assassin píše:... na vzdálenost 200-300 metrů (což se dá v reálu normálně "ukoukat"), ...
Tak to jsi dobrý. Tvoje oči bych koupil.
michalval píše:Ty lítáš v reálu s helinou na 200 - 300 metrůNo nevím, školy nemám
ani toho nemám zas tolik nalítáno,ale tohle mi příjde v reálu nereálné. Já mám problém rozeznat polohu Blada na 50 metrů..
assassin píše:michalval píše:Ty lítáš v reálu s helinou na 200 - 300 metrůNo nevím, školy nemám
ani toho nemám zas tolik nalítáno,ale tohle mi příjde v reálu nereálné. Já mám problém rozeznat polohu Blada na 50 metrů..
Ne, ale na 200-300 metrů bych neměl problém s určením její orientace, zatím co v simulátoru už to problém je. Mluvil jsem obecně o modelech, což se vztahuje i na letadla a tam je 200-300 skoro minimum a orientace v prostoru je stejně důležitá. Trochu mi tu uniká relevance poznámky o škole, nechceš mi to trochu vysvětlit? Mě to přijde dost reálné a jediná souvislost se skolou může být určení vzdálenosti oněch 200-300, ale to je snad záležitost základky a ta je povinná, takže bys ji měl mít i ty.
Nechci nikoho provokovat.
michalval píše:No rozhodně jsem se nechtěl nikoho dotknout. S tou školou to je citát, tuším, že z Cimrmana. S žádným vzděláním nikoho tady to nemá nic společného.
A pokud jde o tu vzdálenost tak v tom je zásadní rozdíl: s letadlem na 300 metrů není žádný problém s helinou je to pro většinu lidí průser.
vaio píše:Je to cca 10 dní - měl jsem heli šikmo od sebe asi 50m, bohužel byl v dálce les a já jsem zjistil, že nečtu polohu (proti tmavému pozadí). Zapáčkoval jsem cyklikou a pak už jen vypnul motor. Škody nebyly nijak dramatické, ale pokud mi někdo bude tvrdit, že jistě rozpozná helinu velikosti 450 na vzdálenost 200-300m, tak si to od něj rád nechám předvést (ale ne s tou mojí).
BTV - letiště UL, kde jsem "doma", má délku dráhy 400m, takže vcelku přesně mohu porovnávat vzdálenosti.
assassin píše:vaio píše:Je to cca 10 dní - měl jsem heli šikmo od sebe asi 50m, bohužel byl v dálce les a já jsem zjistil, že nečtu polohu (proti tmavému pozadí). Zapáčkoval jsem cyklikou a pak už jen vypnul motor. Škody nebyly nijak dramatické, ale pokud mi někdo bude tvrdit, že jistě rozpozná helinu velikosti 450 na vzdálenost 200-300m, tak si to od něj rád nechám předvést (ale ne s tou mojí).
BTV - letiště UL, kde jsem "doma", má délku dráhy 400m, takže vcelku přesně mohu porovnávat vzdálenosti.
Jak už jsem uvedl dřív, základní předpoklad je, že je na heli vidět. Existuje spousta situací, kdy nebude heli viditelná na 50m, ale taky spousta situací, kdy bude viditelná na 200m.
Yoshi.CZ píše:Myslím že jediný způsob jak obhájíš svoje tvrzení je VIDEO důkaz ... prostě ti to nikdo nevěříme![]()
i 100 metrů je na Blade 400 hodně !!! navíc nechci nějak moc prudit ... ale co máš za rádio ???
assassin píše:Yoshi.CZ píše:Myslím že jediný způsob jak obhájíš svoje tvrzení je VIDEO důkaz ... prostě ti to nikdo nevěříme![]()
i 100 metrů je na Blade 400 hodně !!! navíc nechci nějak moc prudit ... ale co máš za rádio ???
Zkuste si to celý přečíst ještě jednou, proč tahle diskuse vznikla. Nebylo to proto, že bych tvrdil, že dokážu uřídit heli na 200m, ale že je rozdíl v pohledu na model na vzdálenost 200-300 metrů v reálu a na simulátoru. Doporučoval jsem v simulátoru zobrazení náhledu polohy modelu a byl jsem za to "kárán", že v reálu takovej nástroj neni, tak ať to nikdo nepoužívá, respektive si na to nezvyká. Proto jsem začal obhajovat svoje tvrzení, že v reálu dokážu na 200-300 metrů určit polohu modelu, zatím co v simulátoru jde už jen o shluk pixelů.
