Pohony S.Neu 15xx/../6.7 a CFK vrtule

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

#46 Příspěvek od graup15 »

qwawsed píše:super že to oba vydrží, a pak že to tunit nejde :lol:

taky mě lákalo jít do 8S a mít kW na kg..už jsem měl připravený logo :cry:

Pořád mi to láká zkusit i za letu. Jenže to bych musel koupit 4S-1800 nové baterky a to se mi teď nechce. No,ale není všem dnům konec....60ACC jsem už koupil, (aby si taťka měl čím hrát) a tak není problém to časem přehodit.
To je snad nejmenší (resp nejužší) 60ka co jsem kdy viděl. Dostala chudinka test výdrže...6S-A123 a Neu 1509/1Y/6,7S s vrtulkou RF16/10...a chodí to na 70A perfektně.
Ta samá konfigurace s CC125 je pak vyloženě do saharských podmínek...regl se ani neohřeje.A to doslova vůbec.
qwawsed

#47 Příspěvek od qwawsed »

Škoda že nemám na půjčení, mám jen malý 3S (to by byla pro ně konečná) a pak už jen velký a těžký 4S. Bude někdy to video? :-)
graup15

#48 Příspěvek od graup15 »

qwawsed píše:Škoda že nemám na půjčení, mám jen malý 3S (to by byla pro ně konečná) a pak už jen velký a těžký 4S. Bude někdy to video? :-)

Určitě bude, ale záleží to na našem kameramanovi....až bude mít čas.
qwawsed

#49 Příspěvek od qwawsed »

Díky moc, se těším...
graup15

#50 Příspěvek od graup15 »

qwawsed píše:Díky moc, se těším...

Hmm...uvidíš to brzo in-natura. Pozvu tě na zálet CereseE a Corado vezmu s sebou.
No ,ale ten dnešní pokus s 4S a story co Neu až vydrží, je celkem na nic.Měřil, jsem měřil,ale do Corada baterky I-Can 1700-4S prostě nedostanu. Chybí cca 3mm šířky.Tak to uvidíš jen na 3S. Ale to taky mastí hodně moc dobře.
graup15

#51 Příspěvek od graup15 »

re....All
Něco mi napadlo...tyhle by se možná vešli
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0767
Nemáte je někdo? Potřebuji znát vnitřní odpor.
qwawsed

#52 Příspěvek od qwawsed »

graup15 píše:
rky I-Can 1700-4S prostě nedostanu. Chybí cca 3mm šířky.Tak to uvidíš jen na 3S. Ale to taky mastí hodně moc dobře.
diky :lol:
m2
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od m2 »

m2 napsal:
Aj ja mam konzistentné hodnoty Rd. Akurát o 25mOhm vyššie ...

Hlavne to Doktor:

Je to celé haluz. Za bežných okolností, ak sú zadané dve-tri namerané hodnoty, DriveCalc drží Rd ako nezávislé od napätia. Keď tie zadané hodnoty ale medzi sebou akosi lepšie súvisia a je ich viac (neviem to lepšie povedať), začne odrazu Rd počítať ako funkciu napätia a zdá sa mi, že sa presnosť výrazne zlepší. Bohužiaľ, vtedy sú prezentované výsledky menej optimistické.

Máte nieko preskúmané za akých okolností je to Rd nekonštantné resp. čokoľvek okolo, čo by presnejšie osvetlilo, ako ten model motora s Rd závislým na svorkovom napätí funguje?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Doktor »

m2 píše:
m2 napsal:

Hlavne to Doktor:

Je to celé haluz. Za bežných okolností, ak sú zadané dve-tri namerané hodnoty, DriveCalc drží Rd ako nezávislé od napätia. Keď tie zadané hodnoty ale medzi sebou akosi lepšie súvisia a je ich viac (neviem to lepšie povedať), začne odrazu Rd počítať ako funkciu napätia a zdá sa mi, že sa presnosť výrazne zlepší. Bohužiaľ, vtedy sú prezentované výsledky menej optimistické.

Máte nieko preskúmané za akých okolností je to Rd nekonštantné resp. čokoľvek okolo, čo by presnejšie osvetlilo, ako ten model motora s Rd závislým na svorkovom napätí funguje?

Jaká je mezi tím souvyslost netušim. Třeba u motorů Turnigy po zadání dvou naměřených hodnot se stává Rd již nekostantním. Některé motory se dokonce po zadání naměřených hodnot zlepší oproti modelu vycházejícímu jen z tech. info od prodejce. Jiné si zase pohorší. To je ale důsledek serióznosti zadávaných informací.
graup15

#55 Příspěvek od graup15 »

Doktor píše:
m2 píše:
m2 napsal:

Hlavne to Doktor:

Jaká je mezi tím souvyslost netušim. Třeba u motorů Turnigy po zadání dvou naměřených hodnot se stává Rd již nekostantním. Některé motory se dokonce po zadání naměřených hodnot zlepší oproti modelu vycházejícímu jen z tech. info od prodejce. Jiné si zase pohorší. To je ale důsledek serióznosti zadávaných informací.

