sháním plány na akrobata od redbulu

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od LV »

EPPmaniac píše:jA som sa naučil s Extreme flight EDgom 1,2m paradne 3D

Parádne 3D vie v ČR a SR možno 20 pilotov. Ty tam nie si. HonzaS ano
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od tomajz »

a lita dobre????
maj tam i zlina ale rozpeti 1600cm
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od EPPmaniac »

LV píše:
EPPmaniac píše:jA som sa naučil s Extreme flight EDgom 1,2m paradne 3D

Parádne 3D vie v ČR a SR možno 20 pilotov. Ty tam nie si. HonzaS ano

:roll:
20 pilotov sa mi zda prehnane málo.Je ich ovela viac, len nie kazdy ma prilezitost reprezentovat sa tak ako Honza ,Pasacek,Mikeska,Nesnidal a podobne...
POznam dost a dost skvelych pilotov ktori ale nemaju financie na to aby mali nieco vacsie a ukazali co s tym dokazu, a navyse na slovensku moc akrobatickych sutazi nie je...Je tazke porovnavat Slovensko a Cesko.UZ len to rozvinute modelarstvo je u nas proti nim v plienkach...
Koho zo Slovenska poznas kto lieta ,,paradne,, 3D ?
+ Ja nevravim ze tam patrim ani sa nemenim hadat.Ale myslim ze mna si nazivo lietat nevidel tak neviem podla coho suudis ze mam obe ruky lave..
HonzaS

#34 Příspěvek od HonzaS »

Víš co, ono to s těma financemaa možnostma se prezentovat to neni tak jak to vypadá... V roce 2003 jsem sebral asi dvouleté úspory (nojo, skoro 7000kč) a koupil si experta od free airu, se stříďákem a podobně. Ale bacha, tehdy to bylo jiný... regl 1700, lipolky 1400kč... našetřil jsem, a nějakou dobu lítal... pak jsem si částečně dokoupil nějaký tuningy, a k nim dostal Bčko Mikrobata. k němu dokoupil tuningy, a zkusil první soutěž. Byl jsem druhej v jedný ze tří kategorií. (s 4kanálovým rádiem bez exp, dvojích výchylek a tak... skysport4) Náklady minimální, ale pár lidí co jsem nějak záhadně zaujal mě podporovalo dál...

Do dnes se živím jako student, rodiče mi přispívají na dopravu (beznzín, půjčují auto...), ale lítání si pořád platím sám :wink: . Kdo chce, ten si cestu k penězům najde. "Nejde to" umí říct každej (někdo mi to tu před pár rokama napsal, a taky jsem si řikal jak ten tomu asi rozumí :roll: ). Ale je to pravda.

A podívej se třeba na Donatase Pauzuolise. Sqělý pilot co? a jak se prezentuje... a víš jak začínal? s deproňákem vystuženým uhlíkem a bambusem (ano, v litvě byl problém sehnat dostu uhlíku), natočil super video, a vyhrál videovou soutěž na flyinggiants.com. Tam se může prezentovak kdokoliv. A dneska jsou náklady na letadlo fakt nízký... Kupodivu, stačilo to, aby se dostal do světa. pak sem tam nějaká soutěž, a podívej se dneska, kolik má sponzorů. A NEPOTŘEBOVAL NA TO TŘÍMETR S BENZÍNEM!!!

Já bych asi taky měl jiný problémy s lítáním, nebýt sponzorů a kamarádů. Ale nikdo ti nedá levnější letadlo jen tak "pro nic za nic". A to že já se můžu prezentovat, to neni o tom "že mám možnost" nebo "mám peníze". Dneska třeba jo, ale ne vždycky tomu tak bylo. Je to práce... já vim...