Proč máte lidi tendenci hned všechno překrucovat a stavět se do opozice? Nebo nečtete pozorně to, co se tu píše, ale reagujete na to, co si sami domyslíte.
EDIT: Rádio mám v podpisu u každého příspěvku. Máš snad pochybnosti o tom, že by mohlo mít rádio dosah 200-300 metrů?
Yoshi.CZ píše:Nic nedomýšlím ...a četl jsem to celé ...
![]()
.. a navíc jsem to myslel dobře![]()
Dokaž jim to ... těm nevěřícím Tomášům ... kdy mám přijet s kamerou ?
btw ... to rádio jsem fakt přehlíd ... sorry
assassin píše:[
Zkuste si to celý přečíst ještě jednou, proč tahle diskuse vznikla. Nebylo to proto, že bych tvrdil, že dokážu uřídit heli na 200m, ale že je rozdíl v pohledu na model na vzdálenost 200-300 metrů v reálu a na simulátoru. Doporučoval jsem v simulátoru zobrazení náhledu polohy modelu a byl jsem za to "kárán", že v reálu takovej nástroj neni, tak ať to nikdo nepoužívá, respektive si na to nezvyká. Proto jsem začal obhajovat svoje tvrzení, že v reálu dokážu na 200-300 metrů určit polohu modelu, zatím co v simulátoru jde už jen o shluk pixelů.
Proč máte lidi tendenci hned všechno překrucovat a stavět se do opozice? Nebo nečtete pozorně to, co se tu píše, ale reagujete na to, co si sami domyslíte.
EDIT: Rádio mám v podpisu u každého příspěvku. Máš snad pochybnosti o tom, že by mohlo mít rádio dosah 200-300 metrů?
michalval píše:Stává se z toho pomalu akademická debata, ale přesto si ještě neodpustím poznámku. Myslím, že já osobně jsem četl pozorně všechny Tvoje příspěvky. A v jednom z nich píšeš: "..ale na 200-300 metrů bych neměl problém s určením její orientace", no a v tom s Tebou v případě heliny třídy 450 o níž je tady řeč, nesouhlasím. Je to daleko.
assassin píše:Yoshi.CZ píše:Nic nedomýšlím ...a četl jsem to celé ...
![]()
.. a navíc jsem to myslel dobře![]()
Dokaž jim to ... těm nevěřícím Tomášům ... kdy mám přijet s kamerou ?
btw ... to rádio jsem fakt přehlíd ... sorry
Co konkrétně mám podle tebe dokázat? To jen abys mi ty dokázal, že jsi to opravdu četl celé
Yoshi.CZ píše:O.K. ... o voze ... o koze ...
říkám ... "jenom" ... pojď dokázat svoje tvrzení o rozpoznání heliny třídy 450 na 200 metrů (vyber si klidně i místo) ...
protože, když něco tvrdím ... jsem ochoten to i dokázat popř. ukázat ...
... ale ty evidentně ... z nějakého důvodu ... (a teď budu rýpat) ...nechceš ... a nezbývá než si myslet ... že jsi zřejmě přestřelil a teď už to nelze vzít zpět ...
a tím končím o tomto tvrzení ....
P.S.: .. chtěl jsem ti jenom pomoct to dokázat .. nic víc ... já bych to fakt rád viděl ...
assassin píše:Yoshi.CZ píše:O.K. ... o voze ... o koze ...
říkám ... "jenom" ... pojď dokázat svoje tvrzení o rozpoznání heliny třídy 450 na 200 metrů (vyber si klidně i místo) ...
protože, když něco tvrdím ... jsem ochoten to i dokázat popř. ukázat ...
... ale ty evidentně ... z nějakého důvodu ... (a teď budu rýpat) ...nechceš ... a nezbývá než si myslet ... že jsi zřejmě přestřelil a teď už to nelze vzít zpět ...
a tím končím o tomto tvrzení ....
P.S.: .. chtěl jsem ti jenom pomoct to dokázat .. nic víc ... já bych to fakt rád viděl ...
Dobře, domluvíme se. Chtěl jsem se jen ujistit, že ti nejde o to, abych heli na 200 metrů řídil, protože to jsem tu netvrdil.
Jen tě poprosím o jednu věc, mám 14 dní do státnic, takže bych uvítal, kdyby se to mohlo uskutečnit až po nich. Taky si domluvíme nějaký pravidla, aby bylo dosaženo oněch "ideálních podmínek".
Bereš?