Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
raging

#16 Příspěvek od raging »

[quote="Mikelo"]Pro mně je tedy 3.200,-Kč dost na to abych tuto sumu vydával za takové hračky s celkovou životností cca 5 hodin, když za ni můžu mít třeba 2 velmi slušné regulátory, několik 2S Li-pol aku 1000 MAh, 2 Duplexy 6k přijímače, velmi dobrou nabíječku, atd.atd.
Vzájemný poměr užitku a životnosti těch věcí jistě diskutovat netřeba.
Já se dozvěděl co jsem potřeboval a tím tohle vlákno pro mně končí. Ušetřilo mi (ve spolupráci s tím kde se řešily zmetkové sloupky hlavy) případné hloupé vydání a za to přispěvatelům děkuji. :?:
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jetson »

Mikelo píše:Pro mně je tedy 3.200,-Kč dost na to abych tuto sumu vydával za takové hračky s celkovou životností cca 5 hodin...

Já to sice nekoupil, ale zase tak hrozné ohlasy to nemá a jestli tady chceš srovnávat hračku a nějaké opravdové vrtulníky, tak když Ti je 3200,- moc, těžko si můžeš pořídit pořádný vrťas, kde 3200,- bude při troše štěstí právě tak na opravy při 5 hodinách letu, popřípadě na trošku toho hliníku, či další LiPo, protože 5 hodin už může být dost cyklů. :D
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ChluppCZ »

když už takovou malou bestii tak něco vyzkoušenýho, Easycoptera seženeš kolem 3 tis. na bazaru za polovic. A máš stejně ''velkou'' heli, která ovšem bude 100% lítat :)
Spektrum DX7 aneb briketa bez kristalů ?
T-Rex 450S/SE (430L, BLC-40, GY401)
F3P Clik! (HCS C 40W, LiteStorm 300mAh)
Decathlon Art-Tech (AXi2208/34SL, 3S LiPol)
HK EDGE 540t .25e ( Turnigy 35-42, HXT900 )
Aleš Březina

#19 Příspěvek od Aleš Březina »

U Pecky jsem viděl mini jednorotor Kyosho (4ch), Blade MCX vypadá proti němu větší! Oproti Bladovi ale stojí přes 5000...
Docela by mě zajímalo jak takový komár létá...
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AdamProg »

Mel sem FreeSpirit pujceny na HeliShow, a letalo se se mi snim super, mel sme ho poprve v rukou a pekne sem si snim zaletal.
Je to stabilni jednorotorak. Samorejme ze se muze rozletet daleko vic nez dvojrotorak, tak se musi vic hlidat. Ale je to nejstabilnejsi jednorotor kterej sem ovladal.
Jinak odolnost nemuzu posoudit.
Rotvík

#21 Příspěvek od Rotvík »

Mno,koukám že by někdo mohl aroganci i pomalu vyučovat,ale tohle už znám.Takže pokud se můžu vyjádřit ke svému Kestrelovi 500SX tak jej vlastním ( aniž bych byl blázen,tedy aspoň si to myslím :D ) protože jsem jej dostal o manželky k loňským vánocům (2008 :-) ) která zná mojí až posedlost Cayusem a tohle jí jako laikovi přišlo stejné.Za tu dobu má za sebou letů nepočítaně (to doslova,nějak to nepokládám za nutné evidovat ) a potíže které jsou výše popisované neznám.Mixér po vybalení utíkal dozadu doleva a stačilo upravit délku táhla.Tím veškeré provozní potíže skončily.Vlastní blbostí jsem zničil jednu vrtulku a nasekl si ocasní kapotáž,která je samonosná a z nějakého tenkého a relativně křehkého plastu (Lexan ???).Tak jsem koupil novou zadní část a ,,starou " jsem použil pro to co jsem chtěl udělat hned od začátku a to předělat kabátek na LOH-6.Kopyto na předek už mám hotové, ,,vakuovačku " taky,Durofol dorazil a tak se jen čeká až bude rodinka mimo domov a já budu moct´ svobodně smrdět při lisování.
Kestrel a Spirit je v podstatě hračka která umí lítat,pokud je někdo ochoten to akceptovat,nečeká že za ,,trojku " koupí ,,Porsche mixér " a stačí mu ke štěstí lehké poletování tak by ho žádné velké zklamání čekat nemělo.
Toť můj názor který se třeba může diametrálně lišit od názoru ostatních 8)
off
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od off »

Tak další poznatky z provozu:

1. Když se baterka nabíjí, neměla by - ehm - současně zůstat zapojená k vrtulníčku... ji to celkem celkem spolehlivě zničí (vyzkoušeno v praxi, zadařilo se na druhý pokus při nabíjení "přes noc").

