hlasovanie: mod - vrtulniky

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.

ktory mod pre riadenie vrtulnikov pouzivate?

MOD1
49
63%
MOD2
27
35%
ine rozlozenie
2
3%

Celkem hlasů: 78

Zpráva
Autor
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od AdamProg »

Hmm, tak to je dost zajmave ;)
Kdyby na tom mel plyn, tak uz by to mel temer stejne ovladani jak u opravdove heliny ;)
mikek

#32 Příspěvek od mikek »

Předpokládám, že pokud je člověk pravák, tak drží knipl v letadle pravou rukou a levák obráceně. [/quote]

Ve skutečném letadle (malém sportovním letadle) se drží knipl levou rukou, protože pravou ruku máš na plynu - to v případě, že jsi PIC, tedy pilot na levé sedačce. Pokud sedíš vpravo, tak je to naopak. Pokud ale létáš akrobacii, tak je to naopak. Akrobatická letadla mají dvě rukojeti plynu a při akrobacii se létá s pravou rukou na kniplu a leveou na plynu.
Kraliczech

#33 Příspěvek od Kraliczech »

mikek píše:Předpokládám, že pokud je člověk pravák, tak drží knipl v letadle pravou rukou a levák obráceně.

Ve skutečném letadle (malém sportovním letadle) se drží knipl levou rukou, protože pravou ruku máš na plynu - to v případě, že jsi PIC, tedy pilot na levé sedačce. Pokud sedíš vpravo, tak je to naopak. Pokud ale létáš akrobacii, tak je to naopak. Akrobatická letadla mají dvě rukojeti plynu a při akrobacii se létá s pravou rukou na kniplu a leveou na plynu.[/quote]

mno tahle bych si to tvrdit netroufl, asi záleží mimojiné na typu letadla... tam kde je středová konzole to tak je, ale tam také bývají berany. Jednosedadlovky se minimálně od II. svět války (spíše dříve) řídí klackem mezi nohama (tzn levou, pravou a obouruč) a plynem vlevo. V současnosti moderní vojenské jety se systémem "fly by wire" mají klacek do pravé (vyjimečně mezi nohama) a plyn vlevo. Nicméně třeba u FBW Airbusu se stím nemazlej a jeden pilot (vlevo) řídí levou, druhej pilot (vpravo) pravou. U těch malých sportovních (sedadla vedle sebe) platí situace se středovou konzolí, takže bud klacek mezi nohy, nebo berany. U sedadel za sebou, bývá plyn obvykle vlevo, tzn na levou ruku.
Nicméně obecně se dá říci, že pokud je to trochu možné, je klacek v pravé ruce. Ale neříkám, že někdo nemůže lítat levou :lol:
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
MITA

#34 Příspěvek od MITA »

Tak já osobně mám MOD2 .Jsem pravák a přitom když řídím auto tak řídím zásadně levou a pravou mám pouze položenou na fofrklacku.
vaio
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od vaio »

Tak já se snažím v MOD2. Jsem absolutním elévem co se týká RC vrtulníků a ani jsem dříve s žádným RC nelétal. U mě to bylo dáno tím, že mi kamarád, který lítá s vrtulníkem, řekl, ať si pořídím mód2 - protože jej má taky.
Lítám taky s UL letadly - skoro každé je jiné na ovládání z pohledu umístnění ovládání plynu a páky řízení. Jsou dokonce UL, která mají jedno společné řízení uprostřed. A je mi jedno, kterou rukou co řídím. Asi proto, že vůbec nepřemýšlím nad tím, co dělají ruce - je to věc citu a zkušenosti.

Asi je to otázka hlavně zvyku - schválně, ti, kteří jste praváci a ovládáte myš počítač pravou rukou, tak zkuste si dát myš na levou ruku. Ze začátku to bude nezvyklé a po nějaké době vám to ani nepřijde. A získáte to, že pravou ruku budete mít volnou pro psaní poznámek, listování v literatuře, ...
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
kmarty

#36 Příspěvek od kmarty »

vaio píše:schválně, ti, kteří jste praváci a ovládáte myš počítač pravou rukou, tak zkuste si dát myš na levou ruku. Ze začátku to bude nezvyklé a po nějaké době vám to ani nepřijde. A získáte to, že pravou ruku budete mít volnou pro psaní poznámek, listování v literatuře, ...
Tohle je snad normalni, ne? :-)
Mys a elbug patri vzdy do te ruky kterou se nepise :-).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“