Jakou nabíječku?

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marcos »

tks píše:Ono CellPro má výhodu v tom, že oficiálně umí nabíjet LiPol proudem až 3C.

V čem to spočívá?
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jirak »

ber Turnigy Accucel-6 50W, za ty peníze bezkonkurenční volba i teď po zvýšení ceny za dolar. Nebo pak 150W, pokud plánuješ nabíjet A123 častěji.

Marcos píše:V čem to spočívá?

CellPro měří vnitřní odběr aku a podle toho dynamicky navyšuje/snižuje proud při nabíjení. Podstatné je ale ten přívlastek , mám doma obě zmiňované, Accucel-6 i Multi4 a zatím do žádné a mých aku nenarval víc než 1C (3C mám ve volbě profilu nastaven). Paralelně vždy nabíjím dvě aku, jedno na Multi4 a druhou na Turnigy a ve výsledku jsou nabité za shodný čas :D
crazy nemo

#18 Příspěvek od crazy nemo »

jestli se nepletu tak si měří vnitřní odpor baterky a z něho spočítá kolik do ní může nahustit. tzn. pokud máš kvalitní baterku tak ti ji nabije rychle, pokud nějakou starou tak pomaleji ale nikdy by ti neměla bouchnout protože si to soft té nabíječky hlídá
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jirak »

crazy nemo píše:jestli se nepletu tak si měří vnitřní odpor baterky a z něho spočítá kolik do ní může nahustit.

přesně tak. Vlastní implementace je docela zajímavá, na začátku použije startovací dobíjecí proud, default 500mAh a pak postupně během 30-ti minut snižuje a navyšuje produ, aby změřil vnitřní odpor.

Velmi hezky je to vidět grafu

Obrázek

který jsem hodil na web včetně pokecu

http://www.jirisrba.cz/cellpro-multi4

Mrkněte na prvním 30 minut, spodní osa 0.0 - 0.5, kde spostupně snižuje, navyšuje a od 0.5 pak nabíjí již konstatním proudem dle změřeného Ri.
wroum

#20 Příspěvek od wroum »

HERRI píše:
wroum píše:
HERRI píše:já bych doporučil JETI CHAR 30, nebo CHAR 3.3

mozna je kvalitni, ale pouzitelna max jako polni nabiječ, vzdyt ti to o aku vubec nic nerekne... a to neni u nabijecky dobre, pokud je jedina.

ja bych koupil tu z HC.

no ja napriklad nemam zajem aby mi nabijecka neco o aku povidala. Aby se Lipolka neposrala tak pouzivam omezovac MZ a tim to pro mne konci. Zalezi jak kdo ma potrebu si hrat s nabijeckou, ja uz jsem se kdysi vyřádil s Ultramatama

jak myslis, ale minimalne dodanej naboj u lipolek neni vubec od veci... respektive pouhym odhadem bych si treba stopky v radiu nastavit nedovolil... a na regl lita jen idiot a clovek co mu v aku zbyva 1/2 kapacity je taky v podstate i...t a jak to chces vyresit, kdyz nevis kolik si dobil?
tks
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od tks »

Jirak píše:CellPro měří vnitřní odběr aku a podle toho dynamicky navyšuje/snižuje proud při nabíjení. Podstatné je ale ten přívlastek , mám doma obě zmiňované, Accucel-6 i Multi4 a zatím do žádné a mých aku nenarval víc než 1C (3C mám ve volbě profilu nastaven). Paralelně vždy nabíjím dvě aku, jedno na Multi4 a druhou na Turnigy a ve výsledku jsou nabité za shodný čas :D

Já tedy na CP10 pokud nastavím 3C, tak do 1800mAh skutečně ty 3C pere (někdy i kousek víc). A například 2S 300mAh nabíjí 1A naprosto v klidu. Celé kouzlo tohoto počínání je v tom, že LiPolka je nabítá za necelou půlhodinku. Pokud nabíjíš dvě sady paralelně najednou, tak tam je možné, že to tu automatiku zmate a zbytečně brzdí. Nebo máš prostě slabé LiPol a CellPro to pozná a neodváží se to tam narvat.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od AR1 »

