Turbína
Turbína
zdarec sháním nake podlady na stavbu jednoduche turbiny na era o rozpeti 1500mm. Potreboval bych dale poradit o vsem co se tyka techto pohonu. Nemela by byt slozita na vyrobu, ale 100% funkcni. Dilenske vybaveni. a matros mam...
Lakaji me totiz tyto modely jiz dlouho a 70 000,- Kc se mi za to davat nechce... Moc dik za veskere rady a odkazy...
Lakaji me totiz tyto modely jiz dlouho a 70 000,- Kc se mi za to davat nechce... Moc dik za veskere rady a odkazy...
Re: Turbína
Krtecek píše:zdarec sháním nake podlady na stavbu jednoduche turbiny na era o rozpeti 1500mm. Potreboval bych dale poradit o vsem co se tyka techto pohonu. Nemela by byt slozita na vyrobu, ale 100% funkcni. Dilenske vybaveni. a matros mam...
Promiň, ale nabeton je cena za turbíny v řádech desítek tisíc dána právě složitostí jejich výroby. Doma to nevyrobíš, vyrobíš-li nezaplatíš.
Mystik píše:Turbína se s patřičným vybavením vyrobit dá. Ale je to na dlouho a ten "matroš" musí bejt fakt super. O výrobě turbíny vyšel seriál v RC Revue. Pokud bys měl zájem tak bych ti to asi mohl poslat.
ja bych zajem mnel, zelda.bycek(zavinac)seznam.cz zatim ciste ze zvedavosti..byl bych ti vdecny
Mystik píše:Turbína se s patřičným vybavením vyrobit dá. Ale je to na dlouho a ten "matroš" musí bejt fakt super. O výrobě turbíny vyšel seriál v RC Revue. Pokud bys měl zájem tak bych ti to asi mohl poslat.
Čéče to bys mohl... Hele co se týče matroše tak to nemam problem sem sponzorovanej jednou firmou a ta mi da matros jakej potrebuju akorat musim pri tom zverejnit jejich meno...
A co se tyce toho videa taky bych ho rad videl...
Ja vim ze to bude nadlouho pocitam ze to budu delat par let...
Hlavně si rozmysli, zda chceš lítát s turbínou, nebo si turbínu postavit. Znám člověka, který si turbínu postavil jen tak, není modelář. Má ji na stojánku vyzkoušel si že je schopen ji vyrobit, ale má na to vybavení a přístup k technologiím (statické i dynamické vyvážování, obráběcí centrum atd..)Teď momentálně vyrábí hvězdicový rotační motor.
Pokud s tím chceš lítat tak si ji kup, ušetříš spoustu času peněz a hlavně nervů. Znám člověka co měl ubastlenou turbínu (ne viz článek v RCR) jeho pokusy o let trvaly asi tři roky (na zemi vše fungovalo ok, start první zatáčka chcíp) pak to vyhodil a koupil si Jet Cat 120 a od té doby lítá.
Pokud s tím chceš lítat tak si ji kup, ušetříš spoustu času peněz a hlavně nervů. Znám člověka co měl ubastlenou turbínu (ne viz článek v RCR) jeho pokusy o let trvaly asi tři roky (na zemi vše fungovalo ok, start první zatáčka chcíp) pak to vyhodil a koupil si Jet Cat 120 a od té doby lítá.
No nevim ja bych to taky udelal... Ale 70000 Kc se mi zda moc...
tady sou naky zajimavy veci http://mklipence.wz.cz/turbiny.htm
tady sou naky zajimavy veci http://mklipence.wz.cz/turbiny.htm