m2 píše:tks píše:Docela by mě mrzela představa, že si to přesně zabrousím a doposuju kužel a potom budu podkládat motor a nebude to takové profi.
Tip:
- najprv zalepím prepážku minimálnej hrúbky. Osadím, zalietam.
- podľa podkladania, keď som s vyosením spokojný, zbrúsim došikma ďalšiu prepážku na finálnu hrúbku tak, aby bolo vyosenie ako treba.A buď ju použijem iba ako podložku (Proxima) alebo ešte aj zalepím (plánované pre Volcano).
Vetroň s nesprávnym vyosením liete ZLE a NEDÁ sa to ničím opraviť. Ale to vieš sám.
Ono to není tak úplně pravda. U hotlinerů máš v motorovém letu , prakticky jen jeden režim. A to stoupání. Pak odmixovat vyosení, či nevyosení motoru je vcelku hračka. Navíc pokud máš řízenou Sop tak je to hračka doslova. Správné potlačení...je taky sranda. Mix motor-Vop.
Tady se nejdná o akrobata, kde je správné vyosení velmi důležité. U tohoto typu modelu, se moment od vrtule (sere) do všech režimů letu. Ale u hotlineru...je to zanedbatelné, v případě nutnosti odmixovatelné.
Už jsem těcho mršek ( hotlinerů) udělal fakt hodně. Např za starých časů jen Optim různých variací sedm. A nikdy jsem si hlavu s vyosením nelámal. Prostě zalepil přepážku co nejrovněji s osou trupu ( v obou osách) a když pak model někam lehce utíkal, mix to vyřešil.