2. Na RCzóně mají baterku s vyšší kapacitou (800mAh místo původní 600 mAh), nevím, jestli to jen subjektivní dojem, ale přijde mi, že Spiritek se s ní chová stabilněji a řídí líp - možná je schopná dávat větší proud a tudíž udržet stabilnější napětí při práci obou motorků...
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Rajny »

off píše:2. Na RCzóně mají baterku s vyšší kapacitou (800mAh místo původní 600 mAh), nevím, jestli to jen subjektivní dojem, ale přijde mi, že Spiritek se s ní chová stabilněji a řídí líp - možná je schopná dávat větší proud a tudíž udržet stabilnější napětí při práci obou motorků...

tak ona ta baterka bude o trosicku tezsi nez ta puvodni, tak asi proto to muze bejt stabilnejsi
Rotvík

#24 Příspěvek od Rotvík »

Rajny píše:
off píše:2. Na RCzóně mají baterku s vyšší kapacitou (800mAh místo původní 600 mAh), nevím, jestli to jen subjektivní dojem, ale přijde mi, že Spiritek se s ní chová stabilněji a řídí líp - možná je schopná dávat větší proud a tudíž udržet stabilnější napětí při práci obou motorků...

tak ona ta baterka bude o trosicku tezsi nez ta puvodni, tak asi proto to muze bejt stabilnejsi

Mám obě a asi takhle bych to viděl taky.Rozdíl ve váze tam je trochu znát.
Rotvík

#25 Příspěvek od Rotvík »

off píše:Tak zase pár zkušeností - ta hlava v příspěvku o kousek výš je fakt vadná, jsou takhle zmršené všechny (aspoň v prodejně RC zóny v Praze - viz jiné vlákno), ale je to řešitelné pootočením talíře a umístěním táhel takhle:

Obrázek

Poté je samozřejmě nutné nové seřízení = zejména zkrácení táhel od serv!!!

Sleduju jak jsi se do toho tématu ,,zakousl " :) máš mé sympatie,Chtěl jsem se Tě zeptat jak,nebo v čem se Ti projevilo to pootočení a ,,přepákování ".Nějaké výraznější změny?Dík za případné info. :)
off
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od off »

Rotvík píše: v čem se Ti projevilo to pootočení a ,,přepákování ".Nějaké výraznější změny?Dík za případné info. :)

Popravdě řečeno žádnou zásadní změnu jsem nepozoroval, snad je nepatrně živější, ale opravdu je to jen dojem. Klidně to může být tím, že to "přepákování" vede k nutnosti to kompletně znova nastavit (délky táhel).
off
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od off »

Rotvík píše: Tak ona ta baterka bude o trosicku tezsi nez ta puvodni, tak asi proto to muze bejt stabilnejsi

Teď koukám, že ta baterka je umístěná před těžištěno, tak bych řekl, že ten hlavní důvod je posunutí težiště ještě maličko dopředu (už jsem ji trochu dovažoval i tak).
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Rajny »

ja ten vrtulnik nemam, takze to byla jen takova teoreticka uvaha :-)
off
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od off »

Mikelo píše:Po tom co tady čtu tak tenhle krám si může koupit leda blázen.

Musím se podělit o radost - po měsící hnusného počasí a tudíž létání jen po chodbách a místnostech jsem ho vzal dneska ráno vyvenčit do "skorobezvětří" na zahradu a fakt paráda - nádherně jsem se s ním vyblbnul, myslím, že nelétá špatně! Různá i docela pěkně utažená kolečka osmičky, průlety, takt paráda, příjemně mě překvapil :-) Pravda, vše zakončilo sice efektní, ale trochu nedobržděné přistání, kdy listy akorát potkaly lavičku a zkrátily se na polovic :( , ale už má nové a jedeme dál :)

Řekl bych, že za ty prachy je tý muziky docela přiměřeně :-)
Rotvík

#30 Příspěvek od Rotvík »

off píše:Řekl bych, že za ty prachy je tý muziky docela přiměřeně :-)

Tohle říkám od prvního dne co ho mám :).Kdepak nějaký koax. :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“