Však ono to nějak půjde. Nemáte náhodou někdo s whirlwindem zkušenosti? Jde mi konkrétně o vyvážení. Celý i s elektronikou to váží 260g. V návodu píšou těžiště 60mm od náběžné hrany, ale mě se to zdá nějak těžký na zadek a to tam nikde nic navíc nemám. Přečetl jsem si recenzi v rc revue 2/6 a tam autor taky píše o nějakých 250g a to tam má podle fotek menší baterku než já. Tak bych potřeboval vědět jestli to umístění těžiště sedí, nebo jestli tam prodejce náhodou nevložil list z něčeho jinýho.
díky Jarda
ovládání křidélek - začátečník
JENDA01 píše:..... Scháněním mezifregvencí myslím žlutá černá bílá jestli si to dobře pamatuju.To byly diskrétní součástky kteý se šmelily za neskutečný peníze. .....
Joo zluta, cerna (nebo cervena?), bila, to uz dneska vubec neplati. Ja tehda chodil na zakladku a pokouseli jsme se sami doma vyrobit a zbastlit TX i RX, ale u TX to zkoncilo na kniplech, nebylo jak je udelat rozumne funkcni a u RX to zkoncilo dokonce snad na zluta, cerna, bila
Pak jsem nejak nahodou narazil na komplet navod v modelari na postaveni soupravy vcetne mechanickych dilu TX, kniply typu "open gimbal", prijmac 7kanalu a dokonce v nem uz byl IO - tusim MH74184. Tehda se v elektre dal koupit tak akorat nejakej odpor a kondenzator. Podarilo se mi nejak sehnat vsechny dily toho navodu a tak jsem do nej porad civel jako do bible a snazil se pochopit jak vlastne ten open gimbal funguje a doslo mi to tak po pul roce (pekne jsem si pri tom cvicil predstavivost).
Kdyz jsem pak chodil na stredni tak jsem to dotahl do konce, vysilacka 4kanal na 27MHz AM, krabice z hliniku vcetne vysoustruzenych kniplu.
Bylo to celkem i pouzitelny tak do 100m takze jsem to dal jen do detskeho auticka, ktere jsem vyraboval a dal tam servo a delanej regulator. Celkem jsem se s tim vykravil. Ted uz to mam tak akorat doma ve vitrince jako historii.
Kdo by tehda rekl co bude za nekolik let ...
No nic, omlouvam se za off topic, ale kdyz jsem cetl "zluta, cerna, bila" musel jsem toto napsat.