Wolf SE/ME - jak se vám líbí?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cthulhu

#121 Příspěvek od cthulhu »

...hmmm, zrovna ten kufr jsem nevyužil. Leží jako lemra pod stolem a odpočívá v něm návod, baterka a kablíky k nabíječce...
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
mikyno12

#122 Příspěvek od mikyno12 »

ja som kupoval s myslienkou ze na vecsie nieco urcite nepojdem

par krat som vyletel do vzduchu a mal som jasne...chcem velky vrtulnik
tak uz za chvilu by mal byt nasporeny raptor 50-tka

nenarocnemu zakaznikovi staci..
boZZda

#123 Příspěvek od boZZda »

Já jsem koupil Wolf SE, hned jak to šlo jsem upgradoval na ME. Asi po měsíci jsem zjisitil, že mě ta kvalita holt nevyhovuje a že nejsem spokojený...

Tak jsem trochu popřemýšlel, všechno prodal a co mám nyní je vidět v podpisu.

No a hlavně jsem maximálně spokojený, protože to je přesně to co jsem hledal. Sice náklady trošku větší... s tím Gyrobotem to vyjde přes 30k, ale rozhodně to stojí za to...
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
raging

#124 Příspěvek od raging »

Mikelo píše:Na Wolfovi je nejzajímavější kufr. Má stejné neduhy jako všechny podobně očesané RTF sady. Hlavně mizerná elektronika a bočnice z měkkého hliníku. Proti MiniTitanu šunka za stejné peníze.
Minititan je šunka za dvojnásobnou cenu. :P
Mikelo

#125 Příspěvek od Mikelo »

Malé srovnání:
- MT komplet do letu, slušná výbava bez přijímače včetně 3ks Li-pol 3S/2,2Ah/25C 12.000,-Kč
- Wolf SE RTF 2,4Ghz 7.500,- s jednou měkkou Li-polkou 15C !!! a mizerným radiem na kterém se nedá nic moc nastavit. První odejdou hračkoidní serva (náhrada skutečnými servy cca 2.000,-), motor a regl jsou spíš přímotopy a nová digiserva zatížení BECu ještě zvýší (takže tu máme dalších cca 2.500,-), gyro taky bída takže dalších minimálně 1.450,- navíc. Měkký plech jako bočnice - trvalý problém - náhrada za uhlíkové nějakých 1.000,-. Takže po pár hodinách provozu jsme na necelých 15.000,-Kč a to stále s jediným mizerným akumulátorem. Tedy dalších cca 3.600,- (3x dobrý aku) což je suma sumárum zaokrouhleno 18.500,-. A to odpovídá MT E325 už včetně Spectrum DX6i TX+RX a ještě jedna Li-polka navíc. Nehledě na o že MT má levnější a trvale dostupné ND, je trochu robustnější a pojme bez problému i levný a trvanlivý Li-FE trojčlánek.
Nejsem agentem ThunderTiger ani nemám spadeno na Wolfa, jsou to jen jednoduché počty užitečné pro každého kdo se chce začít učit vrtulník. Z nich prostě plyne že z Wolfa zbude originál k plnému použití leda ten kufr.
raging

#126 Příspěvek od raging »

čekal jsem,co ty na to :lol: nicméně,něco na tom,co jsi tady napsal je fakt,ale řekni,měl jsi Wolfa někdy v rukách?Jen taková maličkost;u setového Wolfa je motor i regl po letu jen mírně vlažný :wink: každopádně,Wolf,tak,jak je,i tvým oblíbeným kufrem je za ty prachy dobrej pro začátek :!:
helifish

#127 Příspěvek od helifish »

to Mikelo Naprosty souhlas. Wolfa jsem mel moznost zkusit a je to des a hruza. Chudak zacinajici vrtulnikar ktery jej koupi. Holt komu neni rady ... Nedavno jsem delal rozpocet kamaradovi na MT a jedna z variant vysla MINI TITAN E 325 setmotor/regl 4646, Serva cykliky 3xa222Kc 666,- SG-5000 gyro se servem HSG-5083MG 3 505,- Gold ray Li-pol 2200mAh/11.1 33C a 1 089,- RC souprava Spektrum DX6i DSM2 4950
celkem 14856,- Dostane pohodovy strojek s podporou dilu a muze jen letat a netrapit se proc to vlastne neleti kdyz je to super RTF set ktery leti "z krabice". Majitel Wolfa byl tenkrat velmi prekvapen (nemile) rozdilem chovani MT a jeho Wolfa.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
boZZda

#128 Příspěvek od boZZda »

1) chceš si jen tak hrát? = kup Wolfa

2) chceš se to mu věnovat a chceš lítat? = kup něco pořádného a zkus nezačínat s třídou 450 a kup rovnou něco z třídy 500. Prachy tě to bude stát stejné.

Kurňa to se tady řeší pořád dokola!

Standartní postup nováčka :)

1. chci něco letvného na létání
2. jejda ono to furt někam utíká a pořád se tomu něco děje. Kurňa - BUM
3. když už kupuju nové díly, tak zkusím ty lepší, třeba se tím zlepší. Furt to je nějaký divný - BUM
4. začnu se ptát na fóru co a jak mám nastavit (BLA BLA BLA)
5. koupím do toho ještě něco lepšího (serva, motor, kovové díly,...)
6. jejda tolik peněz a furt to není ono, zase se zeptám...
7. tak to zkusím střelit a koupit si něco lepšího (komu to ale prodat a za kolik? Jejda ta ztráta.... :( )
8. Koupím si pořádný kvalitní vrtulník T-rex, Protos, ...

