Phoenix RC Blade 400 3d vs realita s Blade 400 3d

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jetson »

assassin píše:... na vzdálenost 200-300 metrů (což se dá v reálu normálně "ukoukat"), ...

Tak to jsi dobrý. Tvoje oči bych koupil.
assassin

#17 Příspěvek od assassin »

michalval píše:Ty lítáš v reálu s helinou na 200 - 300 metrů :?: No nevím, školy nemám :lol: ani toho nemám zas tolik nalítáno,ale tohle mi příjde v reálu nereálné. Já mám problém rozeznat polohu Blada na 50 metrů..

Ne, ale na 200-300 metrů bych neměl problém s určením její orientace, zatím co v simulátoru už to problém je. Mluvil jsem obecně o modelech, což se vztahuje i na letadla a tam je 200-300 skoro minimum a orientace v prostoru je stejně důležitá. Trochu mi tu uniká relevance poznámky o škole, nechceš mi to trochu vysvětlit? Mě to přijde dost reálné a jediná souvislost se skolou může být určení vzdálenosti oněch 200-300, ale to je snad záležitost základky a ta je povinná, takže bys ji měl mít i ty :-).
Nechci nikoho provokovat ;-).
T-Rex 450SE V2, Walkera 60B
ASW 15
Futaba T7C
michalval

#18 Příspěvek od michalval »

assassin píše:
michalval píše:Ty lítáš v reálu s helinou na 200 - 300 metrů :?: No nevím, školy nemám :lol: ani toho nemám zas tolik nalítáno,ale tohle mi příjde v reálu nereálné. Já mám problém rozeznat polohu Blada na 50 metrů..

Ne, ale na 200-300 metrů bych neměl problém s určením její orientace, zatím co v simulátoru už to problém je. Mluvil jsem obecně o modelech, což se vztahuje i na letadla a tam je 200-300 skoro minimum a orientace v prostoru je stejně důležitá. Trochu mi tu uniká relevance poznámky o škole, nechceš mi to trochu vysvětlit? Mě to přijde dost reálné a jediná souvislost se skolou může být určení vzdálenosti oněch 200-300, ale to je snad záležitost základky a ta je povinná, takže bys ji měl mít i ty :-).
Nechci nikoho provokovat ;-).

No rozhodně jsem se nechtěl nikoho dotknout. S tou školou to je citát, tuším, že z Cimrmana. S žádným vzděláním nikoho tady to nemá nic společného.
A pokud jde o tu vzdálenost tak v tom je zásadní rozdíl: s letadlem na 300 metrů není žádný problém s helinou je to pro většinu lidí průser.
assassin

#19 Příspěvek od assassin »

michalval píše:No rozhodně jsem se nechtěl nikoho dotknout. S tou školou to je citát, tuším, že z Cimrmana. S žádným vzděláním nikoho tady to nemá nic společného.
A pokud jde o tu vzdálenost tak v tom je zásadní rozdíl: s letadlem na 300 metrů není žádný problém s helinou je to pro většinu lidí průser.

K žádnému "dotyku" nedošlo ;-). Trochu se to rozjelo jinym směrem, než byl původní záměr. Souhlasím s tím, že je zásadní rozdíl ve vzdálenosti pro heli a letadlo, ale pořád si stojim za tím, že bych dokázal určit orientaci heli na 200-300, zvlášť, pokud by byla v pohybu. Při blbnutí v simulátoru neni problém "poodletět" na podobnou vzdálenost a zobrazení monitoru komplikuje ovládání.
ASW 15
Futaba T7C
vaio
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od vaio »

Je to cca 10 dní - měl jsem heli šikmo od sebe asi 50m, bohužel byl v dálce les a já jsem zjistil, že nečtu polohu (proti tmavému pozadí). Zapáčkoval jsem cyklikou a pak už jen vypnul motor. Škody nebyly nijak dramatické, ale pokud mi někdo bude tvrdit, že jistě rozpozná helinu velikosti 450 na vzdálenost 200-300m, tak si to od něj rád nechám předvést (ale ne s tou mojí).

BTV - letiště UL, kde jsem "doma", má délku dráhy 400m, takže vcelku přesně mohu porovnávat vzdálenosti.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
assassin

#21 Příspěvek od assassin »

vaio píše:Je to cca 10 dní - měl jsem heli šikmo od sebe asi 50m, bohužel byl v dálce les a já jsem zjistil, že nečtu polohu (proti tmavému pozadí). Zapáčkoval jsem cyklikou a pak už jen vypnul motor. Škody nebyly nijak dramatické, ale pokud mi někdo bude tvrdit, že jistě rozpozná helinu velikosti 450 na vzdálenost 200-300m, tak si to od něj rád nechám předvést (ale ne s tou mojí).

