WILD HAWK
Baterie
Zdravím, koupil jsem si do vysílačky WH 8 nabíjecích AA baterií, jenže jedna baterie dodává 1,2V, celkem tedy 8*1,2V=9,6V jenže vysílačka pracuje na 12V a tak mi stále pípá a bliká ať vyměním baterie. Chtěl bych se zeptat jestli Vám to taky tak dělá nebo jste to nějak vyřešili?
Re: Baterie
gubis píše: Chtěl bych se zeptat jestli Vám to taky tak dělá nebo jste to nějak vyřešili?
Skromný dotaz - nabil si tie batérie ?
gubis píše:Zdravím, koupil jsem si do vysílačky WH 8 nabíjecích AA baterií, jenže jedna baterie dodává 1,2V, celkem tedy 8*1,2V=9,6V jenže vysílačka pracuje na 12V a tak mi stále pípá a bliká ať vyměním baterie. Chtěl bych se zeptat jestli Vám to taky tak dělá nebo jste to nějak vyřešili?
ja si v GM kupil drzak na 10 baterek vyvel sem si koncovku co je na 9V-baterii a jel sem pres to.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
baterie
lubo1: hehe, tak to tě ujišťuji, že jsou plně nabité, nabíječka mi sama hlídá kdy jsou nabité. Jeden kus má 1,2V
Nakadah: já jsem koupil v nějakém obchodě specializovaném na akumulátory. Ty moje mají 2700mAh, jak se jmenují to nevím ale jak budu doma tak se podívám a napíšu. A jak ti může dávat 10,4 V při nabití když 1ks dodává 1,2V, při 8ks to je napětí 9,6V.
Jinak na to lítám normálně, akorát mě štve, že nezjistím kdy se mi vybijí. Když to nevyřeším, což asi nevyřeším tak si zkusím postavit nějaký hlídač poklesu napětí. A jiné baterie kupovat nechci protože jsem za ně zaplatil 800kč.
Nakadah: já jsem koupil v nějakém obchodě specializovaném na akumulátory. Ty moje mají 2700mAh, jak se jmenují to nevím ale jak budu doma tak se podívám a napíšu. A jak ti může dávat 10,4 V při nabití když 1ks dodává 1,2V, při 8ks to je napětí 9,6V.
Jinak na to lítám normálně, akorát mě štve, že nezjistím kdy se mi vybijí. Když to nevyřeším, což asi nevyřeším tak si zkusím postavit nějaký hlídač poklesu napětí. A jiné baterie kupovat nechci protože jsem za ně zaplatil 800kč.
gubis píše: jenže jedna baterie dodává 1,2V, celkem tedy 8*1,2V=9,6V jenže vysílačka pracuje na 12V
Evidentne tie Aku nie sú nabité
Pozor tie aku majú po nabití mierne cez 1,5V, takže 8*1,5=12V!!!!!
Rozhodne tam nedávaj 10 článkov, mohol by si vysielač poškodiť. Premeraj každý článok zvlášť, možno máš neaký vadný - bude mať nižšie napetie. Ak si kúpil nové články a nenabil, potom budú mať z výroby 0,8-1V a treba ich nabiť. Vysielač z WH chodí na 8 čl. úplne v pohode bez problémov.
Re: baterie
gubis píše:Když to nevyřeším, což asi nevyřeším tak si zkusím postavit nějaký hlídač poklesu napětí. .
Ten merač napetia máš vo vysielači a upozorňuje ťa na vybité batérie. Skús ich premerať každú zvlášť, je možné, že bude mať niektorý článok nižšie napetie.... Ak majú všetky rovnako pod 1,2V - potom ti nenabíja správne nabíjač.
Ak máš automatický nabíjač tam môže byť problém - vypne predčasne.
S článkami 2700 je celkovo hodne sranda. Ja kupujem radšej Sanyo 1700-1800 prípadne sanyo Eneloop 2000
Re: baterie
gubis píše:A jak ti může dávat 10,4 V při nabití když 1ks dodává 1,2V, při 8ks to je napětí 9,6V
Protoze, milej zlatej, 1,2V ma NiMh akumulator v klidu kdyz uz je skoro vybity. Nabitej se pohybuje nekde na 1,33-1,36 zalezi jak dlouho od nabiti stal. NiMh totiz trpi velky samovybijenim.
8x1,33 = 10,64V -> zmer si nekdy osmiclanek po nabiti a uvidis kolik ma
Nak
wild hawk ano nebo ne ???
Chtěl bych se zeptat jestli by jste mi pro začátek doporučovali wild hawk nebo jiné letadlo . A ještě bych se chtěl zeptat jak je to s vysílačkou u wild hawku jestli je 3 nebo 4 kanálová.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
WH už tuším nie je, nový hit je momentálne Focus
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=11821
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=11821
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc