Blade mcx - Rada

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mara4

Blade mcx - Rada

#1 Příspěvek od Mara4 »

Ahoj, před 4 dny jsem si koupil Blada mcx, jako svůj první RC vrtulník. Chci se zeptat jestli je normální, že ho pořád musím honit plynem nahoru a dolů, vystoupám s ním do výšky asi 1,5m a on mi chvilkama klesá, pak zase najednou stoupá, aniž bych hejbal plynem, prostě nezůstane jen tak vyset na místě i co se týká pohybu do stran ho pořád musím srovnávat. Jsem úplnej začátečník, tak chci jen vědět jestli je to normální, nebo je něco špatně.
Dík za odpověď.
soft147

#2 Příspěvek od soft147 »

V kazdem pripade poradne vytrimovat, co se tyce plynu, pokud ma chod "pres zuby" tak opet jedine trimem, pokud plynule, tak jemne najit polohu, kdy visi
heli:Blade mCX, Blade 400 3D, HK 450+DX6i
auti:HB Lightning, Rustler VXL+DX3R
aero:E-trener+DX6i
Mara4

#3 Příspěvek od Mara4 »

Díky myslím, že trim je v pohodě rotace je jen mirná a trimem se dá doladit. Je možný, že by s ním mával průvan nebo tak něco při průletech kolem nábýtku nebo v těsné mísnosti to má snahu táhnout ke stěně.
soft147

#4 Příspěvek od soft147 »

Tak to v kazdem pripade, turbulence s tim desne mavaji, pristat na skrini v rohu a jeste nizsi, nez skrin vedle, je dost obtizne a navic ma tendenci lepit se ke stene.
heli:Blade mCX, Blade 400 3D, HK 450+DX6i
auti:HB Lightning, Rustler VXL+DX3R
aero:E-trener+DX6i
Mara4

#5 Příspěvek od Mara4 »

OK, tak to bude vono lítám spíš v hodně těsným prostoru, navíc máme doma dost průvan. Jinak kamarád zná kluka co lítá velký vrtulníky, tak mi pomůže ho pořádně vytrimovat. Jinak díky za rady.
michalval

#6 Příspěvek od michalval »

Soft147 Ti už celkem vše napsal. Já bych jen dodal, že po vytrimování by dvourotorák do stran moc utíkat neměl s výjimkou situace, kdy budeš pár centimetrů nad zemí - to pak pořád někam klouže do stran po vzduchovém polštáři, který vytváří pod vrtulníkem rotor.
Při létání v malém prostoru má tendence se lepit nejen na stěny, ale taky ke stropu a to je pak mazec, člověk se ze začátku lekne, ubere plyn a vrťásek padá k zemi jako šutr :)
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
diver
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od diver »

z kraje hledej chybu spíš v rukách, základní zákonitosti už ti tu řekli, pujč to do ruky někomu, kdo už s tim letěl ať ti poví, jestli se mašinka chová normálně a pak už jen piluj ;)
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
majek-easycopterV6

#8 Příspěvek od majek-easycopterV6 »

Mara4 píše:Díky myslím, že trim je v pohodě rotace je jen mirná a trimem se dá doladit. Je možný, že by s ním mával průvan nebo tak něco při průletech kolem nábýtku nebo v těsné mísnosti to má snahu táhnout ke stěně.

to me taky dela s easyV6 pak je tezky se odlepit
Mara4

#9 Příspěvek od Mara4 »

Díky za rady, postupně jak s ním lítám, tak je to čím dál lepší. Asi to bude fakt hlavně o tom do dostat pořádně do ruky. Jen jsem byl docela vyplašenej z toho jak se všude píše, že je poslušnej apod. a mě teda moc neposlouchal, ale už to docela jde.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od gamer007 »

mcx jde zastavit na miste a ani se nehne, chce to fakt cit. Jinak kdyz uz je tu o nem dalsi vlakno, tak bych poprosil majitele jestli by mohli neco zkusit a napsat vysledek. Vzlitnete do vysky a zastavte se treba v urovni oci, pak drzte smerovku naplno doprava a pridavejte plyn na cca 70%. Zajima me jestli se vam prestane tocit pri tom plynu jako me. Nejlepe tak v polovine baterky.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“