Televizní dokument čtvrtek večer
Televizní dokument čtvrtek večer
Jen pro info pro nadšence:
dnes (ve čtvrtek) ve 21:50 na ČT2 běží dokument Zašlapané projekty o komunisty zastaveném projektu českého vrtulníku HC-4.
dnes (ve čtvrtek) ve 21:50 na ČT2 běží dokument Zašlapané projekty o komunisty zastaveném projektu českého vrtulníku HC-4.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Hele,
je dobře,že ta doba je pryč, ale jak to dopadlo s naším letectvím a výrobou díky vstupu slavných zahraničních investorů - Vodochody, Výzkumák, Letov, Kunovice, Mikrotechna, Technometra - a takhle tady můžu popsat celou stránku. Všechno je to v hajzlu, a my, co jsme se na vývoji podíleli ( já konkrétně L - 159 a L - 610 ) děláme úplně něco jinýho, k čemu jsme přišli jako slepí k houslím. Za bolševika se rozdaly karty a každý dělal něco - my cvičná vojenská letadla, malá dopravní letadla, výcviková letadla, některé větroně a akrobaty. A co dneska ?
Já se toho režimu co byl nezastávám, ale utěch letadel to bylo fajn a dost mi to chybí. Zrovna v letectví se páni kapitalisti teda nevytáhli.
je dobře,že ta doba je pryč, ale jak to dopadlo s naším letectvím a výrobou díky vstupu slavných zahraničních investorů - Vodochody, Výzkumák, Letov, Kunovice, Mikrotechna, Technometra - a takhle tady můžu popsat celou stránku. Všechno je to v hajzlu, a my, co jsme se na vývoji podíleli ( já konkrétně L - 159 a L - 610 ) děláme úplně něco jinýho, k čemu jsme přišli jako slepí k houslím. Za bolševika se rozdaly karty a každý dělal něco - my cvičná vojenská letadla, malá dopravní letadla, výcviková letadla, některé větroně a akrobaty. A co dneska ?
Já se toho režimu co byl nezastávám, ale utěch letadel to bylo fajn a dost mi to chybí. Zrovna v letectví se páni kapitalisti teda nevytáhli.
kf píše:Zrovna v letectví se páni kapitalisti teda nevytáhli.
Já jsem taky původem z Aera (letecký mechanik) a jeho úpadek je smutný. Ale za tohle nemůže kapitalismus. Ten jenom ukázal že dobrý výrobek taky musíš nabídnout za rozumnou cenu a umět prodat. L-39 (59, 159...) byly krásný mašiny, ale s ruským motorem nepoužitelný a s americkým příšerně drahý. Kamarád z obchodního říkal že když snížíme cenu o 50%, budeme konkurenceschopný. A kdo za to může? Určitě ne kapitalista, ale komunista. Sám asi znáš jaká byla produktivita práce v Aeru nebo v Moravanu. A to nemluvím o energetické náročnosti a cenách vstupů. Pak do Aera přišel Boeing a bylo to úplně v háji. Podle celníků ve Vodochodech (proclívali materiály a polotovary na vstupu a drak na výstupu) na jednom S-76 prodělek 1 milion dolarů... Člověku je z toho smutno...
Spíš lítač než stavěč...
Nazdar,
viděl jsem jak daly na palubku HC -3 kovovou minci na hranu( prostě ji postavily na vejšku) mašina ve visu a mince se ani nehla jak to bylo vyladěný. Píšu to proto proto že jsem sloužil na vojně jako mechnik
(MI-4,MI-I) v nich jsi si zase mohl (pokud to trochu přeženu) na palubce utlouct máslo.
s pozdravem
Jenda
viděl jsem jak daly na palubku HC -3 kovovou minci na hranu( prostě ji postavily na vejšku) mašina ve visu a mince se ani nehla jak to bylo vyladěný. Píšu to proto proto že jsem sloužil na vojně jako mechnik
(MI-4,MI-I) v nich jsi si zase mohl (pokud to trochu přeženu) na palubce utlouct máslo.
s pozdravem
Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne ned 05.04.2009 12:11, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,
myslím že není třeba něco tady vyvolávat.To z nacionalizmem nemá co
společnýho. (To jsou osobní zkušenosti.) A už vůbec s ruskou technikou jako takovou.Viz článek -letečtí stíhaci v boji-.V civilu jsem dělal na
MIG-21 nedám na ně dopustit. Ve svý době to byly žihadla a velice obávaný.Na druhou stranu kdyby nezarachly vývoj konstrukcí viz HC-4 tak
jsme byly technicky daleko ve předu.A oni to tenkrát velmi dobře věděly.
s pozdravem
Jenda
myslím že není třeba něco tady vyvolávat.To z nacionalizmem nemá co
společnýho. (To jsou osobní zkušenosti.) A už vůbec s ruskou technikou jako takovou.Viz článek -letečtí stíhaci v boji-.V civilu jsem dělal na
MIG-21 nedám na ně dopustit. Ve svý době to byly žihadla a velice obávaný.Na druhou stranu kdyby nezarachly vývoj konstrukcí viz HC-4 tak
jsme byly technicky daleko ve předu.A oni to tenkrát velmi dobře věděly.
s pozdravem
Jenda
surgicale,nevím kolik toho z časů KSČ pamatuješ,ale asi hodně málo.V tý době jsem dělal u vojenského prototypového podniku.Avše co se vymyslelo V býv.ČSSR stálo za ho.......Adůvod? bylo to o krok napřed před SSSR a celým RVHP! Kdyby nás komandovali do ted,tak každý z nás má byt stepný kategorie.7+4.Sedm metrů od silnice a čtyři metry pod zemí.A pak že se jedná o nacionalizmus

Ahoj,
nejsem přímý účastník je to zfilmovaný dokument, (nikoliv zinscenovaná
mystifikace).Což potvrdily i chlapy co tam dělaly.(Dělal jsem naproti výzkumáku - LOK- na MIG -21 .
(Zapoměl jsem dodat ta zkouška byla prováděná s HC-3 aby to nepletlo jelikož debata tady vedená byla na téma HC-4 ).
s pozdravem
Jenda
nejsem přímý účastník je to zfilmovaný dokument, (nikoliv zinscenovaná
mystifikace).Což potvrdily i chlapy co tam dělaly.(Dělal jsem naproti výzkumáku - LOK- na MIG -21 .
(Zapoměl jsem dodat ta zkouška byla prováděná s HC-3 aby to nepletlo jelikož debata tady vedená byla na téma HC-4 ).
s pozdravem
Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne ned 05.04.2009 12:20, celkem upraveno 1 x.
Cus Jendo, sleduji jeste soubezne debatu http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 961#220961.
Nic ve zlym .... fakt. Jinak zajimave nazory.
Nic ve zlym .... fakt. Jinak zajimave nazory.