coro píše:Rovnaký prípad je popísaný teraz v RCRevue 6 Strana 5. Zaujala ma tam veta "V obou případech se jednalo o vysílače Futaba, u kterých je (prý) potřeba kanál reverzovat..."
U toho druhého případu jsem byl cca 10metrů. Překvapení, které se dostaví po přidání plyny u F3Ačka když to nikdo nečeká je značné. Původně jsem si myslel, že David Kyjovský promáčkl křídlo při zachycení modelu, ale vše přežilo.
Nakonec jsme po zapojení serva na kanál 3 (?? asi, zkrátka plyn) zjistili, kde byl problém. Zanechaný původní stav FS na futabě 1024 s Fastem.
Po přechodu do FS, například při vypnutí vysílače se FS, nastavil na staženo u Futaby, ale kanál byl reverzovaný, tedy plný plyn. Stačilo změnit FS a bylo opraveno.
Osobně je to dle mě uživatelská chyba, když nenastavil FS po nastavení modelu. Nicméně je to důsledek nestandartu u svislých funkcí u vysílačů.
Problém u EMO byl jiný, Emo měl VYZKOUŠENÉ chová při FS a tam byl stažený plyn! Dle mě poslal Futaba FC-16 na výstup plný plyn při vypnutí, ale je to jen spekulace.