koxx píše:Zdravím,tak jsem se předčasně vrátil z létání páč mi za letu praskla vrtule.
Chci se optat co máte za vrtule a unašeče dík
Vrtule origo lopata, jeste mi nikdy nepraskla (za letu). Unasec MPJet.
Fredy píše:No a unašeč je lepší použít MPJet se stahovací matku, jak to utáhneš, tak se nehne.
m@rtin píše:Chci se zeptat, ten MPJet unašeč tam pasuje bez úprav? Kdysi jsem se u Houšky ptal na jiný unašeč, než je originál, protože mi taky jednou při startu ulítla vrtule, ale tvrdili mi, že na Cessnu žádný jiný unašeč nepasuje, že bych ho musel upravit.

fokusak píše:Zdravím,koupil jsem ten unašeč co doporučil Scarabeus,(38 Kč u Pecky¨)průměr je 3mm.Narazil jsem jen na menší zádrhel,unašeč je moc krátkej a ta podložka pod matku je moc tlustá,tak jsem tam dal užší z mých zásob,ale je to jen tak tak,o víkendu to chci vyzkoušet.
Chci zeptat,objevilo se mi při pohybování výškovkou takové lupnutí v servu,opakuje se to pokaždé když ji vychýlím nahoru a dolu.Na pohyb to nemá vliv ale doteďka to nedělalo,a lupe to i když sundám ze serva táhla.
Lepil jsem totiž držák serv a měl jsem všechno venku.
Ještě se chci zeptat,jestli má někdo přední podvozek přidělaný na pevno a jak to vyřešil,,,,?
Díky.
coro píše:"lupe" sevo samotné, či tiahla samotné?
Prevody v serve sa dajú vylámať, záleží na type serva ako je prevodované, či sa vypnuté nechá pretáčať alebo sa nedá a tlakom skorej povolí prevod.
Unášače sú dlhšie aj kratšie, ale ak matica drží celou plochou malo by to byť OK.