Btw: škoda že se nikdo z těch skvělých pilotů ze slovenska nezúčastnil VFC, soutěže v 3D akrobacii na simulátorech - natrénuješ sestavu, nahraješ, pošleš... Donatas to (kupodivu :D )vyhrál, Martin Pasáček byl druhej v druhý kategorii (před spooousta lidma z celýho světa)... Na to taky potřebuješ mít možnost se prezentovat?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od EPPmaniac »

Pekna odpoved,vystizna.Ja som ale skor myslel nieco co sa tyka suutazi.Vies u nas nie je takmer nic,kazdy nejak zacinal v tom mas pravdu a zaleitat sa da aj s metrovym EPPakom nato aby si ukazal ako lietas, lenze pisal si, a isiel si na prvu sutaz a tam si ta par ludi vsimlo.U nas na sutaz neprides pretoze ziadna nie je.
Tiez makam na prachoch a tiez mi nikto nic zadarmo neda.NO ty mas uz u ostatnich pilotov respekt a uz napriklad video s 2,6m Katanou od krilla na elektriku bola fakt parada.NA to ale aby ti niekto nieco take do ruk zveril musis mat respekt a uctu a musia ta ludia poznat.Ty tym naberas skuuesenosti kedze si mozes dovolit lietat s roznymi modelmi.Ja som zacinal tiez podobne ako ty ,tiez som mal primitivnu vysielacku a tiez maleho akrobata.Urcite su sposoby ako sa prezentovat, no nie kazdy ma peniaze na original simulator aby sa Virtual freestyle Challenge zucastnil.
TIez som tam bol prihlaseny ,len sa mi presne v tych dnoch pokazila vysielacka na simulator a moj PC uz ma za sebou dost.A o tom je to tiez.nie kazdy ma pocitac ktoremu ide bezproblemovo REalfight alebo Aerofly.A to su dalsie financie .Stale si myslim ze u vas je modelarstvo ovela viac rozsirenejsie a mate vacsiu moznost sa prezentovat.
Samozrejme ze donatas je skvely pilot, myslim ze jeden z naj akych som videl , spolu s gernotom no samozrejme aj on lieta s halovkami a na tu treba halu.. + vznikaju dalsie problemy..
Toto je urcite na dlhsiu debatu , no samozrejme ze mas pravdu ze peniaze sa vzdy daju najst, no su ludia ktori maju problemy aj s odvozom na letisko , s tym ze nemaju kde lietat a podobne.Urcite sa daa snazit a naskrabat si peniaze a niekde sa prezentovat.Otazka je kde?
Uz velmi dlho chceme v BA spravit nejaku Freestyle sutaz v kategorii F6A ...Myslim ze niečo take by urcite mladym pilotom pomohlo.Neviem , skor ty mas za tie roky zmapovane tieto akcie ,ja som chodieval len na par Vzletov nie na nejake sutaze.teda nie na take kde by som bol sutazil...
Ak chces kludne mozme pisat aj SZ...
Neviem teraz pisem hlavnen ieco co nema hlavu a patu nakolko sa ponahlam a nevidim co si presnep isal lebo toho bolo vela , no urcite suhlasim s tym co si napisal.Myslim ze keby tu bolo viac sutazi piloti by medzi sebou ,,zdravo,, superili a snazili by sa.Takto je nase letisko zapchate cessnami ,aswckami a skyladynami vsetko setyk tore niekam nevedu..Myslim ze ludi treba cim skor niecim motivovat.Ak to niekto citate a rozumiete mi tak sao tom mozme kludne porozpravat a spolocne nieco vytvorit ;)
Jiří Kolář-BAN2

#36 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Levný koníček to rozhodně není. Ale vozit se po někom, který má něco jiného než ten druhý, by se nemělo. Studentům, kterým rodiče nepřispějí(jedno z jakých důvodů) nezávidím. Ale také by se neměli napadat lidé, kteří do toho ty peníze dají. A pokud má někdo takové sebevědomí, že o sobě tvrdí, že je TOC pilot, tak by to měl nějak dokázat. Myslím, že chytat skoro 2metrového Jaka z visu, kvůli tomu, že mu upadlo kolo, je dost velký nářez. :lol:

