predem bych vam vsem chtel moc podekovat, ze existuji tyto stranky. Bez nich bych asi nejspis nikdy neziskal tolik uzitecnych informaci. Pred par dny jsem se zacal zajimat o RC letani a zjistil jsem, ze me to cim dal tim vice vtahuje. Snazil jsem se svedomite najit vsechny vhodne informace pro zacatecnika, vcetne doporucenych letadel a postupu. Asi po 10ti hodinach brouzdani na tomto foru
Dle vasich rad jsem se rozhodl vybrat si model Easy Star (krome toho se mi i vazne libi). Puvodne jsem uvazoval nad koupi RTF verze v cene cca 5.300,- . Ale jak jsem zde vycetl, tak to pry neni ta nejlepsi varianta pro budouci rozvoj tohoto hobby. Takze jsem tedy objevil ARF variantu zhruba za 1.700,- (s modelarinou nemam prazadne zkusennosti a proto se pripadneho sestavovani bojim jak cert krize). Ovsem mam zde jiste dilema - ktere dalsi soucastky je potreba poridit, a hlavne jestli je budu schopen jakoze zacatecnik uspesne "instalovat"?
Tady na serveru jsem objevil nazor uzivatele Michal_N , ktery doporucuje jistou sestavu http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7924&postdays=0&postorder=asc&start=45 (posledni prispevek). A pak druhy nazor uzivatele Marek71 uvadejici :
# Lietadlo Easystar od nemeckej firmy Multiplex, dodáva sa s motorom
# Servá 2 x HS-81
# Reguátor Jeti JES 012
# Akumulátor E-tech LiPol 2s 1700 mAh
# Nabíjačka Graupner Ultramat 10, vstup na 12V aj na 220V
# Vysielačku Hitec Optic 6, vyhovie aj do budúcnosti
# Prijímač Hitec HFD08, bol v sete s vysielačkou
Osobni limit finalni ceny jsem si stanovil na max 10.000,- (radeji bych se teda dostal niz s cenou, aby mi aspon zbylo na lepidlo
Dalsi "komplikaci" by mohla byt cast s vysilackou. A to z duvodu, ze bydlim v silne zarusene Praze. Rad bych letal nedaleko Bile Hory a okoli, avsak tam pristavaji letadla smerujici na Ruzynske letiste. Proto jsem zkoumal i hledisko zaruseni. Na foru jsem si vsiml, ze dost uzivatelu radi pouzivat 2,4GHz stanice. Byl bych moc rad, kdybyste mi i pomohli porovnat (nebo doporucit jine) stanice Hitec Optic 6 a tu Dx5e (na vyssi radu by mi asi nevysly finance?).
Tak snad jsem vycerpal vsechny sve otazky a predem moc a moc dekuji za odpovedi