Nákup u hobbycity
Celníci to chytaj podle toho jak se vyspí. Kamarád si kupoval na HC nabíječku a Li-polku. Na krabici byla uvedená cena $12, váha byla kolem 1500g. I přes to že tam byla cena nižší jak zmiňovaných 150EUR, přišel mu domů místo balíčku dopis, aby doložil fakturu (výpis z paypalu) na toto zboží. Trochu ho upravil tak, že cena byla oproti skutečným 120USD nějakých 60USD. Domů mu přišel balíček na dobírku, jejíž cena byla 0% CLO + 19% DPH. Takže sice neplatil CLO ale dani se nevyhnul. Já jsem si objednal to samé ale ve dvou balíčcích a měl jsem to doma během týdne bez problémů
[/u]
dusi píše:Ty v té citaci opravdu vidíš osvobození od DPH?![]()
Na DPH je postavena ekonomika Unie, úředníci ti neodpustí na daních ani vindru. Clo, to jo, na to mají dokonce organizaci WTO (dříve GATT), ale daní ani vindru.
Skutečně to tak je, ptal jsem se přímo na místě nejpovolanějším
Dodatek: myšleno samozřejmě u zásilek pro soukromé potřeby, nikoliv když je to zboží pro další prodej!
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
S tou DPH by to malo byť tak, ako píše Kovboj. Predpokladám teda, že je to predpis EU a že každá členská krajina ho implementuje rovnako. Mám overené v Nemecku, že za zásielku z USA v cene cca. 100 USD som neplatil nič, ani clo ani DPH. Predtým som mal dve zásielky z USA a u oboch som zaplatil clo (podľa tabuliek asi 3%) a potom z toho celého DPH (bez poštovného). Nemci sú v tomto "punktlich" 
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Já mám pocit,že jim prostě vadí,když z nich někdo dělá pitomce a ani se jim nedivím.Balík 1,5KG za 12 USD....Mě udělali to samý při první objednávce,když ještě nebyla možnost si tam tu cenu vybrat.Napsali mi na balík za 200USD 19,95 a musel jsem poslat fakturu a zaplatit DPH.Teď co je tam možnost si cenu vybrat,dávám normální cenu a Other (gift je podle mě taky provokace) a neplatil jsem nic.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Aby sme napokon nedopadli ako v Nemecku
Tunajší colníci urobili zopár skúšobných objednávok a nestačili sa čudovať, aké údaje potom našli na balíku v colnej deklarácii. Výsledok bol ten, že začali systematicky kontrolovať každý balíček z Číny, hlavne z HC a požadovať zaplatenie DPH a samozrejme doložiť skutočnú cenu.
To by ešte bolo v pohode, vedľajší efekt to malo akurát ten, že sa predlžila doba spracovania balíku na colnici. Lenže stalo sa to, že spústa magorov, čo to mali objednané, po zistení, že budú musieť zaplatiť DPH, zrušilo (resp. stornovalo) platbu a balíky sa začali húfne vracať do Číny. To malo za následok dočasné pozastavenie zasielania do Nemecka. A práve preto tam pribudla aj tá voľba (Gift, suma...), aby si zákazník mohol vybrať, čo bude na colnej deklarácii. Na HC sľubujú, že do konca februára obnovia zasielanie do Nemecka, tak som zvedavý...
To by ešte bolo v pohode, vedľajší efekt to malo akurát ten, že sa predlžila doba spracovania balíku na colnici. Lenže stalo sa to, že spústa magorov, čo to mali objednané, po zistení, že budú musieť zaplatiť DPH, zrušilo (resp. stornovalo) platbu a balíky sa začali húfne vracať do Číny. To malo za následok dočasné pozastavenie zasielania do Nemecka. A práve preto tam pribudla aj tá voľba (Gift, suma...), aby si zákazník mohol vybrať, čo bude na colnej deklarácii. Na HC sľubujú, že do konca februára obnovia zasielanie do Nemecka, tak som zvedavý...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Nakadah píše:Tak panovekolega me z HC objednal minuly tyden karbec na benzinaka (neptejte se me na co to bude
na letadlo ne).
V sobotu to odeslali z HC a dneska uz je to na poste k vyzvednutitrosku jen popletli adresu, melo to dojit do prace. Ale to nevadi
to je rychlost...Nak
EDIT. tak nebyly to stromecky na vlacek, zadny karbec. Kolega me mystifikoval
Tak dnes to skutečně přišlo, bublinová obálka, bez cla. V sobotu 21.2. odesláno, ve středu na stole....
sharkcom píše:Jak vám to teď chodí z hobycity? Před tím to od odeslání z HK ke mě na stůl do 3 dnů a teď už 8 dní a nic...?
Krabice(spis krabicka) do kila a pul, 4.3 objednano, 6teho odeslano, 11teho v poledne zvonil postak v tranzitu s balikem v ruce. Neobjednal jsi neco co nebylo zrovna na sklade (backorder)?