Wolf SE/ME - jak se vám líbí?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
raging

#136 Příspěvek od raging »

Jo Mikelo,jak už jsem řekl,nemůžu s tebou úplně nesouhlasit,pravda bude v lepším případě zase někde uprostřed :) je to o penězích,kdo má na Rexe,Logo,apod.Nemá cenu,aby pořizoval jakoukoliv RTF.Začne s kvalitním nářadím a když ho to nechytne,nic se neděje,najde si jinou zábavu,žádná škoda.Ale,pokud je člověk do heli zamilovanej,moc ho to baví,šetří každou korunu,jen aby už něco měl, pak je pro něj takový RTF set jediné východisko.
Munda

#137 Příspěvek od Munda »

Mikelo píše:Malé srovnání:
- MT komplet do letu, slušná výbava bez přijímače včetně 3ks Li-pol 3S/2,2Ah/25C 12.000,-Kč
- Wolf SE RTF 2,4Ghz 7.500,- s jednou měkkou Li-polkou 15C !!! a mizerným radiem na kterém se nedá nic moc nastavit. První odejdou hračkoidní serva (náhrada skutečnými servy cca 2.000,-), motor a regl jsou spíš přímotopy a nová digiserva zatížení BECu ještě zvýší (takže tu máme dalších cca 2.500,-), gyro taky bída takže dalších minimálně 1.450,- navíc. Měkký plech jako bočnice - trvalý problém - náhrada za uhlíkové nějakých 1.000,-. Takže po pár hodinách provozu jsme na necelých 15.000,-Kč a to stále s jediným mizerným akumulátorem. Tedy dalších cca 3.600,- (3x dobrý aku) což je suma sumárum zaokrouhleno 18.500,-. A to odpovídá MT E325 už včetně Spectrum DX6i TX+RX a ještě jedna Li-polka navíc. Nehledě na o že MT má levnější a trvale dostupné ND, je trochu robustnější a pojme bez problému i levný a trvanlivý Li-FE trojčlánek.
Nejsem agentem ThunderTiger ani nemám spadeno na Wolfa, jsou to jen jednoduché počty užitečné pro každého kdo se chce začít učit vrtulník. Z nich prostě plyne že z Wolfa zbude originál k plnému použití leda ten kufr.

Mikelo, ale ME verse (kovová) stojí 9.700,- co ty na to? (baterie slušný mám doma už delší dobu lítám s letadlama)

Já vím, máš určitě kus prvdy, ale pokud si s financema na štíru a ještě neumíš ani odstartovat, není přece jen lepší mlátit o zem s něčím levnějším?
POZOR, NEÚTOČÍM, PTÁM SE a to s největší pokorou k tomu, kdo už něco zná, a je lepší to 100x probrat a pak se rozhodnout, ono co člověk, to názor, někdo mě dokonce doporučoval Innovatora tuším 530
helifish

#138 Příspěvek od helifish »

raging píše:jj přesně tak,souhlas,Wolf je ideální vstup do světa heli za minimální prachy,pokud to člověk rozbije a ztratí zájem,nebo ho to nijak neoslovi,ztratí mnohem méně,než když na něčí rady pořídí třeba minititana a najednou je 20 litrů v pr...i,nebo snad ne?Chytráci?
Pokud zacne s helinou s nekvalitnim radiem, gyrem,servem... tak opravdu velmi brzo strati zajem.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
vaio
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od vaio »

Tak mi to nedá a připojím se se svými zkušenostmi. Úplně první seznámení s vrtulníky byla Walkera 37. Na ní jsem se učil úplně všechno - že se nejdřív zapíná rádio, seřizování, nastavování. Na rádiu šly nastavovat křivky i gyro (křivky jen tříbodově). Nikdy jsem v minulosti žádný RC model neřídil - tak mi bylo i jedno, v jakém módu je rádio - ani jsem netušil, že nějaké módy jsou.

