Wolf SE/ME - jak se vám líbí?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
raging

#166 Příspěvek od raging »

Ber to prostě tak,je to RTF,nemůžeš čekat lepší výbavu.Kit by přicházel v úvahu,naložís si to jak je libo,bohužel mě na Wolfu vadí hliníkový rám,kdyby byl aspoň laminátový,stačí ranka a je po něm,nikdo to už nenarovná.Já s ním lítám,ovšem orig.zůstal jen drak.Ještě,abych nezapomel na uložení hlavní hřídele dole v domečku,jako u 600 Rexe 8)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Mad_Box »

Rám mi je celkem jedno stejně na něm visí kříž a u nás doma je jako výukový stroj a kříž toho pobere opravdu hodně, ale myslím že je zbytečné kupovat něco RTF když to není RTF ale RTGT (Ready to get troubles) Pokud si to koupí začátečník tak se s tím bude prát. Než to bylo použitelné tak jsem to ladil dva dny.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
helifish

#168 Příspěvek od helifish »

Mad_Box píše:No wolfa máme doma. Origo rádio z otho šlo ven ihned co jsme to přivezli domů a celé je to napípané v DX6i. Dřevěné listy jsem vyměnil ihned po shlédnutí. Jsou spíše o zdravé naž na polétání. Nasadil jsem Align dříví a chodí slušně. Regl dodávaný v setu občas při visení vypnul a pokud člověk rychle nezareagoval tak zas zapnul a málem to skončilo strženým kolem nebo useknutou trubkou. Takže výměna za Align 35A (válel se mi doma) Gyro se po delší době ladění povedlo nastavit že vrtulník byl schopen visu, ale za letu šílené páčkování. Takže výměna za 401 jenže originální ocasní servo si s 401 nerozumí a po zapnutí prostě nenajede. Takže výměna nouzově za HXT-900. Serva na cyklice také žádná sláva a po první ráně je budu muset stejně vyměnit. čili z původního stroje mi zůstalo jen šasí a baterka. Nabíječku se také bojím použít bo je t otaková jakási krabička co dává nějaký proud. Takže mám doma hezký kufr a hafo elektroniky použitelné tak do letadla. A co se týče rotorové hlavy wolfa tak je to také utrpení a dochází k fázovému posunu řízení čili je nutné nahnat mixy aby to chodilo trochu rovně.
Mluvis mi z duse. Bohuzel pro nektere plati "komu neni rady tomu se to prodrazi....." :? je to skoda kdyz nekoho odradi neletajici rtf set, prijde o nadherne chvile s helinou v lufte.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
kidbv

#169 Příspěvek od kidbv »

Čtu tady už několik dní a je to fakt poučné a místy k ničemu. Jako každý naprostý začátečník mám tendence věřit každému, kdo k helině stál o metr blíž než já a tak se mi tu co pět příspěvků střídají znechucení s nadšením z WOLFů.
Přiznám se bez mučení, mám doma pár dnů 450 ME a hledím na to jako tele :-) . Budu si muset najít někoho z okolí Kyjova na rady. A to si myslím, že na tom technicky nejsem vůbec špatně.
No, dneska to půjdu zkusit ven a už teď jsem naštvaný, protože to podle vás na 99% zničím do pěti minut. Vlastně ani nemám chuť to vytahovat z krabice.
Ale snil jsem o takové helině tak dlouho...
off
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od off »

Tak hlavně napiš, jak to dopadlo .-)
scarabeus

#171 Příspěvek od scarabeus »

Sen se muze velice rychle rozplynout, pokud nebudes mit natrenovano na simulatoru.
kidbv

#172 Příspěvek od kidbv »

