WTF: 0,3 mV = 3 mV?
Tenhle pohyb napětí na začátku nabíjení je myslím popsán a nabíječka by se proto zpočátku nabíjení neměla snažit deltapeak detekovat. Mně se to zatím nestalo. Má někdo podobnou zkušenost s C14 - chybka firmware?
Nabijac RAYTRONIC C14
Zdravím všechny piloty. Potřeboval bych prosím poradit s nabíječkou Raytronic C14.
Mám problém k ní připojit baterie pomocí servisního konektoru. Všechny baterie co mám jsem obdržel v setu i s jednoduchým adaptérem a balancérem made in China. Nicméně všechny mají čtyřkolíkový servisní konektor (2x dvoučlánková Li-Pol a 1x 3 článková Li-Pol) . No a to je kámen úrazu.
K C14 jsem dostal modul pro připojení servisních konektorů baterií a pro 2S a 3S baterie je tam pětikolíkový konektor
. Nevíte prosím někdo co stím? Existuje na to nějaká redukce? Dají se to vůbec baterie se čtyřkolíkovým servisním konektorem připojit k této nabíječce?
Děkuji za odpověď
Mám problém k ní připojit baterie pomocí servisního konektoru. Všechny baterie co mám jsem obdržel v setu i s jednoduchým adaptérem a balancérem made in China. Nicméně všechny mají čtyřkolíkový servisní konektor (2x dvoučlánková Li-Pol a 1x 3 článková Li-Pol) . No a to je kámen úrazu.
K C14 jsem dostal modul pro připojení servisních konektorů baterií a pro 2S a 3S baterie je tam pětikolíkový konektor
Děkuji za odpověď
Maaarty píše:Dají se to vůbec baterie se čtyřkolíkovým servisním konektorem připojit k této nabíječce?
I pro další případné zájemce co sem zabloudí - různě jsem to googlil a výsledek je tento - redukce "China" (JST-XH) -> Polyquest (PQ) je strašně jednoduchá, v zásadě červené (+) kabely patří u obou konkektorů na stejný kraj (obvykle tam bývá označená šipka). ostatní drátky hned vedle něj akorát v výjimkou toho úplně posledního - ten patří vzdy na opačný kraj.
Takže třeba tříčlánek JST-XH má 4 má díry a dráty červený-černý-černý-černý, PQ tříčlánek má pět děr a dráty červený-černý-černý-NIC-černý, PQ dvoučlánek má taky pět děr a kabely červený-černý-NIC-NIC-černý.
Jinak doporučuju konektory standardizovat, tj. koupit samotný servisní konektor, vyházet z něj původní dráty a nastrkat tam dráty z původního konektrou. Nemusíš nic pájet, ty vlastní zdířky jsou úplně stejné, potřebuješ jen něco malého, čím shora zatlačíš na západku, abys mohl zdířku vyndat. Zpátky se jen zacvakává. Akorát bacha, doporučuju vždycky každý drátek zvlášť vycvaknout ze starého a hned zacvaknout do nového, aby se drátky válající se po stole náhodou nedotkly.
A ještě asi nejlepší link na tohle téma: http://www.rc.xf.cz/konektory_servisni.html + proklik dole na stránce.
Naposledy upravil(a) off dne pon 06.07.2009 15:59, celkem upraveno 3 x.
Už som to robil, skoro podobne ako si písal. Konektory som odisťoval hrotom kružidla a samozrejme, že na prvý raz som vybral dva piny naraz. Konce sa mi spojili, okamžite zhorela izolácia, drôty pomali svietili a nevedel som to dostať od seba. Už som kričal na ženu nech rýchlo otvára okno a Lipolka by už letela von oknom, no v posledne chvíli som kontakty od seba odtrhol. Pokial baterka nevychladla, tak som ju hodil do najbližšieho hrnca a prikvačil pokrievkou a desať minút som si utieral spotené čelo. Do smiechu mi veru dva krát nebolo... Potom som natiahol na ohorené káble zmšťovačku a baterka v pohode fičí, aj po tomto šokovom vybíjaní.
Takže verelo doporučujem OPATRNE, postupne prehadzovať pin po pine !
Takže verelo doporučujem OPATRNE, postupne prehadzovať pin po pine !
Naposledy upravil(a) BacilBA dne pon 06.07.2009 16:46, celkem upraveno 1 x.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
- fofrofronek
- Kontaktovat uživatele: