Mentor od Multiplex

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miloš

#61 Příspěvek od Miloš »

Mají je v RCM v Pardubicích http://www.rcm.cz/ ,objednával jsem je a i když píšou,že nejsou skladem (to snad u všeho) chodí to rychle.Výhoda minimálně pro mě je,že to sedí a nemusí se nic upravovat.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
kf

#62 Příspěvek od kf »

Ty tam někde vidíš plováky na Mentora ? Asi jsem slepej.
geo
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od geo »

Tak už ho mám taky - Mentora - dostal jsem ho od manželky ke kulatejm. Ty plováky mne taky zajímají - ještě nemám éro na vodu. Tak jak bude nějaký link.... :lol: Ale udělanej je pěkně, už ho pomalu lepím ( teda pomalu a s láskou, protože stavět mne baví :wink: )
geo
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od slavoo »

Mám na vás takový dotaz, jak ste lepili obe poloviny trupu Mentora ? Použili ste CA(jedna polovina) + aktivátor(druhá polovina trupu), alebo len CA lep pre lepšie dosadenie a zarovnanie trupu ?
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Wasek »

Dobrá otázka. Taky se tentokrát pokusím to slepit pomocí CA lepidla. Easy Stara jsem lepil Purexem, tak bych zkusil taky to CA. I když ten Purex na to byl fakt dobrý, hlavně bylo hafec času na správné srovnání. Proto bych se toho aktivátoru celkem bál... Není čas si s tím dohýbat, aby to přesně sedělo (můj dojem po zkušenostech CA a aktivátor, půlky letadla jsem ještě takhle nelepil).
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od slavoo »

Prečítal som si nejaké fórum-návody a asi bude lepšie použiť stredne husté CA a usadiť poloviny trupu. Potom je tam ešte malinká možnosť jemne korigovať stým a na záver prestríknúť lepené spoje tým aktivátorom. Môj názor i niektorých iných asi tak.. :wink:
kf

#67 Příspěvek od kf »

Lepil jsem ho hustým CA, po napasování a zafixování izolační páskou jsem přefoukl spáry aktivátorem. To není problém, příště bych to dělal stejně. Ale jiná věc - už to tady bylo asi taky zmíněno - je dobrý si trup sestavit nasucho a zajistit páskou a vyzkoušet si zástavbu vnitřností včetně baterek. Zjistíme např., že můžou vadit kabely od serv a bude lepší je vést spodem pod prostorem pro aku a udělat tam průchody. Když se trup slepí, je na podobná zjištění už pozdě.
geo
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od geo »

Ahoj kluci, už ho mám hotovýho a vyzkoušel jsem ZACKI ELAPOR - opravdu se mi s tím dobře dělalo. To nechci dělat reklamu, ale s jednou lahvičkou ( to menší balení ) jsem postavil skoro oba kusy. Jen mi chybělo na výškovku. :cry: Tak mi zbylo skoro celý na opravya to doufám, že spíš vyschne - že nebudu vyrábět třísky ( teda spíš kuličky ). Můžu teda jen doporučit toto lepidlo :lol:
geo
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od slavoo »

geo píše:Ahoj kluci, už ho mám hotovýho a vyzkoušel jsem ZACKI ELAPOR - opravdu se mi s tím dobře dělalo.

Ako rýchlo tuhne po nanesení chová sa jak CA ??
geo
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od geo »

Je to ve své podstatě CA, můžeš použít samozřejmě aktivátor, dá se s tím ještě ale pohnout - aby to dobře lícovalo. Trup jsem lepil bez aktivátoru - nakreslil lepidlem čáru klikatici, sesadil, vyrovnal, přelepil normální zakrývací lakýrnickou páskou a asi za půl hoďky jsem ji odlepil a normálně pokračoval v práci. Na rychlý vytvrzení - třeba páka křidélka - nanesl lepidlo, zasunul plastovou páku a fouknul jsem ro aktivátorem - drželo okamžitě. Jen mi opravdu připadá trup jakoby pružnější a při násilném pokusu o ohyb se to tváří jak z jednoho kusu. Tak snad to bude dobrý lepidlo :lol: Jo prsty to taky lepí docela rychle, ale tak nějak jinak :oops: Osobně jsem spokojen :lol:
geo
oaker

Mentor

#71 Příspěvek od oaker »

Tak jsem dolepil Mentora - trup Purexem Rapid, zbytek střední vteřiňák od Pelikána s aktivátorem. Motor mám RAY 3548/06 regulátor SPM 70A + UBEC 3A a v nádrži 4 x A123 2300 mAh od Pelikána. V případě nutnosti KOKAM 3200 4S 30C.
Vrtulový kužel se mi z Elaporu nelíbil, tak na Graupnerovu 12/8 přišel 64 mm kužel kombinace dural, plast v bílé barvě koupený u JR v Brně.
Jen při nastavování elektroniky mě trochu děsí, že při pohybu směrovky (na obě strany) dochází k mírnému nakroucení celé směrovky.
Máte s tím někdo zkušenost?
kf

#72 Příspěvek od kf »

Ahoj,
chce to ty kormidla před připojením táhel trošku ručně rozhýbat, jdou potom volněji. Uvedený jev u směrovky nastává, když páka není kolmá na osu kormidla, což u Mentora právě je. Při mírném pohybu celého stabilizátoru při větší výchylce kormidla se neděje nic dramatickýho.
Miloš

#73 Příspěvek od Miloš »

kf píše:Ty tam někde vidíš plováky na Mentora ? Asi jsem slepej.

No,je možný že nejseš slepej :D Mají tam plováky od Multiplexu,ale co jsem teď viděl Mentora v realu,tak na něj fakt nejsou.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
kf

#74 Příspěvek od kf »

No jasně, ty jsou na Minimaga a to je jiná kategorie, na Mentorovi mám laminátový plováky a maj bez pár čísel metr.
geo
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od geo »

To: KF - zatrhli nám letiště ve Vodochodech z důvodu 300% nárůstu letecké dopravy. Potřebuju už ho zalítnout - kam od nás nejblíž? Ještě jeden dotaz - nebyla by někde foto tý Tvojí plovákový verze? :lol: Když mne to strašně láká...
To: Oaker - pomohlo mi "udělat" panty - prořízl (samozřejmě po zohýbání jak píše KF ) na třech místech elapor asi 2cm délky a 0,5mm řez
geo
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“