No a pokud se tomu chcete věnovat, tak vám stejně nic nezbude než koupit něco kvalitního... sorry, ale vrtulníky jsou drahý koníček a to si musíte uvědomit hned na začátku, že v tom utopíte několik DESÍTEK tisíc...
Bohužel pokud požadujete vrtulník, který bude létat, bude bez vůlí atd. tak holt 20 tisíc dáte a buď rovnou a nebo prostě koupíte něco šíleného na začátku, budete se trápit a znechutíte si začátek. Potom se budete snažit vylepšit tento stroj a to jsou vyhozené peníze...
bavarianDemon 3X a 3SX
off
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od off »

Máš na 1000% procent pravdu, JENŽE... dám ruku do ohně za to, že 90% nových "vrtulníkářů" skončí v bodě 2, max. 3, prostě proto, že na to nemají - čas, ruce, vůli... Takže pokud si nejsou jistí, co a jak, nemyslím, že by byl Wolf špatná volba pro malé nahlédnutí do světa vrtulníků. Pokud začnou rovnou "profisetem" za 15.000, tak ten prodej po rozstřelení bude daleko větší ztráta...

A pro ty, co to chytne, není ta ztráta 7,500 v těch DESÍTKÁCH tisíc (svatá pravda!) tak bolavá, ti by s tím "drahým" strojem udělali BUM BUM stejně - ne na techniku, ale na ruce (čest výjimkám), zatímco takhle obouchají Wolfa a do něčeho dalšího už jdou se základními návyky a s reálnou nadějí, že jim to chvíli vydrží nebourané :-)
raging

#130 Příspěvek od raging »

jj přesně tak,souhlas,Wolf je ideální vstup do světa heli za minimální prachy,pokud to člověk rozbije a ztratí zájem,nebo ho to nijak neoslovi,ztratí mnohem méně,než když na něčí rady pořídí třeba minititana a najednou je 20 litrů v pr...i,nebo snad ne?Chytráci?
boZZda

#131 Příspěvek od boZZda »

Právě že ten začátek může být zbytečně drastický :( proto doporučuji si to rozmyslet hned na začátku a investovat do něčeho pořádného. Já tu chybu udělal a dneska ani za nic! Proto tak odrazuji.

Já jsem si myslel na začátku taky, že prostě 10.000,- bude moje hranice a tak Wolf SE mi přišel jako supr volba a když jsem si ho vylepšoval, tak mi to nepřišlo ještě tak špatné :)

Dneska jsem do toho narval něco okolo 40.000,- a nyní již vím, že to nění konečná částka a ještě mě pár desítek čeká.
Vrtulníky jsou asi ta high end třída v modelařině, nemýlím-li se...
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda

#132 Příspěvek od boZZda »

raging píše:jj přesně tak,souhlas,Wolf je ideální vstup do světa heli za minimální prachy,pokud to člověk rozbije a ztratí zájem,nebo ho to nijak neoslovi,ztratí mnohem méně,než když na něčí rady pořídí třeba minititana a najednou je 20 litrů v pr...i,nebo snad ne?Chytráci?

proto se na začátku musíš rozhodnout do jaké kategorie paříš.

1) hraní si jen tak
2) bude to hobby a chci se tomu věnovat a opravdu lítat

Od toho se to všechno odvíjí.
bavarianDemon 3X a 3SX
off
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od off »

boZZda píše:proto se na začátku musíš rozhodnout do jaké kategorie patříš.

No a vovovovovovo tom to je... jenže to je právě to, co dopředu asi ví jen opravdu, ale opravdu jen málo kdo...
Mikelo

#134 Příspěvek od Mikelo »

A co byste asi tak řekli na tohle:
Je lepší učit se v autoškole na Schade 105, nebo na Folkovém Woze Fabia?
Když setové radio (a teď už nemluvím přímo o Wolfu ale o všem podobném) ani neumožňuje správně nastavit chování vrtulníku a i sám model se chová jankovitě pro nekvalitní elektroniku a je náchylný už od konstrukce k poškození i při drobných nehodách jak si s tím asi má úplný začátečník poradit?!
Navíc můj výše uvedený příklad měl ukázat že právě v provozu je RTF šunka horší než finančně umírněně a přesto plně funkčně sestavený skutečný model vrtulníku. A o tom nebudeme mít sporu že v oboru vrtulníků není největší ranec z dlohodobého pohledu prvotní nákup (třeba ani samotný drak zdaleka není hlavní položkou jak by začátečník mohl myslet, ale jeho kvalitní výstroj) nýbrž jeho provoz. A právě ve výstoji a provozu jsou RTF sety nevýhodné, což zasáhne stejně začátečníka i zkušeného (pokud by tu blbost ovšem zkušený jedinec udělal).
Pro pořádek musím dodat že oný Wolf je proti Walkerám, nebo šrotu jménem Falcon 3D, alias u Robbe předražený jako Spirit Fun, pořád ještě ta mnohem lepší volba. Jen tohle vlákno je o něm a je prostě RTF vábnička se všemi setovými neduhy.
Mikelo

#135 Příspěvek od Mikelo »

Jo a 20 táců za plastového Minititána bych taky nedal. Jenže chce to lépe číst a počítat. Řeč byla o takových 12. tisících včetně 3x dobré aku. Rádia a kufry v této chvíli nechávám stranou, to je na samostatnou diskusi.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“