Užil jsem si strašně moc adrenalínu, když se mi to zvedlo 5-10 cm nad zem a nerozbil jsem to. V té chvíli jsem nemyslel na to, jestli to je vrtulník za 5 tis. nebo za 15 tis. Když jsem to rozbil, tak jsem zjistil, že mě baví "šroubkování" a seřizování a hodně jsem naučil.

Pak jsem to prodal (jako létající model) a pořídil Rexe450 a DX6i. A byl to pro mě šok - vrtulník byl podstatně stabilnější, ve visení v tělocvičně jsem se mohl levou rukou třebas vrtat v nose (mám mód 2) - paráda.

Já bych RTF sady neodsuzoval. Dokonce si myslím, že to je dobrý začátek. Stejně s tím každý dříve nebo později práskne a opravama se učí, proč, co, jak, ... A koho to chytí, ten pak už většinou ví, do čeho chce jít. A ten, kdo o tom moc neví, jen obtížně provede základní nastavení a seřízení.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od gamer007 »

Mikelo, ale ME verse (kovová) stojí 9.700,- co ty na to? (baterie slušný mám doma už delší dobu lítám s letadlama)

Já vím, máš určitě kus prvdy, ale pokud si s financema na štíru a ještě neumíš ani odstartovat, není přece jen lepší mlátit o zem s něčím levnějším?
POZOR, NEÚTOČÍM, PTÁM SE a to s největší pokorou k tomu, kdo už něco zná, a je lepší to 100x probrat a pak se rozhodnout, ono co člověk, to názor, někdo mě dokonce doporučoval Innovatora tuším 530

Hele a není lepší postavit na rozmlácení levný HKčko a rovnou vzít slušnou vysílajdu DX6i? Viz vlákno HK450, mám tam rozpis co všechno jsem kupoval a je to celkem cca. 9500,- se vším všudy, myslim že jsem tam počítal i nabíječ accucell 6....Než vyhodit to samý za wolfa, sice v kovu (na začátek je to stejně jedno) ale s nabíječem, tx, gyrem atd. na ho... co ti pak zůstane doma ležet ve skříni k ničemu?

Byl jsem přesně v týhle situaci, dyk si snad ty chtěl ode mě koupit wolfa, no a jsem rád že jsem ho prodal a postavil hkčko, protože si ted můžu vrtas nastavit díky dx6i jak se mi zlíbí, nemusim se bát nabíjet lipolky a když přijde rána, celý hkčko mám za litr do 14dní doma na ND....

Nevim co blázníte, dle mého názoru je toto nejvýhodnější řešení, popřípadně ten MT nebo T-REX, ale to je zas o něco víc peněz......

HK lítá dost slušně, a vypadá že i něco vydrží. Já s wolfem lítat jěště neuměl, a s hkčkem mi to najednou jde viz http://www.youtube.com/watch?v=YcWo9hi1Izg
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
helifish

#141 Příspěvek od helifish »

to gamer007 - Souhlas i touto cestou se da jit a prijde mi velice vhodna pro lidi kteri nemaji pro zacatek dost financi na MT ci original Trexe. Sam jsem zacinal na "zkusebnim" RTF setu. Stalo mne to hromadu penez investovanych do prestavby jiz od vyrobce "naladaneho stroje", kus sebevedomi :) a ke konci pochybnosti o mych schopnostech letat heli. Jedine co jsem se naucil bylo vrtulnikarske remeslo - nastavovani, rozebirani, teorie letu heli.. Nasledne jsem pod walkerou60 udelal tlustou caru a zainvestoval do rexe 450s s dx7 nezapomenu na ten pocit kdyz jsem zvedl mnou postaveneho a nastaveneho do vzduchu a najednou jsem zjistil ze se chova jako opravdova helina a ne jako splasena molekula tocici se vinou jiste "kvalitniho " gyra okolo sve osy. Samozrejmne jsem videl par pekne letajicich setovych heli mj. i zminenou walkeru 60 ale ze setu zbyl jen drak heli a pocinaje gyrem a konce radiem bylo vse vymeneno za standartni vybaveni modelare (povetsinou se jednalo o gyra G401 a radia dx6 ci dx7)
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Mikelo