BTV - letiště UL, kde jsem "doma", má délku dráhy 400m, takže vcelku přesně mohu porovnávat vzdálenosti.

Jak už jsem uvedl dřív, základní předpoklad je, že je na heli vidět. Existuje spousta situací, kdy nebude heli viditelná na 50m, ale taky spousta situací, kdy bude viditelná na 200m.
ASW 15
Futaba T7C
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Yoshi.CZ »

assassin píše:
vaio píše:Je to cca 10 dní - měl jsem heli šikmo od sebe asi 50m, bohužel byl v dálce les a já jsem zjistil, že nečtu polohu (proti tmavému pozadí). Zapáčkoval jsem cyklikou a pak už jen vypnul motor. Škody nebyly nijak dramatické, ale pokud mi někdo bude tvrdit, že jistě rozpozná helinu velikosti 450 na vzdálenost 200-300m, tak si to od něj rád nechám předvést (ale ne s tou mojí).

Jak už jsem uvedl dřív, základní předpoklad je, že je na heli vidět. Existuje spousta situací, kdy nebude heli viditelná na 50m, ale taky spousta situací, kdy bude viditelná na 200m.

Myslím že jediný způsob jak obhájíš svoje tvrzení je VIDEO důkaz ... prostě ti to nikdo nevěříme :D

i 100 metrů je na Blade 400 hodně !!! navíc nechci nějak moc prudit ... ale co máš za rádio ???

:twisted: ... a nebo ... vidím že bydlíš v Ďáblicích ... já bydlím asi kilometr od tebe ... rád bych tohle viděl ... /klidně to i natočím/
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
assassin

#23 Příspěvek od assassin »

Yoshi.CZ píše:Myslím že jediný způsob jak obhájíš svoje tvrzení je VIDEO důkaz ... prostě ti to nikdo nevěříme :D

i 100 metrů je na Blade 400 hodně !!! navíc nechci nějak moc prudit ... ale co máš za rádio ???

:twisted:

Zkuste si to celý přečíst ještě jednou, proč tahle diskuse vznikla. Nebylo to proto, že bych tvrdil, že dokážu uřídit heli na 200m, ale že je rozdíl v pohledu na model na vzdálenost 200-300 metrů v reálu a na simulátoru. Doporučoval jsem v simulátoru zobrazení náhledu polohy modelu a byl jsem za to "kárán", že v reálu takovej nástroj neni, tak ať to nikdo nepoužívá, respektive si na to nezvyká. Proto jsem začal obhajovat svoje tvrzení, že v reálu dokážu na 200-300 metrů určit polohu modelu, zatím co v simulátoru jde už jen o shluk pixelů.
Proč máte lidi tendenci hned všechno překrucovat a stavět se do opozice? Nebo nečtete pozorně to, co se tu píše, ale reagujete na to, co si sami domyslíte.

EDIT: Rádio mám v podpisu u každého příspěvku ;-). Máš snad pochybnosti o tom, že by mohlo mít rádio dosah 200-300 metrů?
ASW 15
Futaba T7C
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Yoshi.CZ »

assassin píše:
Yoshi.CZ píše:Myslím že jediný způsob jak obhájíš svoje tvrzení je VIDEO důkaz ... prostě ti to nikdo nevěříme :D

:twisted:

Zkuste si to celý přečíst ještě jednou, proč tahle diskuse vznikla. Nebylo to proto, že bych tvrdil, že dokážu uřídit heli na 200m, ale že je rozdíl v pohledu na model na vzdálenost 200-300 metrů v reálu a na simulátoru. Doporučoval jsem v simulátoru zobrazení náhledu polohy modelu a byl jsem za to "kárán", že v reálu takovej nástroj neni, tak ať to nikdo nepoužívá, respektive si na to nezvyká. Proto jsem začal obhajovat svoje tvrzení, že v reálu dokážu na 200-300 metrů určit polohu modelu, zatím co v simulátoru jde už jen o shluk pixelů.
Proč máte lidi tendenci hned všechno překrucovat a stavět se do opozice? Nebo nečtete pozorně to, co se tu píše, ale reagujete na to, co si sami domyslíte.

EDIT: Rádio mám v podpisu u každého příspěvku ;-). Máš snad pochybnosti o tom, že by mohlo mít rádio dosah 200-300 metrů?

