graup15 píše:Ale pokud se zajistí alespoň trochu přístupu vzduchu, a stoupání bude do 10s s další alespoň 30S prodlevou, je to normálně použitelné do modelů velikosti Ocelot či Corado, kdy zajistí takovou dynamiku, která se běžně nevidí.
Technologicky je to dych berúce, no neviem ako ostatní, ale ja na toto ešte budem musieť najprv dorásť. Na dvojmetrovke mi výkonu chýba, to hej, ale... na 1600-ke ... ??
Včera som vylietal 4 baterky. Motor má 110g, vrtuľa je tam napriamo, obyčajná malá, osempalcová, výrazne podštvorcová. Nedá to staticky ani 450W a je to schopné lietať nonstop (!) na plný plyn. Má to celé 950g, skoro 50g/dm2, žiadné páperko. Stúpania akurát, aby som mohol struhnúť nejaký ten kolmý výkrut-dva-tri (OK, ASWčko má nízky roll-rate) a nestratil ho pritom z očí, rýchlosť proti vetru 10m/s tak akurát, rýchlosť po vetre ... no fuj, besnota.
Miesto zvyšovania výkonu by som radšej zmenil pomer ťah/rýchlosť, len nemám ako...

Sklopka 9-10x3,8 čo vydrží 18000rpm sa nerobí.
P.S. Keď si to prerátam, tak tie 160g medúzy by mohli byť schopné lietania nonstop na motor pri statickom odbere 650W, v impulznom režime ako píšeš do 10s na motor určite cez trištvrte kilowattu staticky. 900W je zrejme pre ne nereálna méta (napriamo), ale tak nejako ani nevidím dôvod. Zatiaľ. Chystám sa jesť veľa mrkvy.