#142 Příspěvek od Mikelo »

Odpověď Mundovi:
Přiznávám že si nejsem jistý zda jsem tvůj příspěvek správně pochopil. Asi jsi chtěl říci že Wolf v ME verzi je lepší. Jenže to nemá logiku, protože až na trochu kovu navíc v hlavách rotorů (což je pro první práskání o zem stejně jedno a kovové ND jsou výrazně dražší) nepřináší nic lepšího navíc proti SE verzi. Má přece stále stejně mizernou elektroniku a to v ME případě již přímo za cenu komplet MT hned v nákupu + brzy nutné vyházení setové wolfí elektroniky a její nahrazení "skutečnými modelářskými" komponenty. Když uvádíš že už lítáš s plošníky a tudíž máš základní vybavení (TX+RX, aku, nabíjení...) jsi v typické situaci kdy je koupě RTF setu vrtulníku finančně nesmyslná a to bez ohledu na to jestli Wolf RTF nebo cokoli srovnatelného. Projdi ještě jednou můj srovnávací výpočet výše a bude ti jasné co mám na mysli. Kup osvědčený drak, do něj osvědčená serva, motor, regl a gyro (nemusí to být na základní výcvik nic super, stačí spolehlivost funkcí a u reglu a motoru co nejlepší chlazení), do něj strč svůj ověřený 6ch přijímač a akumulátory, poraď se jak seřídit a co napípat do vysílače, klidně i zaplať někomu kdo ti to před tvýma očima nastaví, vysvětlí a zalítne (větší prachy by stála už jen 1.nehoda s příčinou špatné seřízení) a pak trénuj a trénuj a dokud nebudeš spolehlivě a dlouhodobě viset ve všech pozicích a lítat osmičky tak neztrácej čas koukáním po tom co by kdyby. Chce to maximální trpělivost a pečlivost, ale to je pro zacházení s kvedláky typické takže kdo tyto vlastnosti nemá nemůže je úspěšně provozovat bez ohledu na zvolené typy. Myslím to jako dobře míněnou radu danou na základě zkušeností vlastních i kolegů a zaplacených z vlastní šrajtofle.
Že v ČR a dnešní době vyjde pro takové začátky nejlépe MiniTitan E325 je prostě souhra několika okolností. Stejný výrobce vehementně nabízí hračkoidního Innovatora, kterého rozhodně nedoporučuji hned z několika důvodů (čímž teď nechci zatěžovat tohle vlákno o Wolfu). Uvedl jsem to proto aby bylo jasné že nejsem propagátorem konkrétní značky ale konkrétního řešení.
pro raginga:
RTF set není jediným řešením nikdy. Možností je vždy více dle konkrétní situace ve které zájemce je. Užitečné je všechny propočítat a promyslet
než jeden vyplázne prachy. Pro někoho kdo o modelařině neví zhola nic je výhoda v tom že to vytáhne z krabice a má tam vše najednou, bohužel jen zdánlivá. Otázkou je zda RTF sady kde stále něco zlobí a seřízené už z výroby to není ani náhodou spíše navnadí nebo odradí a zda polepšování sady není jen ztraceným časem, který mohl být věnován přímo létání o které primárně nám všem tady jde. Všechno RTF je z obchodního hlediska určeno pro ty co ještě nic neví a podle toho se také kompletují - hlavní je nabídnout za co nejnižší cenu, jen aby to vrčelo, blikalo, něco se točilo a aspoň trochu to simulovalo lítání. Teď nemám na mysli přímo Wolfa, ten zrovna patří mezi ty poctivější sady, ale vyjadřuji se obecně. S vědomím toho o co jde přece nebudu koupi takových věcí doporučovat, zvláště v případech kdy už to ani na peníze dobře nevychází do kteréžto kategorie už, bohužel, Wolf nyní spadá.
vaio, to co jsi napsal se logicky samo popírá. Sám uvádíš jak velký rozdíl je mezi Walkerou 37 RTF a Rexem, jednoznačně ve prospěch Rexe (jak jinak taky) a pak doporučíš chudákům začátečníkům krabicovku která mimochodem opravdu lítá dost divně. To ta jejich 60B, když se vezme jen drak a slušně vystrojí, je aspoň životaschopná. Jenže tímto postupem vyjde stejně draho jako oný MT E325 a dnešní ceny ND od Walkery jsou jednoznačně ve srovnání s užitnou hodnotou MT, T-rex, CopterX, apod. odrazující.
To HK neznám, nemohu soudit, ale pokud udrží materiál seřízení a majitel se zvládá bez potíží zásobit ND tak proč ne. Ale zase je to stejná píseň. Koupit drak a vybavit rozumně. Což taky gamer007 dle všeho udělal. V podstatě bychom se mohli hromadně shodnout na nějaké výstrojní sadě a pak jen řešit do jakého draku velikosti 450 ji namontovat :idea:
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od gamer007 »

