Mentor od Multiplex
- Wasek
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá otázka. Taky se tentokrát pokusím to slepit pomocí CA lepidla. Easy Stara jsem lepil Purexem, tak bych zkusil taky to CA. I když ten Purex na to byl fakt dobrý, hlavně bylo hafec času na správné srovnání. Proto bych se toho aktivátoru celkem bál... Není čas si s tím dohýbat, aby to přesně sedělo (můj dojem po zkušenostech CA a aktivátor, půlky letadla jsem ještě takhle nelepil).
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován...
Spektrum DX7
Multiplex Mentor - neustále opravován...
Spektrum DX7
Lepil jsem ho hustým CA, po napasování a zafixování izolační páskou jsem přefoukl spáry aktivátorem. To není problém, příště bych to dělal stejně. Ale jiná věc - už to tady bylo asi taky zmíněno - je dobrý si trup sestavit nasucho a zajistit páskou a vyzkoušet si zástavbu vnitřností včetně baterek. Zjistíme např., že můžou vadit kabely od serv a bude lepší je vést spodem pod prostorem pro aku a udělat tam průchody. Když se trup slepí, je na podobná zjištění už pozdě.
Ahoj kluci, už ho mám hotovýho a vyzkoušel jsem ZACKI ELAPOR - opravdu se mi s tím dobře dělalo. To nechci dělat reklamu, ale s jednou lahvičkou ( to menší balení ) jsem postavil skoro oba kusy. Jen mi chybělo na výškovku.
Tak mi zbylo skoro celý na opravya to doufám, že spíš vyschne - že nebudu vyrábět třísky ( teda spíš kuličky ). Můžu teda jen doporučit toto lepidlo 
geo
Je to ve své podstatě CA, můžeš použít samozřejmě aktivátor, dá se s tím ještě ale pohnout - aby to dobře lícovalo. Trup jsem lepil bez aktivátoru - nakreslil lepidlem čáru klikatici, sesadil, vyrovnal, přelepil normální zakrývací lakýrnickou páskou a asi za půl hoďky jsem ji odlepil a normálně pokračoval v práci. Na rychlý vytvrzení - třeba páka křidélka - nanesl lepidlo, zasunul plastovou páku a fouknul jsem ro aktivátorem - drželo okamžitě. Jen mi opravdu připadá trup jakoby pružnější a při násilném pokusu o ohyb se to tváří jak z jednoho kusu. Tak snad to bude dobrý lepidlo
Jo prsty to taky lepí docela rychle, ale tak nějak jinak
Osobně jsem spokojen 
geo
Mentor
Tak jsem dolepil Mentora - trup Purexem Rapid, zbytek střední vteřiňák od Pelikána s aktivátorem. Motor mám RAY 3548/06 regulátor SPM 70A + UBEC 3A a v nádrži 4 x A123 2300 mAh od Pelikána. V případě nutnosti KOKAM 3200 4S 30C.
Vrtulový kužel se mi z Elaporu nelíbil, tak na Graupnerovu 12/8 přišel 64 mm kužel kombinace dural, plast v bílé barvě koupený u JR v Brně.
Jen při nastavování elektroniky mě trochu děsí, že při pohybu směrovky (na obě strany) dochází k mírnému nakroucení celé směrovky.
Máte s tím někdo zkušenost?
Vrtulový kužel se mi z Elaporu nelíbil, tak na Graupnerovu 12/8 přišel 64 mm kužel kombinace dural, plast v bílé barvě koupený u JR v Brně.
Jen při nastavování elektroniky mě trochu děsí, že při pohybu směrovky (na obě strany) dochází k mírnému nakroucení celé směrovky.
Máte s tím někdo zkušenost?
To: KF - zatrhli nám letiště ve Vodochodech z důvodu 300% nárůstu letecké dopravy. Potřebuju už ho zalítnout - kam od nás nejblíž? Ještě jeden dotaz - nebyla by někde foto tý Tvojí plovákový verze?
Když mne to strašně láká...
To: Oaker - pomohlo mi "udělat" panty - prořízl (samozřejmě po zohýbání jak píše KF ) na třech místech elapor asi 2cm délky a 0,5mm řez
To: Oaker - pomohlo mi "udělat" panty - prořízl (samozřejmě po zohýbání jak píše KF ) na třech místech elapor asi 2cm délky a 0,5mm řez
geo