Spousta lidí zde se pohybuje velmi vysoko nad zemí. Hodně vysoko. Proto nepadá. A jak napsal jeden místní klasik(se kterým naprosto souhlasím), kdo nepadá, létá pod svoje možnosti. A protože to neumím, koupil jsem si novou houbu. YAK 54 EPP-Rc-factory. Dnes zalétán, létá super a doufám, že mi vydrží déle než Blast(přetížený).
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od EPPmaniac »

gituna píše:Levný koníček to rozhodně není. Ale vozit se po někom, který má něco jiného než ten druhý, by se nemělo. Studentům, kterým rodiče nepřispějí(jedno z jakých důvodů) nezávidím. Ale také by se neměli napadat lidé, kteří do toho ty peníze dají. A pokud má někdo takové sebevědomí, že o sobě tvrdí, že je TOC pilot, tak by to měl nějak dokázat. Myslím, že chytat skoro 2metrového Jaka z visu, kvůli tomu, že mu upadlo kolo, je dost velký nářez. :lol:

Spousta lidí zde se pohybuje velmi vysoko nad zemí. Hodně vysoko. Proto nepadá. A jak napsal jeden místní klasik(se kterým naprosto souhlasím), kdo nepadá, létá pod svoje možnosti. A protože to neumím, koupil jsem si novou houbu. YAK 54 EPP-Rc-factory. Dnes zalétán, létá super a doufám, že mi vydrží déle než Blast(přetížený).

Ty narazas na mojho Yakoleva ?:D
prepáč 1 srob som nepoistil poistovakom na sroby a vratilo sa mi to...
Neviem na čo narážaš..
:-/

btw gratulujem k záletu ;)
Jiří Kolář-BAN2

#38 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Ten šroub mi nedá spát. Ale spíš to chytání modelu z visu. To už je přece celkem velký kousek. A ten zálet dělal kluk. Já si to jen zkusil na hotovo.Ale je to opravdu paráda. Ten Yak je totální pohoda. První houba , která létá (prý) jako balsové letadlo. Kluk nemá houby rád. Ale tato je první, o které řekl, že létá podobně jako ta jeho malá ka..na.
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od EPPmaniac »

nj ja som mal flasha je to dost podobne a tiez to bolo dost ine ako vacsina EPPciek :)

no inac dnes sme chytali do ruky yaka znova ale skor len pre istotu , vyzul som gumu na pristati tak som este vyletel a kamos dobehol a vidiet ze sa na to asi strasne tesil ;)
cize uz mame 3x chytenie do ruk :) samozrejme z visu asi 20cm nad zemou.
Myslim si ze ma tych par pristati do ruk naucilo visiet krasne nad zemou uz po par letoch :) urcite doporučujem :D
HonzaS

#40 Příspěvek od HonzaS »

EPPmaniac: počkej, myslíš chytání EPP do ruky??? pokud chytáš tu velkou krávu (přes 1,8m), tak to už je o hubu. Jirka Potenský ti poví, jak ho pokousal 200W motor na půl plynu. Sám jsem Yaka (1,86) chytil do ruky několikrát, ale NIKDY bych to nikomu nedoporučil, a už vůbec ne na "naučit se pořádně viset". Tak doufám, že jsem tě jen špatně pochopil...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od EPPmaniac »

HonzaS píše:EPPmaniac: počkej, myslíš chytání EPP do ruky??? pokud chytáš tu velkou krávu (přes 1,8m), tak to už je o hubu. Jirka Potenský ti poví, jak ho pokousal 200W motor na půl plynu. Sám jsem Yaka (1,86) chytil do ruky několikrát, ale NIKDY bych to nikomu nedoporučil, a už vůbec ne na "naučit se pořádně viset". Tak doufám, že jsem tě jen špatně pochopil...

Myslim velkeho yaka od hyperionu
Urcite nehovorim ze mame vsetci chytat 2metrovky do ruky,len hovorim ze ma ta skusenost a moja blbost aspon naucila visiet si po 3 letoch v 10cm nad zemou :D ale urcite nehovorim ze sa to tak ma robit.
Hej ja viem ze je to nebezpecne ale kamarat chytal uz 2,5m Staudachera do ruk a pred tym ten pripad st ym upadnutym kolieskom,snad si domyslis co by sa stalo keby som pristal na beton bez neho..mohol by som to pustis maximalne z harrieru ale i tak by to bolo tak tak..
Jiří Kolář-BAN2

