DX6i
- Aleš Březina
- Aleš Březina
- Aleš Březina
Aleš Březina píše:Měl bych ještě jeden dotaz, aku se dají nabíjet přímo ve vysílači, nabíjecí kabel stojí asi 100,-, není mi ale jasné jestli je to kabel přímo do sítě, nebo se napojí na nabíječku.
Díky za rady.
Ciste logicky do site tezko. Vetsinou jde do nabijece, ale bacha na plus a minus! Uz hodne lidi si takhle spalilo streva vysilajdy. Sice tam byva pojistka, ale nikdy nevis.
Vcera jsem to už nevydržel a vybalil jsem z krabice Blade 400, abych aspoň vyzkoušel serva a roztočil rotor. Já vím - doma to je asi pitomost. V DX6i jsem nic neměnil (křivky plynu jsem nechal od výroby). Připojil jsem baterku, vypnul Throt. Hold a rotor se začal točit, přestože jsem měl knipl plynu úplně dole a Flight režim na Normal. Tak jsem přepínal Throt. Hold tam a zpátky a rotor se pořád točil a ne a ne přestat. Takže jsem držel vrťase za lyže nad hlavou, druhou rukou sundával kabinku, abych se probojoval ke kontektoru baterky, který manželka po velkém přemlouvání rozpojila. To jsem ještě v tom zmatku pohnul s plynem a doma byl docela průvan. Takže bylo docela veselo a manželka si "blejda" oblíbila už teď.
Tak se chci zeptat zkušenějších, jestli to byla moje chybka nebo jestli může jít o nějakou nevyzpytatelnost vrťase nebo vysílačky.
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
Naštěstí se nic nestalo a Ty jsi alespoň získal cennou zkušenost. Neboj, nebyls první a nebudeš ani poslední
.Já když programuju ( anebo testuju naprogramování) elektry tak to dělám bez listů a hlavně bez pastorku na motoru. Tak zjistím jestli motor dělá co má a nic se nemůže stát. Pak to roztočím s pastorkem ale bez listů (ale opatrně, pozor abys to nepřetočil , bez listů je to hned) a nakonec až jsem si jistý že všechno pracuje jak má, s listama.
Máš pravdu, zkušenost to byla intenzivní
Jestli jsem něco před tím divadýlkem změnil, tak jedině nevědomky. Zkoušet to bez listů je určitě dobrý nápad. Teď už jsem DX6i nastavil podle pana Klabačky, akorát než vylezu ven, tak jsem dal Throt. Hold na 0%. Stejně už asi do jara tyhle pokusy nezopakuju - trénuju na Phoenixu, tam je to bezpečnější a levnější.
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
michalval:
No udelal jsi peknou pitomost, ale to uz hodne lidi, vcetne me
Ja kdyz jsem vrtas sestavil, taky jsem chtel videt "jak se to tociiiiiiiiiiiiii" - to byl neskutecne debilni napad...
Tocilo se to pri minimalnich otackach pekne, jenze jedno servo bylo obracene, nu coz, rekl jsem si, ze vlezu (stale pri bezicich otackach s listy!) do menu a to servo prohodim, preci nejsem blbej? Jo a byl sem blbej, dal jsem revers na plynu, takze misto otacek nula nula nic, se to rozficelo na maximum
DDD
Jak pise Troll, veskery nastavovani se dela zasadne bez listu a teprve kdyz je vse uplne v cajku, vysilajda nastavena, tak se pomalu roztaci rotor a zacina se pracovat na odstranovani vibraci apod.
No udelal jsi peknou pitomost, ale to uz hodne lidi, vcetne me
Tocilo se to pri minimalnich otackach pekne, jenze jedno servo bylo obracene, nu coz, rekl jsem si, ze vlezu (stale pri bezicich otackach s listy!) do menu a to servo prohodim, preci nejsem blbej? Jo a byl sem blbej, dal jsem revers na plynu, takze misto otacek nula nula nic, se to rozficelo na maximum
Jak pise Troll, veskery nastavovani se dela zasadne bez listu a teprve kdyz je vse uplne v cajku, vysilajda nastavena, tak se pomalu roztaci rotor a zacina se pracovat na odstranovani vibraci apod.
- Aleš Březina