Hi,hi....netahej mi do threadu o motorech s velkým M.....čajna drátovnu Turnigy :D .
graup15

#56 Příspěvek od graup15 »

qwawsed píše:
graup15 píše:
rky I-Can 1700-4S prostě nedostanu. Chybí cca 3mm šířky.Tak to uvidíš jen na 3S. Ale to taky mastí hodně moc dobře.
diky :lol:

Pořád mi to nedá a chtěl jsem si ověřit, jak dlouho je použitelných 900W příkonu na 1107/1,5Y/6,7.....spolu s CC45.
Bez přikrášlování....docela mi to šokovalo. Trošku byl problém, jak nasimulovat 4S-I-Can..měli by mít cca 6mOhm na článek. Tak jsem vybil 3300-25C na 50% a pak je dal na chvilku do ledničky.Black Label serie má (tím myslím 3300) při 20st okolo 3mOhm,ale podchlazená na 5st..právě těch 6mOhm....tak se to s přimhouřením oka dá použít jako simulace.
Motor s reglem jsem vymontil z modelu a dal na stand. viz obr..
http://www.electro-team.net/Images_team ... 7_900W.jpg
A tady je pak výsledný grafík...žádných 5s,ale hezky roundy po 10 s
http://www.electro-team.net/Images_team/4S_Neu1107.JPG
Výsledek? Těch 900W je normálně použitelné, motor i regl se samozřejmně ohřívá. Ale pokud se zajistí alespoň trochu přístupu vzduchu, a stoupání bude do 10s s další alespoň 30S prodlevou, je to normálně použitelné do modelů velikosti Ocelot či Corado, kdy zajistí takovou dynamiku, která se běžně nevidí.
qwawsed

#57 Příspěvek od qwawsed »

Dalibor:
Motory 11xx maji taky zakryte vstupni otvory pod prevodkou?
m2
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Ale pokud se zajistí alespoň trochu přístupu vzduchu, a stoupání bude do 10s s další alespoň 30S prodlevou, je to normálně použitelné do modelů velikosti Ocelot či Corado, kdy zajistí takovou dynamiku, která se běžně nevidí.

Technologicky je to dych berúce, no neviem ako ostatní, ale ja na toto ešte budem musieť najprv dorásť. Na dvojmetrovke mi výkonu chýba, to hej, ale... na 1600-ke ... ??

Včera som vylietal 4 baterky. Motor má 110g, vrtuľa je tam napriamo, obyčajná malá, osempalcová, výrazne podštvorcová. Nedá to staticky ani 450W a je to schopné lietať nonstop (!) na plný plyn. Má to celé 950g, skoro 50g/dm2, žiadné páperko. Stúpania akurát, aby som mohol struhnúť nejaký ten kolmý výkrut-dva-tri (OK, ASWčko má nízky roll-rate) a nestratil ho pritom z očí, rýchlosť proti vetru 10m/s tak akurát, rýchlosť po vetre ... no fuj, besnota.

Miesto zvyšovania výkonu by som radšej zmenil pomer ťah/rýchlosť, len nemám ako... :? Sklopka 9-10x3,8 čo vydrží 18000rpm sa nerobí.

P.S. Keď si to prerátam, tak tie 160g medúzy by mohli byť schopné lietania nonstop na motor pri statickom odbere 650W, v impulznom režime ako píšeš do 10s na motor určite cez trištvrte kilowattu staticky. 900W je zrejme pre ne nereálna méta (napriamo), ale tak nejako ani nevidím dôvod. Zatiaľ. Chystám sa jesť veľa mrkvy.
m2
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Hi,hi....netahej mi do threadu o motorech s velkým M.....čajna drátovnu Turnigy :D .

:lol:

Ja Ti sem dotiahnem niečo iné - Hyperion a Scorpion dali hlavy dokopy a teraz niekedy ohlásili produkty ich spoločného vývoja - novú High-End radu motorov a regulátorov ... padajú tam rôzne termíny ako "metal FET" (vnútorný odpor reglov nižší ako Kontroniky), motory s prúdovým odberom o 15-20% nižším ako súčasné motory ... toto je ale portfólio do Akrobatov (obežky, rada "ZS").

http://www.hyperion-eu.com/catalog/type/1

Možno nastal čas začať akrobatiť ... :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od LV »

m2 píše:
Možno nastal čas začať akrobatiť ... :wink:

Dalibor má už pokrk rozbíjania drahých akrobatov.
On radšej lacné oštepy z uhlia :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“