Nic nedomýšlím ... :D a četl jsem to celé ... :D

.. a navíc jsem to myslel dobře :idea:

Dokaž jim to ... těm nevěřícím Tomášům ... kdy mám přijet s kamerou ?

btw ... to rádio jsem fakt přehlíd ... sorry
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
assassin

#25 Příspěvek od assassin »

Yoshi.CZ píše:Nic nedomýšlím ... :D a četl jsem to celé ... :D

Co konkrétně mám podle tebe dokázat? To jen abys mi ty dokázal, že jsi to opravdu četl celé ;-)
ASW 15
Futaba T7C
michalval

#26 Příspěvek od michalval »

assassin píše:[

Stává se z toho pomalu akademická debata, ale přesto si ještě neodpustím poznámku. Myslím, že já osobně jsem četl pozorně všechny Tvoje příspěvky. A v jednom z nich píšeš: "..ale na 200-300 metrů bych neměl problém s určením její orientace", no a v tom s Tebou v případě heliny třídy 450 o níž je tady řeč, nesouhlasím. Je to daleko.
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
assassin

#27 Příspěvek od assassin »

michalval píše:Stává se z toho pomalu akademická debata, ale přesto si ještě neodpustím poznámku. Myslím, že já osobně jsem četl pozorně všechny Tvoje příspěvky. A v jednom z nich píšeš: "..ale na 200-300 metrů bych neměl problém s určením její orientace", no a v tom s Tebou v případě heliny třídy 450 o níž je tady řeč, nesouhlasím. Je to daleko.

Ano, přesně to tu tvrdím. Ale už tu byla i polemika o ztrátě viditelnosti na 50m s lesem v pozadí, takže by se slušelo doplnit něco jako "za ideálních podmínek". Čímž se chci vyvarovat tomu, abych zde musel vyjmenovávat jednotlivé situace, kdy to možné je a kdy není. Začínáme se přibližovat Americe :-). Za chvíli bude muset člověk nejdřív vyjmenovat jakým způsobem si jeho poznámku nevykládat, než ji samotnou napíše, asi jako nesušit psy v mikrovlnce...
Zkuste se někdy vzdálit od svého kolegy vrtulníkáře na oněch 200 metrů a sledujte, jak létá s heli a potom si můžete udělat názor na to, jestli se na tuhle vzdálenost dá určit poloha, nebo ne.
Tím bych tu debatu ukončil.
ASW 15
Futaba T7C
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Yoshi.CZ »

assassin píše:
Yoshi.CZ píše:Nic nedomýšlím ... :D a četl jsem to celé ... :D

Co konkrétně mám podle tebe dokázat? To jen abys mi ty dokázal, že jsi to opravdu četl celé ;-)

O.K. ... o voze ... o koze ...
:cry:

říkám ... "jenom" ... pojď dokázat svoje tvrzení o rozpoznání heliny třídy 450 na 200 metrů (vyber si klidně i místo) ...

protože, když něco tvrdím ... jsem ochoten to i dokázat popř. ukázat ...

... ale ty evidentně ... z nějakého důvodu ... (a teď budu rýpat) ...
:arrow: nechceš ... a nezbývá než si myslet ... že jsi zřejmě přestřelil a teď už to nelze vzít zpět ...

a tím končím o tomto tvrzení ....

P.S.: .. chtěl jsem ti jenom pomoct to dokázat .. nic víc ... já bych to fakt rád viděl ... :cry:
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
assassin

#29 Příspěvek od assassin »

Yoshi.CZ píše:O.K. ... o voze ... o koze ...

říkám ... "jenom" ... pojď dokázat svoje tvrzení o rozpoznání heliny třídy 450 na 200 metrů (vyber si klidně i místo) ...

:arrow: nechceš ... a nezbývá než si myslet ... že jsi zřejmě přestřelil a teď už to nelze vzít zpět ...

P.S.: .. chtěl jsem ti jenom pomoct to dokázat .. nic víc ... já bych to fakt rád viděl ... :cry:

Dobře, domluvíme se. Chtěl jsem se jen ujistit, že ti nejde o to, abych heli na 200 metrů řídil, protože to jsem tu netvrdil.
Jen tě poprosím o jednu věc, mám 14 dní do státnic, takže bych uvítal, kdyby se to mohlo uskutečnit až po nich. Taky si domluvíme nějaký pravidla, aby bylo dosaženo oněch "ideálních podmínek".
Bereš?
ASW 15
Futaba T7C
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Yoshi.CZ »

assassin píše:
Yoshi.CZ píše:O.K. ... o voze ... o koze ...

Dobře, domluvíme se. Chtěl jsem se jen ujistit, že ti nejde o to, abych heli na 200 metrů řídil, protože to jsem tu netvrdil.
Jen tě poprosím o jednu věc, mám 14 dní do státnic, takže bych uvítal, kdyby se to mohlo uskutečnit až po nich. Taky si domluvíme nějaký pravidla, aby bylo dosaženo oněch "ideálních podmínek".
Bereš?

Jasně .. bude to sranda ... mimochodem mám stejný problém (myslím ty státnice) :wink:

Takže ... až budeš ready čekám SZ ... navíc to od sebe nemáme daleko .. takže další vrtulníkář se vždycky hodí ... :idea:

a k tomu tématu ... SIM je určitě jednodušší než REÁL ... ale Phoenix se dost blíží skutečnosti ...
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“