DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od AdamProg »

Mate nekdo zkusenosti z nakupem z UK shopu? Jde pres nektery zde uvedenych shop platit pres PayPal?
Dik za info.
SuPa

#182 Příspěvek od SuPa »

AdamProg píše:Mate nekdo zkusenosti z nakupem z UK shopu? Jde pres nektery zde uvedenych shop platit pres PayPal?
Dik za info.
Viz můj příspěvek výše.
:)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od Marek71 »

Všetky zmieňované obchody akceptujú Paypal, okrem Inwoods.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Aleš Březina

#184 Příspěvek od Aleš Březina »

Dají se použít pro DX6i nějaké nabíjecí aku? Nedá se sehnat nějaký akupak?

Díky
scarabeus

#185 Příspěvek od scarabeus »

Aleš Březina píše:Dají se použít pro DX6i nějaké nabíjecí aku? Nedá se sehnat nějaký akupak?

Díky

Akupack na 4 tuzkovky? To mi prijde zbytecny a hlavne to tam asi nedas. Kup Eneloopy.
Aleš Březina

#186 Příspěvek od Aleš Březina »

Myslíš tyhle: Sanyo Eneloop 4x AA 2000 mAh?
scarabeus

#187 Příspěvek od scarabeus »

Aleš Březina píše:Myslíš tyhle: Sanyo Eneloop 4x AA 2000 mAh?

Ano. Maji velmi male samovolne vybijeni, takze pokud nejakou dobu nebudes litat, stale v nich najdes hodne stavy.
Aleš Březina

#188 Příspěvek od Aleš Březina »

Měl bych ještě jeden dotaz, aku se dají nabíjet přímo ve vysílači, nabíjecí kabel stojí asi 100,-, není mi ale jasné jestli je to kabel přímo do sítě, nebo se napojí na nabíječku.

Díky za rady.
scarabeus

#189 Příspěvek od scarabeus »

Aleš Březina píše:Měl bych ještě jeden dotaz, aku se dají nabíjet přímo ve vysílači, nabíjecí kabel stojí asi 100,-, není mi ale jasné jestli je to kabel přímo do sítě, nebo se napojí na nabíječku.

Díky za rady.

Ciste logicky do site tezko. Vetsinou jde do nabijece, ale bacha na plus a minus! Uz hodne lidi si takhle spalilo streva vysilajdy. Sice tam byva pojistka, ale nikdy nevis.
michalval

#190 Příspěvek od michalval »

Vcera jsem to už nevydržel a vybalil jsem z krabice Blade 400, abych aspoň vyzkoušel serva a roztočil rotor. Já vím - doma to je asi pitomost. V DX6i jsem nic neměnil (křivky plynu jsem nechal od výroby). Připojil jsem baterku, vypnul Throt. Hold a rotor se začal točit, přestože jsem měl knipl plynu úplně dole a Flight režim na Normal. Tak jsem přepínal Throt. Hold tam a zpátky a rotor se pořád točil a ne a ne přestat. Takže jsem držel vrťase za lyže nad hlavou, druhou rukou sundával kabinku, abych se probojoval ke kontektoru baterky, který manželka po velkém přemlouvání rozpojila. To jsem ještě v tom zmatku pohnul s plynem a doma byl docela průvan. Takže bylo docela veselo a manželka si "blejda" oblíbila už teď. :D Tak se chci zeptat zkušenějších, jestli to byla moje chybka nebo jestli může jít o nějakou nevyzpytatelnost vrťase nebo vysílačky.
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
Troll

#191 Příspěvek od Troll »

Naštěstí se nic nestalo a Ty jsi alespoň získal cennou zkušenost. Neboj, nebyls první a nebudeš ani poslední :D .Já když programuju ( anebo testuju naprogramování) elektry tak to dělám bez listů a hlavně bez pastorku na motoru. Tak zjistím jestli motor dělá co má a nic se nemůže stát. Pak to roztočím s pastorkem ale bez listů (ale opatrně, pozor abys to nepřetočil , bez listů je to hned) a nakonec až jsem si jistý že všechno pracuje jak má, s listama.
michalval

#192 Příspěvek od michalval »

Máš pravdu, zkušenost to byla intenzivní :D Jestli jsem něco před tím divadýlkem změnil, tak jedině nevědomky. Zkoušet to bez listů je určitě dobrý nápad. Teď už jsem DX6i nastavil podle pana Klabačky, akorát než vylezu ven, tak jsem dal Throt. Hold na 0%. Stejně už asi do jara tyhle pokusy nezopakuju - trénuju na Phoenixu, tam je to bezpečnější a levnější.
scarabeus

#193 Příspěvek od scarabeus »

michalval:

No udelal jsi peknou pitomost, ale to uz hodne lidi, vcetne me :-) Ja kdyz jsem vrtas sestavil, taky jsem chtel videt "jak se to tociiiiiiiiiiiiii" - to byl neskutecne debilni napad...

Tocilo se to pri minimalnich otackach pekne, jenze jedno servo bylo obracene, nu coz, rekl jsem si, ze vlezu (stale pri bezicich otackach s listy!) do menu a to servo prohodim, preci nejsem blbej? Jo a byl sem blbej, dal jsem revers na plynu, takze misto otacek nula nula nic, se to rozficelo na maximum :-DDDD

Jak pise Troll, veskery nastavovani se dela zasadne bez listu a teprve kdyz je vse uplne v cajku, vysilajda nastavena, tak se pomalu roztaci rotor a zacina se pracovat na odstranovani vibraci apod.
michalval

#194 Příspěvek od michalval »

Díky za radu, oběma. Tohle si určitě zapamatuju a snad nezopakuju. Jak praví klasik: zkušenost je nepřenosná.
Aleš Březina

#195 Příspěvek od Aleš Březina »

Ještě k tomu kabelu, má s tím někdo osobní zkušenost? Čeho se vyvarovat aby nedošlo k záměně +-?
Díky
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“