kdybych si tam aspoň ty serva nemohl nastrkat. Když už prakticky nemodelařím, tak alespoň to osazení vybavení bych si rád ponechal.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu