2. Má 18cm listy místo klasických 16cm které jsou na Lamě V3 i V4.
To je problém hlavně z důvodů dostupnosti a ceny. (18cm 200-350kč, 16cm 50-150kč)
Zde na fóru někteří lidé tvrdí, že vrtulník létá i s 16cm listy, někteří říkají, že ne. Přináším konečné rozřešení této záhady, na kterou jsem na fóru nenašel rozřešení.
Nativní NiMH baterka ve Huan qi neposkytne dostatečný výkon aby vrtulník létal s 16cm listy. Proto je třeba přezbrojit na Li-pol, se kterými vrtulník poletí trochu hůře než s 18cm listy a NiMH aku.
Druhá možnost je koupit si Xtreme 16cm listy se kterými vrtulník poletí i na NiMH, ale o něco(cca 20%-30%) hůře než s 18cm listy.
Vůbec nejlepší je samozřejmě mít Li-pol a Xtremy, kdy je vrtulník asi o 25-35% výkonější (můj subjektivní odhad) než netuňený při koupi.
Ještě bych měl upozornit, že pokud vyměníte NiMH za Li-pol, tak kromě většího výkonu získáte odlehčení, které však musíte kompenzovat přesunutím akumulátoru před košík ve kterém byla původně umístěna NiMH. Baterka je o tolik lehčí, že je nutné ji přesunout asi o 1cm před košík, což já řeším polystyrénovým kvádrem a 2 gumičkami. I při tomto posunutí není problém dát na vrtulník kabinu.
EDIT: Při použití Li-pol výkon naroste o tolik, že když letíte akro (v rámci možností), je možné, že se srazí listy. Ale většina lidí s tím asi nepoletí takovou rychtu jako já, ale akrobatům toto doporučení příjde vhod.
Řešení je prodloužit hlavní hřídel.
Pro představu přikládám fotky.
Zde moje rozsekané listy
Jinak na 500mAh NiMH (7,2V) která má opravdu 500mAh vrtulník vydrží létat asi 8 minut. Na 900mAh Li-pol od Mystery které mají asi 830mAh vydrží létat asi 14 minut.
Tak doufám, že toto rozřešení mýtů kolem Huan Qiho někomu pomůže a kdybyste měli nějaký dotaz, tak se ho pokusím zodpovědět.