jj, Mikelo má pravdu... Fakt Wolfa nekupuj, nakup elektorniku a rozhodni se pro draka 450, uvidíš že budeš spokojenej.
Jestli se bojíš že to sám dohromady nedáš nebo neseřídíš, tak neboj. Jěště před měsícem jsem byl úplná lama a s HKčkem jsem si poradil sám, sice s přiblblými dotazy zde na foru, ale zvládl jsem to. A ten pocit jak zde uvádí Helifish, když s něčím vlastnoručně setaveným vzlítneš a ono to fakt krásně letí, je na tomhle koníčku asi fakt to nejlepší co jsem zatim zažil..... Takže držim palec, at se rozhodneš správně.....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
raging

#144 Příspěvek od raging »

raging píše:
Mikelo píše:Na Wolfovi je nejzajímavější kufr. Má stejné neduhy jako všechny podobně očesané RTF sady. Hlavně mizerná elektronika a bočnice z měkkého hliníku. Proti MiniTitanu šunka za stejné peníze.
Minititan je šunka za dvojnásobnou cenu. :P
šunku beru zpět,nechal jsem se unést :oops:
BLC EgrO

#145 Příspěvek od BLC EgrO »

:arrow:
Naposledy upravil(a) BLC EgrO dne čtv 23.04.2009 11:00, celkem upraveno 1 x.
Radši lítám než šroubkuju...
boZZda

#146 Příspěvek od boZZda »

BLC EgrO píše:
raging píše:
Mikelo píše:Na Wolfovi je nejzajímavější kufr. Má stejné neduhy jako všechny podobně očesané RTF sady. Hlavně mizerná elektronika a bočnice z měkkého hliníku. Proti MiniTitanu šunka za stejné peníze.
Minititan je šunka za dvojnásobnou cenu. :P

Tak to nevim jak jsi na tohle přišel... Ty aby sis tu ZASE neudělal reklamu, co?? Včera jsem toho titana studoval a je mnohem líp dílensky zpracovanej!

....
Naposledy upravil(a) boZZda dne čtv 23.04.2009 12:50, celkem upraveno 1 x.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
raging

#147 Příspěvek od raging »

: :)
Naposledy upravil(a) raging dne čtv 23.04.2009 11:02, celkem upraveno 1 x.
BLC EgrO

#148 Příspěvek od BLC EgrO »

BLC EgrO

#149 Příspěvek od BLC EgrO »

Naposledy upravil(a) BLC EgrO dne čtv 23.04.2009 11:01, celkem upraveno 1 x.
BLC EgrO

#150 Příspěvek od BLC EgrO »

Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“