Spektrum Digital DS821
-
Brabouk
- Kontaktovat uživatele:
Spektrum Digital DS821
Cauvec, chci se zeptat, při zapojování baterj do přijímače jsem se netrefil a zapojil -pol na sigmál a +pol na minus pol přijímače. Zrušilo mi to půlku chodu dráhy serva. To zmanená že chodí jen s pohnutím páky doprava ale zpět už se nevrací. je mi jasný že je to tím že sjem dal minus pol na signal přijímače, ale zajímalo by mě jestli se stím dá něco dělat? Štěstí je, že jsem měl připojený jen jedno servo a ve všech 7, to mohlo zkončit hodně špatně.
Jestli jsi dokázal zapojit -pól do signálu a +pól do mínusu na přijímači, tak jsi Veliký Mág a kouzelník máš můj nekonečný obdiv.
Měl by jsi dokázat jen přibližně toto:
přepólovat to (otočit + a -)
dát + na + a mínus do signálu
dát - do + a plus do signálu
strčit to tam správně
U ostatních manipulací by jsi tam neměl dokázat dostat jeden z pólů napájení.
Měl by jsi dokázat jen přibližně toto:
přepólovat to (otočit + a -)
dát + na + a mínus do signálu
dát - do + a plus do signálu
strčit to tam správně
U ostatních manipulací by jsi tam neměl dokázat dostat jeden z pólů napájení.
Zkontroluj ještě ten kanál přijímače,kde bylo připojené tohle servo a ten kanál kam jsi strkal napájení.
Třeba tak:
do nějakého jiného než bylo to servo a jiného než bylo to napájení strč teď napájení.
do toho kanálu kde odešlo servo připoj nové,
potom ho zkus i v tom kanále kam jsi púvodně připojil špatně to napájení.
Pokud to bude normálně chodit, tak to servo s odpraveným servozesilovačem ulož do krabičky a počkej si až u stejného zlikviduješ převody (pak si z těch dvou stvoříš jedno). Servozesilovač se Ti nevyplatí měnit.
Očuchej ten přijímač,pokud bede smrdět takovým tím charakteristickým "pertinaxovým" smradem, tak už bych mu nevěřil, i kdyby pracoval zdánlivě normálně.
Tenhle týden už nic nedělej. Napřed ty panty,potom servo,už bych to nepokoušel.
Třeba tak:
do nějakého jiného než bylo to servo a jiného než bylo to napájení strč teď napájení.
do toho kanálu kde odešlo servo připoj nové,
potom ho zkus i v tom kanále kam jsi púvodně připojil špatně to napájení.
Pokud to bude normálně chodit, tak to servo s odpraveným servozesilovačem ulož do krabičky a počkej si až u stejného zlikviduješ převody (pak si z těch dvou stvoříš jedno). Servozesilovač se Ti nevyplatí měnit.
Očuchej ten přijímač,pokud bede smrdět takovým tím charakteristickým "pertinaxovým" smradem, tak už bych mu nevěřil, i kdyby pracoval zdánlivě normálně.
Tenhle týden už nic nedělej. Napřed ty panty,potom servo,už bych to nepokoušel.