HK 450 - nastavení vrtulky, postup?
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem zkoušel s 13T nastavit rovnou křivku 0-70-70 a přišlo že jsou to dost vysoké otáčky až moc, ale motoru to fakt nejspíš prospívá, nebyl už tak vařící. Takže pastorek vyměnim za 11T a nastavim otáčky dle Bizona na cca. 90%. To jsem zvědavej jaká bude výdrž baterky, ted lítám krásně 9 min. na 3,7-3,8V.... Jinak HKčko pořád lítá skvěle a jsem s ním maximálně spokojen....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
-
Roadrunner
Mad_Box píše:Jinak si u tohodle motoru zkontrolujte přední ložisko. Já ho měl z výroby zalepené a hřídel v něm jela kluzně a po chvíli se obrousila. Na první pohled to nebylo skoro poznat, přišel jsem na to až když začal plášť vaklat.
A vyřešil jsi to, nebo už to bylo moc zbroušené? Možná by šla přilepit hřídel k ložisku, ale možná by to při okolních teplotách nedrželo.
Wolf ME, CopterX 500 FBL Beast,
Toro 900, Toro 600, Extra EPP, Dago, Maxiswift
DX6i
Lama V3 3ch, Mini airwolf
Toro 900, Toro 600, Extra EPP, Dago, Maxiswift
DX6i
Lama V3 3ch, Mini airwolf
- Gllun
- Kontaktovat uživatele:
ahoj..vyhledově se taky chystám koupit HK-450 a přemyšlím o osazení...koukám, že motor u vás převažuje tento nebo něco od Turnigy???gyro nejspíše Assana (čtu tady, že po dobrém nastavení je super), servo na vrtulku nějaké rychlé...uvažoval jsem o dvou: a to buď toto (rychlost vypadá slušně) nebo po přečtení diskuze toto??na cykliku nějaké levnější serva, takže doufám, že by mohly stačit HXT900 (je nejspíš moc pomalé, takže asi něco lepšího?...)no každopádně jsem zkončil u regulatoru
to teda vubec nevím...nejspíš něco kolem 20 - 35 A, ale které jsou dobre, opravdu netuším...
díky moc za cenné rady
díky moc za cenné rady
1)Ten cernej motor trosku papa ale vykonu je dostatek.
2)Gyro Assan funguje jak se vyspi, nekdy pred letem sestelujes a drzi jindy zase driftuje jak se mu chce, osvedcilo se lepit ho spis zespoda aby nemelo tak velke vykyvy teploty (slunce na zemi x proud vzduch od rotoru ve vzduchu).
3)To oranzove MKSko mam vyzkousene a sem spokojenej
4)HXT900 na zacatecnicke povisovani presuny kolecka osmicky staci (vyzkouseno)
5) regl podle toho kolik se ti za nej chce dat low X zlatej stred X high (ten prvni sem mel donedavna a az na ten brutalni start kdy to chce trosku praci s pakou OK, ted mam ten cernej K Force a ten je opravdu peknej- letam krivky governor u nej teprv odzkousim)
2)Gyro Assan funguje jak se vyspi, nekdy pred letem sestelujes a drzi jindy zase driftuje jak se mu chce, osvedcilo se lepit ho spis zespoda aby nemelo tak velke vykyvy teploty (slunce na zemi x proud vzduch od rotoru ve vzduchu).
3)To oranzove MKSko mam vyzkousene a sem spokojenej
4)HXT900 na zacatecnicke povisovani presuny kolecka osmicky staci (vyzkouseno)
5) regl podle toho kolik se ti za nej chce dat low X zlatej stred X high (ten prvni sem mel donedavna a az na ten brutalni start kdy to chce trosku praci s pakou OK, ted mam ten cernej K Force a ten je opravdu peknej- letam krivky governor u nej teprv odzkousim)
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Towmaster, Tiger Trener
- Gllun
- Kontaktovat uživatele:
ok díky moc...o těch servech ještě pouvažuji, protože osmičky a takove ty průlety lítam ted...regulator bude nejspíš "zlatá střední cesta", pač se mi nechce dávat více za regl než za vrtas (to by potom nebylo co vylepšovat
) pokud se mi stím bude hodně dobře létat, tak tam časem koupím regl třeba z MiniTitana
zkoušel už někdo ty tuningové díly???nebo raději koupit celou rotorovou hlavu (například)
zkoušel už někdo ty tuningové díly???nebo raději koupit celou rotorovou hlavu (například)
Mam ten HC kov komplet a je paradni, chce to sem tam obcas podlozku a este sem si koupil origos Align smykatko pac to HK je pekne na pendrek
ale tuhle debatu bych uz presunul spis sem pac tohle je vlakno o konkretnim problemu tak at to tu nesvinime
ale tuhle debatu bych uz presunul spis sem pac tohle je vlakno o konkretnim problemu tak at to tu nesvinime
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Towmaster, Tiger Trener
Tady nekde v poulce stranky mas fotky jak vypada ten kov rozlozenej, na vrtulniku to nafoceny namam
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Towmaster, Tiger Trener
- honzicek69
Ahoj, tak mam taky trochu problem s nastavenim. Popral sem se uspesne s nastavenim serv a reversu takze to toci tam kam chci. Ale co je nejvetsi problem je vrtulka. Zkousel sem ten postup jak je na prvnich strankach tohodle threadu tzn 20% a nastavit ten mechanicky stred. Jenze kdyz uz se mam skoro odlepit od zeme, tak se zadek utrhne a zacne to rotovat(ani kontra ovladacem nepomaha). Nahon vrtulky sem zalepil loctitem, napnuty reminek mam myslim dost. Nevim kde by mohl byt jeste problem.
Napipany to mam asi takto: "cerny" Motor 16:35:51:66:89, nabeh -4, +10,
jo zapomnel sem uvest ze mam assan ga410
jo zapomnel sem uvest ze mam assan ga410
Naposledy upravil(a) honzicek69 dne úte 07.07.2009 21:59, celkem upraveno 1 x.
- honzicek69
Driftuje gyro, asi nemas spravne nastavenej mechanickej stred. Prepni ho do normal modu a co nejpresnejs nastav na vrtulce stred (soupanim serva po trubce, kdyz to pak roztocis v ruce tak by to nemelo nikam tocit ocas)
Co se tyce pochodovani jednorotor se soupe lehce do leva
Co se tyce pochodovani jednorotor se soupe lehce do leva
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Towmaster, Tiger Trener
- honzicek69
jj mam gyro na 20% tzn zrejme normal mod, dle toho co jsem si tu precetl. Ale i pres to mi zadek tesne pred odlepenim od zeme driftuje(chveje se). nebude neco se servem? mam na nem HD1810MG ( https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... oduct=6340 )
Zkusim zitra jak se to chova nekde venku kde je vice mista a postnu vice info.
Moc dekuji za rady
"Zacatecnik"
Zkusim zitra jak se to chova nekde venku kde je vice mista a postnu vice info.
Moc dekuji za rady
"Zacatecnik"
Záleží na tom, jak moc se to chvěje. Pokud je to "moc", tak zkus ještě snížit citlivost gyra. Pokud "málo" pak to můžou dělat nevyvážené listy hlavního rotoru, nebo pádla (nebo taky rozdílná vzdálenost pádel od osy, křivá hlavní hřídel - ale to by se třepala celá helina).
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT