Televizní dokument čtvrtek večer

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
michalval

Televizní dokument čtvrtek večer

#1 Příspěvek od michalval »

Jen pro info pro nadšence:
dnes (ve čtvrtek) ve 21:50 na ČT2 běží dokument Zašlapané projekty o komunisty zastaveném projektu českého vrtulníku HC-4.
MichalF

#2 Příspěvek od MichalF »

Dik za info, kouknu !
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
BAPE

#3 Příspěvek od BAPE »

Taky se připojuji k divákům.Ne kvůli komunistům :evil: ,ale kvůli HC-4 :!: Díky za info.
TURING

#4 Příspěvek od TURING »

Walhallo, nemas ? ;-) :-)
BAPE

#5 Příspěvek od BAPE »

Pěkná svinárna :evil: HC-4 zakázali vyrábět a místo toho radši šmejdy z ruska.Těm soudruhům kteří tohle mají na triku by jsem navrhl jednu věc.At si žijí život RVHP,jezdí si žigulíkama a moskvičema a kdyby si chtěli něco kupit,tak jenom z Ruska.Pokud to tam bude.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Taky diky za info. Precetl jsem si to tady akorat 10 minut pred zacatkem a hned jsem to sel zkouknout. Nojo dobre, ze je ta doba pryc a snad se nic podobneho nevrati.

I kdyz nektera narizeni a predpisy z EU si take nezadaji.
kf

#7 Příspěvek od kf »

Hele,
je dobře,že ta doba je pryč, ale jak to dopadlo s naším letectvím a výrobou díky vstupu slavných zahraničních investorů - Vodochody, Výzkumák, Letov, Kunovice, Mikrotechna, Technometra - a takhle tady můžu popsat celou stránku. Všechno je to v hajzlu, a my, co jsme se na vývoji podíleli ( já konkrétně L - 159 a L - 610 ) děláme úplně něco jinýho, k čemu jsme přišli jako slepí k houslím. Za bolševika se rozdaly karty a každý dělal něco - my cvičná vojenská letadla, malá dopravní letadla, výcviková letadla, některé větroně a akrobaty. A co dneska ?
Já se toho režimu co byl nezastávám, ale utěch letadel to bylo fajn a dost mi to chybí. Zrovna v letectví se páni kapitalisti teda nevytáhli.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Čop »

kf píše:Zrovna v letectví se páni kapitalisti teda nevytáhli.

Já jsem taky původem z Aera (letecký mechanik) a jeho úpadek je smutný. Ale za tohle nemůže kapitalismus. Ten jenom ukázal že dobrý výrobek taky musíš nabídnout za rozumnou cenu a umět prodat. L-39 (59, 159...) byly krásný mašiny, ale s ruským motorem nepoužitelný a s americkým příšerně drahý. Kamarád z obchodního říkal že když snížíme cenu o 50%, budeme konkurenceschopný. A kdo za to může? Určitě ne kapitalista, ale komunista. Sám asi znáš jaká byla produktivita práce v Aeru nebo v Moravanu. A to nemluvím o energetické náročnosti a cenách vstupů. Pak do Aera přišel Boeing a bylo to úplně v háji. Podle celníků ve Vodochodech (proclívali materiály a polotovary na vstupu a drak na výstupu) na jednom S-76 prodělek 1 milion dolarů... Člověku je z toho smutno...
Spíš lítač než stavěč...
JENDA01

#9 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
viděl jsem jak daly na palubku HC -3 kovovou minci na hranu( prostě ji postavily na vejšku) mašina ve visu a mince se ani nehla jak to bylo vyladěný. Píšu to proto proto že jsem sloužil na vojně jako mechnik
(MI-4,MI-I) v nich jsi si zase mohl (pokud to trochu přeženu) na palubce utlouct máslo.

s pozdravem
Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne ned 05.04.2009 12:11, celkem upraveno 1 x.
Surgical

#10 Příspěvek od Surgical »

Takže si ještě chvilku budeme lhát do kapsy a foukat si svoje nacionální bolístky....
JENDA01

#11 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
myslím že není třeba něco tady vyvolávat.To z nacionalizmem nemá co
společnýho. (To jsou osobní zkušenosti.) A už vůbec s ruskou technikou jako takovou.Viz článek -letečtí stíhaci v boji-.V civilu jsem dělal na
MIG-21 nedám na ně dopustit. Ve svý době to byly žihadla a velice obávaný.Na druhou stranu kdyby nezarachly vývoj konstrukcí viz HC-4 tak
jsme byly technicky daleko ve předu.A oni to tenkrát velmi dobře věděly.
s pozdravem
Jenda
BAPE

#12 Příspěvek od BAPE »

surgicale,nevím kolik toho z časů KSČ pamatuješ,ale asi hodně málo.V tý době jsem dělal u vojenského prototypového podniku.Avše co se vymyslelo V býv.ČSSR stálo za ho.......Adůvod? bylo to o krok napřed před SSSR a celým RVHP! Kdyby nás komandovali do ted,tak každý z nás má byt stepný kategorie.7+4.Sedm metrů od silnice a čtyři metry pod zemí.A pak že se jedná o nacionalizmus :lol: :lol: :lol:
karlikl

#13 Příspěvek od karlikl »

JENDA01: Zdravím,
zaujalo mě to s tou mincí - jse pamětníkem a byl jste přímo na palubě HC-3,
nebo jste to viděl nafilmované?

Děkuji. K.V.
JENDA01

#14 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
nejsem přímý účastník je to zfilmovaný dokument, (nikoliv zinscenovaná
mystifikace).Což potvrdily i chlapy co tam dělaly.(Dělal jsem naproti výzkumáku - LOK- na MIG -21 .
(Zapoměl jsem dodat ta zkouška byla prováděná s HC-3 aby to nepletlo jelikož debata tady vedená byla na téma HC-4 ).
s pozdravem

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne ned 05.04.2009 12:20, celkem upraveno 1 x.
TURING

#15 Příspěvek od TURING »

Cus Jendo, sleduji jeste soubezne debatu http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 961#220961. :-)
Nic ve zlym .... fakt. Jinak zajimave nazory.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“