#42 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Co se týká kousání motorů a vrtulí, tak o tom něco vím, Když se kluk učil létat s hornoplošníkem(Bonnie), doufám, že jsem to napsal dobře, tak jsem ji nesl v ruce. Létal přes kabel uč.-žák. Ale uč. mi chtěl ukázat, že něco není v pořádku. Přidal plyn, vrtule zatáhla, na ruce spousta bílých "čárek". Nakonec z toho bylo 12 stehů na levém předloktí. Bo jsem celkem dobře pojištěn, byla to nakonec dorá nehoda. Ale bolelo to dost. Od té doby se vrtulím APC vyhýbám obloukem. :lol: :lol:
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od EPPmaniac »

u nas kolega na kombate ( ACES ) na spalovak vytahoval zhavenie a napchal ruku do tociacej sa vrtule.Uz dlhsie ho vidime s obvazom :) ale berie to sportovo a lieta tak ci tak :P
inac mám tu aj nejake nove fotky k yakovi, sice len 2 zo 4. letu.ale itak je to podla mna pekný stroj :)
Ten vis je dost vysoko , ale posledne 3 lety sa to znizilo na 5cm od zemskeho povrchu :D

http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=2328
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Fuzzi »

Pre vyber lietadla mam len dve slova "Seb Art"

Cinu vrcholne odsudzujem ved vacsina tych lietadiel nie je ani s balzy ale akehosi cinskeho dreva a su to tazkopadne lietajuce ozembuchy.

Mal som este funtanu x50 od Hangar9 - strasne chatrna konstrukcia ale letove vlastnosti spickove

Teraz davam dohromady po pomaly roku katanu s50 od sebartu ma uz par letov a vyzera to byt naozaj silny nastroj.

http://www.lmkpovbys.profitux.cz/

A kde sa maju slovaci revanzovat ked u nas nie su ziadne sutaze?
Pocul som ze v cechach sa ma rozbiehat nejaky 3d freestyle serial pre male modely? co je na tom pravdy?

Moj pripad bol dal som horkotazko dohromady funtanu hangar9 asp 15ccm 4t 3mesiace som spoznaval lietadlo potom 2 mesiace som trenoval(lietat chodim max 1x v tyzdni) freestyle a vysledok?
tyzden pred exibiciou na letisku v slavnici som pri nudzovom pristavani na rusenie utrhol podvozok. Bohuzial po opraveni lietadlo absolutne stratilo letove vlastnosti (stale padalo do vyvrtky) a bolo rozpredane.

http://www.youtube.com/watch?v=sjk7q-RcB_A

Rok som daval dohromady katanu a ked ju rozbijem zase nemam nic.
Skusal som aj tie vase epp clovek s tym zaleti vsetko ci vysenie meter nad zemou ci ploche vyvrtky donekonecna nad zemou to je jedno co som si zmyslel tak to som s tym zaletel. Ale stale sa to nespravalo ako lietadlo bol to len akysi lietajucio motor s trupom aby clovek videl kde mu ten motor leti. Doslova vrata od stodoly a to to malo profilovane kridlo!!!
bola to mini katana od pelikanu.

Jeden s panov pilotov

http://www.youtube.com/watch?v=vtGI9NyIkUc
Naposledy upravil(a) Fuzzi dne stř 27.05.2009 21:59, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od EPPmaniac »

Cau fuzzi,
AJ ja som pocul o tom ze ma byt kategoria F6A - Freestyle pre eroplany do 2x2M a hmotnosti 5kg,lenze to bude niekde na opacnej strane ciech cize nepojdem cez cele Cesko koli jednej suutazi.
Mali by sme na Slovensku nieco poriesit asopn nejaku neoficialnu sutaz nieco ako Vigo Depron Cup ale Freestyle drevenych akrobatov.
KEd tak sem písni mozme nieco vymysleit :)
+ Ja som mal uz model ktory bol pripraveny na freestyle a padol na rusenie na totalku.. Druhy som mal rovnaky tiez 1,5m Extru od EF a tu som predal.A teraz mam toho 190cm Yaka ... trocha ho chce ete doladit ale zatial som spokojny :)
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“