Nákup u hobbycity

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cernos
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od cernos »

Celníci to chytaj podle toho jak se vyspí. Kamarád si kupoval na HC nabíječku a Li-polku. Na krabici byla uvedená cena $12, váha byla kolem 1500g. I přes to že tam byla cena nižší jak zmiňovaných 150EUR, přišel mu domů místo balíčku dopis, aby doložil fakturu (výpis z paypalu) na toto zboží. Trochu ho upravil tak, že cena byla oproti skutečným 120USD nějakých 60USD. Domů mu přišel balíček na dobírku, jejíž cena byla 0% CLO + 19% DPH. Takže sice neplatil CLO ale dani se nevyhnul. Já jsem si objednal to samé ale ve dvou balíčcích a měl jsem to doma během týdne bez problémů ;)[/u]
tks
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od tks »

a fakt to bylo po úpravě toho limitu? ono clo jako takové se neplatilo snad nikdy (pokud to bylo uvedeno jako hračka).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
cernos
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od cernos »

mno nevím kdy mělo ke změnám dojít (předpokládám že k 1.1.2009)
k nákupu došlo někdy před Vánoci
Kovboj

#109 Příspěvek od Kovboj »

dusi píše:Ty v té citaci opravdu vidíš osvobození od DPH? :roll:

Na DPH je postavena ekonomika Unie, úředníci ti neodpustí na daních ani vindru. Clo, to jo, na to mají dokonce organizaci WTO (dříve GATT), ale daní ani vindru.

Skutečně to tak je, ptal jsem se přímo na místě nejpovolanějším :-) Pokud zásilka včetně poštovného nepřesáhne hodnotu 150 Euro tak se z ní neplatí ani clo ani DPH.

Dodatek: myšleno samozřejmě u zásilek pro soukromé potřeby, nikoliv když je to zboží pro další prodej!
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Marek71 »

K tej zmene došlo 1.12.2008, takže podľa mňa nemal platiť nič.

cernos píše:mno nevím kdy mělo ke změnám dojít (předpokládám že k 1.1.2009)
k nákupu došlo někdy před Vánoci
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Marek71 »

S tou DPH by to malo byť tak, ako píše Kovboj. Predpokladám teda, že je to predpis EU a že každá členská krajina ho implementuje rovnako. Mám overené v Nemecku, že za zásielku z USA v cene cca. 100 USD som neplatil nič, ani clo ani DPH. Predtým som mal dve zásielky z USA a u oboch som zaplatil clo (podľa tabuliek asi 3%) a potom z toho celého DPH (bez poštovného). Nemci sú v tomto "punktlich" :-)
soft147

#112 Příspěvek od soft147 »

Vloni se celnici zamerovali na zasilky presahujici 1kg a namatkove chteli dolozit vypis. Taky se mi to stalo, ale od noveho roku je klid.
heli:Blade mCX, Blade 400 3D, HK 450+DX6i
auti:HB Lightning, Rustler VXL+DX3R
aero:E-trener+DX6i
Miloš

#113 Příspěvek od Miloš »

Já mám pocit,že jim prostě vadí,když z nich někdo dělá pitomce a ani se jim nedivím.Balík 1,5KG za 12 USD....Mě udělali to samý při první objednávce,když ještě nebyla možnost si tam tu cenu vybrat.Napsali mi na balík za 200USD 19,95 a musel jsem poslat fakturu a zaplatit DPH.Teď co je tam možnost si cenu vybrat,dávám normální cenu a Other (gift je podle mě taky provokace) a neplatil jsem nic.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Nakadah »

Taky nevim proc si vsichni nechavate davat na baliky nejake smesne ceny. Pokud je to v realu do limitu tak bych nechal skutecnou cenu a pokud je to pres no tak si tam nechte napsat at je to tesne pod limit :) Nak
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Marek71 »

Aby sme napokon nedopadli ako v Nemecku :-( Tunajší colníci urobili zopár skúšobných objednávok a nestačili sa čudovať, aké údaje potom našli na balíku v colnej deklarácii. Výsledok bol ten, že začali systematicky kontrolovať každý balíček z Číny, hlavne z HC a požadovať zaplatenie DPH a samozrejme doložiť skutočnú cenu.

To by ešte bolo v pohode, vedľajší efekt to malo akurát ten, že sa predlžila doba spracovania balíku na colnici. Lenže stalo sa to, že spústa magorov, čo to mali objednané, po zistení, že budú musieť zaplatiť DPH, zrušilo (resp. stornovalo) platbu a balíky sa začali húfne vracať do Číny. To malo za následok dočasné pozastavenie zasielania do Nemecka. A práve preto tam pribudla aj tá voľba (Gift, suma...), aby si zákazník mohol vybrať, čo bude na colnej deklarácii. Na HC sľubujú, že do konca februára obnovia zasielanie do Nemecka, tak som zvedavý...
4401
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od 4401 »

Nakadah píše:Tak panove :D kolega me z HC objednal minuly tyden karbec na benzinaka (neptejte se me na co to bude :D na letadlo ne).

V sobotu to odeslali z HC a dneska uz je to na poste k vyzvednuti :D trosku jen popletli adresu, melo to dojit do prace. Ale to nevadi :) to je rychlost...Nak

EDIT. tak ne :( byly to stromecky na vlacek, zadny karbec. Kolega me mystifikoval :D

Tak dnes to skutečně přišlo, bublinová obálka, bez cla. V sobotu 21.2. odesláno, ve středu na stole....
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od sharkcom »

Jak vám to teď chodí z hobycity? Před tím to od odeslání z HK ke mě na stůl do 3 dnů a teď už 8 dní a nic...?
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Wecernik »

sharkcom píše:Jak vám to teď chodí z hobycity? Před tím to od odeslání z HK ke mě na stůl do 3 dnů a teď už 8 dní a nic...?

Krabice(spis krabicka) do kila a pul, 4.3 objednano, 6teho odeslano, 11teho v poledne zvonil postak v tranzitu s balikem v ruce. Neobjednal jsi neco co nebylo zrovna na sklade (backorder)?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Marek71 »

Ja mám teraz problém s jedným balíčkom, odoslané 11.2 a ešte neprišiel. Inak ostatné chodili dobre...
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od sharkcom »

Bylo to 5.3. odesláno z HK. Už jste někdo řešil nedoručenou zásilku??
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“