tks píše:Ono CellPro má výhodu v tom, že oficiálně umí nabíjet LiPol proudem až 3C.
V čem to spočívá?
Marcos píše:V čem to spočívá?
crazy nemo píše:jestli se nepletu tak si měří vnitřní odpor baterky a z něho spočítá kolik do ní může nahustit.
HERRI píše:wroum píše:HERRI píše:já bych doporučil JETI CHAR 30, nebo CHAR 3.3
mozna je kvalitni, ale pouzitelna max jako polni nabiječ, vzdyt ti to o aku vubec nic nerekne... a to neni u nabijecky dobre, pokud je jedina.
ja bych koupil tu z HC.
no ja napriklad nemam zajem aby mi nabijecka neco o aku povidala. Aby se Lipolka neposrala tak pouzivam omezovac MZ a tim to pro mne konci. Zalezi jak kdo ma potrebu si hrat s nabijeckou, ja uz jsem se kdysi vyřádil s Ultramatama
Jirak píše:CellPro měří vnitřní odběr aku a podle toho dynamicky navyšuje/snižuje proud při nabíjení. Podstatné je ale ten přívlastek až , mám doma obě zmiňované, Accucel-6 i Multi4 a zatím do žádné a mých aku nenarval víc než 1C (3C mám ve volbě profilu nastaven). Paralelně vždy nabíjím dvě aku, jedno na Multi4 a druhou na Turnigy a ve výsledku jsou nabité za shodný čas
AR1 píše:Vyplývá ta možnost u CP nabíjet Lipo proudy více než 1C nějak oficiálně z jejich návodu nebo zkrátka z jiné oficiální informace výrobce? Docela mě to zajímá ale nechci aby to bylo JPP a mě potom vyhořel byt.
Sali píše:Tak tohle uz je slusne a porad za prijatelnou cenu.
tks píše:Já jsem měl těch různých variací na Accucell a spol měl více - u některých se ten balancér ani nedal použít, protože rozbalancovával. Ale jak chcete, zkušenost je nepřenositelná.
tks píše:Já tedy na CP10 pokud nastavím 3C, tak do 1800mAh skutečně ty 3C pere (někdy i kousek víc).
tks píše:A například 2S 300mAh nabíjí 1A naprosto v klidu.
powder píše:tks píše:Já jsem měl těch různých variací na Accucell a spol měl více - u některých se ten balancér ani nedal použít, protože rozbalancovával. Ale jak chcete, zkušenost je nepřenositelná.
Tak tak, nepřenositelná. Měl jsem Ultramat 25, k němu pořídil Accucel-8 ... a hádej, který byl posléze používán výhradně, má naprosto funkční balancer a teplotní sondu?