Wolf SE/ME - jak se vám líbí?
Vzniklo tu nedorozumění mezi mnou a Ragingem... Vyřešili jsme si to, Raging nabídnul kompenzaci a vše je v pořádku...
Naposledy upravil(a) BLC EgrO dne čtv 23.04.2009 11:06, celkem upraveno 2 x.
Radši lítám než šroubkuju...
Docela jsem si početl
a v jednu chvíli se i bavil .Dám sem jeden odkaz,pro porovnání
http://www.modelarske-forum.cz/viewtopi ... =8&start=0
To víš,někdy se zadaříRotvík píše:Docela jsem si početla v jednu chvíli se i bavil .Dám sem jeden odkaz,pro porovnání
![]()
![]()
Hele, co zpátky k tématu - Wolf??
Co kombiknace Wolf + orig. regl a motor + slušnější serva (ale ony se tam vejdou jen velikosti HS-55) + HL gyro + třeba Spectrum DX6i - jsou proti nějaké zásadní námitky?
Dokonce proti T-REXovi se mi zdá přínosné, že hlavní osa je uložená ještě v jednom ložisku pod hlavním kolem dole...
Neříkám, že by se vyplatilo kupovat to takhle nové, ale řekl bych, že nějaký lehce olétaný nebo spíš otlučený Wolf by se dal sehnat za hodně dobrou cenu (kamarád ho nedávno kupoval za cca 2000 + 500 za díly) a pak by to mohlo mít ekonomický smysl, řekl bych, že se slušným rádiem i servy se jde dostat do 10.000 což jsou pořád pro začátek docela dobré peníze...
Co kombiknace Wolf + orig. regl a motor + slušnější serva (ale ony se tam vejdou jen velikosti HS-55) + HL gyro + třeba Spectrum DX6i - jsou proti nějaké zásadní námitky?
Dokonce proti T-REXovi se mi zdá přínosné, že hlavní osa je uložená ještě v jednom ložisku pod hlavním kolem dole...
Neříkám, že by se vyplatilo kupovat to takhle nové, ale řekl bych, že nějaký lehce olétaný nebo spíš otlučený Wolf by se dal sehnat za hodně dobrou cenu (kamarád ho nedávno kupoval za cca 2000 + 500 za díly) a pak by to mohlo mít ekonomický smysl, řekl bych, že se slušným rádiem i servy se jde dostat do 10.000 což jsou pořád pro začátek docela dobré peníze...
Naposledy upravil(a) off dne pát 24.04.2009 12:52, celkem upraveno 1 x.
Už z principu nedoporučuji kupovat začátečníkům létaný vrtulník. Jsou zajisté případy kdy to má své opodstatnění, ale jen za přesně splněných podmínek. Bohužel jejich úplné splnění ne vždy lze v konkrétní chvíli ověřit.
Ale konkrétně: když ti někdo dá nového Wolfa za 3.000,- jen drak, tak bys měl pravdu. Akorát že do 10.000,- se vlezeš s více typy i lepšímy, jak jsme o tom debatili výše. Rádio nepočítám, protože speciálně pro vrtulník je vždy nutné to nejlepší co jen si může kupec dovolit. Takové se dá v případě ztráty zájmu slušně prodat, typickým přikladem je DX6i. Když u toho člověk zůstane tak potom nemá doma zbytečné elektronické krámy navíc.
Počet ložisek hlavní osy je méně důležitý než místa jejich uložení, tuhost rámu a jejich vlastní kvalita. Na CopterX CX480 jsou taky tři a v pevnějším rámu, což se mi líbí, ale za letu nic nepoznám a hned od novoty jsem osadil japančíky. Ani T-rex, nebo MT nic lepšího než bambusová ložiska nemají a dříve nebo později se to projeví. Ale jde tak o 250,-Kč - kdyby se všechno zlepšilo tak levně...
S určitou zkušeností a kalkulačkou v ruce to směřuje stále ke stejnému refrénu: osvědčená výstroj cena/výkon osazená do draku který si vybereš podle toho jak drží seřízení a svých možností (hlavně cenových) opravovat jej v provozu + vyloženě kvalitní aku a rádio. Aspoň pokud se na trhu něco zásadního nezmění.
Ale konkrétně: když ti někdo dá nového Wolfa za 3.000,- jen drak, tak bys měl pravdu. Akorát že do 10.000,- se vlezeš s více typy i lepšímy, jak jsme o tom debatili výše. Rádio nepočítám, protože speciálně pro vrtulník je vždy nutné to nejlepší co jen si může kupec dovolit. Takové se dá v případě ztráty zájmu slušně prodat, typickým přikladem je DX6i. Když u toho člověk zůstane tak potom nemá doma zbytečné elektronické krámy navíc.
Počet ložisek hlavní osy je méně důležitý než místa jejich uložení, tuhost rámu a jejich vlastní kvalita. Na CopterX CX480 jsou taky tři a v pevnějším rámu, což se mi líbí, ale za letu nic nepoznám a hned od novoty jsem osadil japančíky. Ani T-rex, nebo MT nic lepšího než bambusová ložiska nemají a dříve nebo později se to projeví. Ale jde tak o 250,-Kč - kdyby se všechno zlepšilo tak levně...
S určitou zkušeností a kalkulačkou v ruce to směřuje stále ke stejnému refrénu: osvědčená výstroj cena/výkon osazená do draku který si vybereš podle toho jak drží seřízení a svých možností (hlavně cenových) opravovat jej v provozu + vyloženě kvalitní aku a rádio. Aspoň pokud se na trhu něco zásadního nezmění.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
No wolfa máme doma. Origo rádio z otho šlo ven ihned co jsme to přivezli domů a celé je to napípané v DX6i. Dřevěné listy jsem vyměnil ihned po shlédnutí. Jsou spíše o zdravé naž na polétání. Nasadil jsem Align dříví a chodí slušně. Regl dodávaný v setu občas při visení vypnul a pokud člověk rychle nezareagoval tak zas zapnul a málem to skončilo strženým kolem nebo useknutou trubkou. Takže výměna za Align 35A (válel se mi doma) Gyro se po delší době ladění povedlo nastavit že vrtulník byl schopen visu, ale za letu šílené páčkování. Takže výměna za 401 jenže originální ocasní servo si s 401 nerozumí a po zapnutí prostě nenajede. Takže výměna nouzově za HXT-900. Serva na cyklice také žádná sláva a po první ráně je budu muset stejně vyměnit. čili z původního stroje mi zůstalo jen šasí a baterka. Nabíječku se také bojím použít bo je t otaková jakási krabička co dává nějaký proud. Takže mám doma hezký kufr a hafo elektroniky použitelné tak do letadla. A co se týče rotorové hlavy wolfa tak je to také utrpení a dochází k fázovému posunu řízení čili je nutné nahnat mixy aby to chodilo trochu rovně.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)