Mám depresi.... :cry:
Ale ne, snad to bude dobrý. Podle nejlepšího vědomí a svědomí jsem to nastavil a seřídil. Dostal jsem to asi 10-15cm nad zem. Víc jsem si netroufl. Pofukoval nárazový vítr. Udělal jsem si "heliport", zkrátka nástěnku as i1*1,5m jsem dal na zem a od ní se odlepoval.
Vždycky jak se začal nadzvedávat, tak jsem to dotrimoval, takže když klekl první akumulátor, tak už to bylo vcelku stabilní. Ještě jsem s tím zkoušel posouvat se pomalu tam a zpět, otáčet se, víceméně "šouráním" po zemi (tak do 5ti cm na deskou).
Teď mám radost, že jsem nic nerozflákal, ale vítr mi to stejně hodil na bok, zakoplo to a "poskádal" se mi rotor. Přežil to, ale na každém listu je malý vryp.
Takže se budu brodit v depresi tak dlouho, dokud nebude krásně a bezvětří, abych to poslal trochu výš.
Popravdě řečeno jsem čekal euforii a zatím jsem tak nějak v rozpacích. No, ale co bych chtěl hodnotit po dvaceti minutách bzučení u země, že ano.
kidbv

#173 Příspěvek od kidbv »

P.S. Nebyl by někdo z Kyjovska nebo Hodonínska ochotný dát osobně pár rad a mrknout se na seřízení? Byl bych moc vděčný. Ono začínat ve třiceti.... :)
michalval

#174 Příspěvek od michalval »

Nevěš hlavu. Myslím, že vím, co cítíš :-)
Před třemi mesíci jsem začal poprvé poskakovat a dneska teprve jakžtakž visím ocasem k sobě a trochu se přesunuju. K lítání mám ještě daleko. A to jsem to už 5x více či méně rozložil. Každopádně jsem začal na simulátoru, bez toho si to ani neumím představit. Každý starý pardál Ti tady potvdí, že pokroky v lítání s helinama jsou pomalé. Už věřím tomu, že je to spíš na roky než na měsíce. Ta euforie na Tebe přijde. Ze začátku je to boj o vlastní přežití,pak o přežití heliny a později se občas dostavuje i nějaká ta radost.
Jo a s tím věkem,to jsi mě rozesmál. Myslím, že s věkem 30+ tady spíš budeš patřit k těm mladším v průměru. Jak jsem měl zatím možnost poznat,tak tenhle sport provozujou lidi od 13 do 70-ti úplně v pohodě. :D
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
vaio
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od vaio »

tů kidbv:
na tvé první poskoky by byla lepší uzavřená místnost - tělocvična, sál, ...
Tím vyloučíš nepříznivé projevy povětří a lépe se můžeš soustředit na to, co to vlastně ten vrťas právě dělá ...
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
kidbv

#176 Příspěvek od kidbv »

Díky moc za podporu a rady. Budu dávat vědět, jaké dělám pokroky a určitě se budu vyptávat. Dneska je zatím bezvětří, takže to vypadá, že bude dnes pokračování.
Zatím mě spíš provází drobné detaily mezi návodem a skutečností.
A taky tápu jak přidělat akumulátor. Jsou tam sice dva pásky alá suchý zip, ale to drží-nedrží. A předpokládám, že když se mi to za letu hne, tak se změní těžiště a budu se divit, ne?
Troll

#177 Příspěvek od Troll »

Kup si Dual lock. Je to něco jako suchý zip ale drží to mohem lépe. Seženeš v modelářské prodejně. Osobne dávám na aku dual lock a ještě to celé dokola zajistím páskem ze sucheho zipu.Není šance aby se to hnulo. A to moje aku mají 500 g a taky 1000 g. :) .
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od Vita_Valke »

T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
cthulhu

#179 Příspěvek od cthulhu »

Včera se mi podařilo u Wolfa žvejknout hlavní kolo (2 zuby v háji), v RC zóně jako na potvoru nikdo nebyl a dneska je ke všemu svátek... Jelikož jsem chtěl hned lítat, tak jsem koupil od jednoho dobrýho člověka celou sestavu kol i s volnoběžným ložiskem na HK-450 a pasuje to tam na 100% a ke všemu jsou v bílým provedení (hnedle vypadá Wolf opticky o něco líp). 8)
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
off
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od off »

cthulhu píše:... celou sestavu kol i s volnoběžným ložiskem na HK-450 a pasuje to tam na 100%...

Jasně že jo, stejně tak i z T-REXe 450, takže by to mělo jít sehnat skoro fšude :-) Funguje to tak s ledasčím - teda skoro se vším, prostě je to klon :-). Z "crash-exponovaných" dílů se to ale bohužel netýká hlavní osy - ta orig. T-REX je kratší "o jedno ložisko" a na wolfa nejde použít.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“