DX7 a stopky na páke plynu
Môžem poprosiť ešte jeden pokus? Zapnúť TX s vypnutým automatom stopiek a ovládať timer jedným tlačidlom (INC) - stlačiť ho stále 2x rýchlo po sebe (asi takou rýchlosťou, ako hýbeš pákou tam a späť). Normálne by každé stačenie malo zmeniť stav stopiek - nestane sa pri rýchlom stláčaní, že niekedy sa stav nezmení (TX pípne raz, nie 2x)?
Ďakujem.
Ďakujem.
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
yogi100 píše:Môžem poprosiť ešte jeden pokus? Zapnúť TX s vypnutým automatom stopiek a ovládať timer jedným tlačidlom (INC) - stlačiť ho stále 2x rýchlo po sebe (asi takou rýchlosťou, ako hýbeš pákou tam a späť). Normálne by každé stačenie malo zmeniť stav stopiek - nestane sa pri rýchlom stláčaní, že niekedy sa stav nezmení (TX pípne raz, nie 2x)?
Ďakujem.
Zkoušel jsem to po sobě několik minut a nestalo se to ani jednou. Vždy jedno stlačení je vždy jedno pípnutí.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
Tak už se mi to taky podařilo..Když ztáhnu plyn pod nastavenou mez,timer se vypne,pípnutí.Já ale v té samé pikosekundě znovu plyn přidám,ještě vlastně když doznívá signál o vypnutí timeru.Druhé pípnutí provázející znovuzapnutí timeru nezazní a timer je rozhozen..
Máte to přesně tak?Jde o to rychlé přeprcnutí páky pod mez a hned zpět,nebo vám to dělá i při "pomalejších pohybech"?
Když se tak stane a vy si uvědomíte,že po přidání plynu vysílač nepípl(stopky se nezpustili) je možné to zesynchronizovat tlačítky decrease nebo increase.
Nikdy předtím se mi to nestalo.Ani při testech,ani v běžném provozu.
Omlouvám se,že jsem na to nepřišel dřív..
Máte to přesně tak?Jde o to rychlé přeprcnutí páky pod mez a hned zpět,nebo vám to dělá i při "pomalejších pohybech"?
Když se tak stane a vy si uvědomíte,že po přidání plynu vysílač nepípl(stopky se nezpustili) je možné to zesynchronizovat tlačítky decrease nebo increase.
Naposledy upravil(a) barty7 dne pon 20.04.2009 23:15, celkem upraveno 1 x.
Pavel Bartoš
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
barty7 píše:Tak už se mi to taky podařilo..Když ztáhnu plyn pod nastavenou mez,timer se vypne,pípnutí.Já ale v té samé pikosekundě znovu plyn přidám,ještě vlastně když doznívá signál o vypnutí timeru.Druhé pípnutí provázející znovuzapnutí timeru nezazní a timer je rozhozen..
Je to tak jak popisuješ. Když jsem to doma namontoval poprvé, taky to chodilo 100%, ale už při prvním letu a to jsem šel se spalovákem, se ty stopky rozhodily, takže žádná divočina pikosekund, nic podobnýho, prostě ubrání a zase přidání plynu.
Těď když to zkouším tady na stole, tak s tím šibuju ohodně rychleji a v podstatě to vyvolám během několika vteřin.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
yogi100 píše:Môžem poprosiť ešte jeden pokus? Zapnúť TX s vypnutým automatom stopiek a ovládať timer jedným tlačidlom (INC) - stlačiť ho stále 2x rýchlo po sebe (asi takou rýchlosťou, ako hýbeš pákou tam a späť). Normálne by každé stačenie malo zmeniť stav stopiek - nestane sa pri rýchlom stláčaní, že niekedy sa stav nezmení (TX pípne raz, nie 2x)?
Ďakujem.
Zkoušel jsem to a při hodně rychlém opakovaném zmáčknutí se mi to sem tam podaří.
Pavel Bartoš