Vyplývá ta možnost u CP nabíjet Lipo proudy více než 1C nějak oficiálně z jejich návodu nebo zkrátka z jiné oficiální informace výrobce? Docela mě to zajímá ale nechci aby to bylo JPP a mě potom vyhořel byt.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Sali

#23 Příspěvek od Sali »

Ja osobne bych investoval do kvalitnejsi nabijecky,ktera umi minimalne 6S,protoze az prejdes na neco vetsiho,co bude tyhle baterie vyzadovat,budes muset takovou nabijecku stejne koupit a ve vysledku to potom bude drazsi.
Sali
tks
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od tks »

AR1 píše:Vyplývá ta možnost u CP nabíjet Lipo proudy více než 1C nějak oficiálně z jejich návodu nebo zkrátka z jiné oficiální informace výrobce? Docela mě to zajímá ale nechci aby to bylo JPP a mě potom vyhořel byt.

Jo, normálně to popisují v manuálu a je na ni napsáno "3C ready".
Ona si umí proud nejen sama nastavit (není potřeba volit nabíjecí proud ani kapacitu akumulátoru), ale skutečně během nabíjení tento mění podle aktuální kondice akumulátorů. Asi si opravdu věří - protože to jsou američani a ti jsou obvykle značně opatrní a manuály pro uživatele píšou jako pro blbce.
JENDA01

#25 Příspěvek od JENDA01 »

GT A-6 CHARGER
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... discharger
Circuit power: Max Charge: 50W / Max Discharge: 5W
Charge Current Range: .1~5.0A
Discharge current range: .1~1.0A
Ni-MH/NiCd cells: 1~15
Li-ion/Poly cells: 1~6
Pb battery voltage: 2~20v
Weight: 580g
Nazdar,
mám tuhle nabíječku z HC maximální spokojenost.Nabíjí včetně A 123.
Přesnej balancer ,bohatý příslušenství možnost připojit na počítač ,včetně soft. a kabeláže. Cena v sočastnosti 69 dolarů. cena-užitná hodnota bezkonkurenční.
Sali

#26 Příspěvek od Sali »

Tak tohle uz je slusne a porad za prijatelnou cenu. :)
Sali
tks
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od tks »

Sali píše:Tak tohle uz je slusne a porad za prijatelnou cenu. :)

Todle je taky za přijatelnou cenu. Pro malé LiPolky do 2Ah není moc co řešit...
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0872

Já jsem měl těch různých variací na Accucell a spol měl více - u některých se ten balancér ani nedal použít, protože rozbalancovával. Ale jak chcete, zkušenost je nepřenositelná. :wink:
powder
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od powder »

tks píše:Já jsem měl těch různých variací na Accucell a spol měl více - u některých se ten balancér ani nedal použít, protože rozbalancovával. Ale jak chcete, zkušenost je nepřenositelná. :wink:

Tak tak, nepřenositelná. Měl jsem Ultramat 25, k němu pořídil Accucel-8 ... a hádej, který byl posléze používán výhradně, má naprosto funkční balancer a teplotní sondu? :wink:
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Jirak »

tks píše:Já tedy na CP10 pokud nastavím 3C, tak do 1800mAh skutečně ty 3C pere (někdy i kousek víc).

slabé LiPol je ta správná odpověď, všechny mám více létané více než jednu sezonu. Nicméně teď by mi měli dorazit nová Rhina, tak uvidím ...

tks píše:A například 2S 300mAh nabíjí 1A naprosto v klidu.

tak zrovna pro aku <350mAh má Multi4 vlastní program s odlišným nastavením :D
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od RiMr »

powder píše:
tks píše:Já jsem měl těch různých variací na Accucell a spol měl více - u některých se ten balancér ani nedal použít, protože rozbalancovával. Ale jak chcete, zkušenost je nepřenositelná. :wink:

Tak tak, nepřenositelná. Měl jsem Ultramat 25, k němu pořídil Accucel-8 ... a hádej, který byl posléze používán výhradně, má naprosto funkční balancer a teplotní sondu? :wink:

Tak schválně, který? :)
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“