2,4GHz do FX30

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#136 Příspěvek od JMalik »

AR1 píše:
JMalik píše:
AR1 píše:V modu učitel-žák jsem to bez modulu normálně zapnul. Měl jsem nastaven mod učitel, vysílač takto vypnul, vyndal modul a zapnul.

Máš určitě nastavený mód učitel? Nemáš nastaveno ŽÁK?!

Máš rech, mám žák.

Teď bych počkal na chytráky, jak tam dají Duplex.
zdzd

#137 Příspěvek od zdzd »

JMalik píše:
AR1 píše:
JMalik píše:
AR1 píše:V modu učitel-žák jsem to bez modulu normálně zapnul. Měl jsem nastaven mod učitel, vysílač takto vypnul, vyndal modul a zapnul.

Máš rech, mám žák.

Bez VF modulu leze TX provozovat jako žáka, tedy i s duplexem na žákovském výstupu. Aby tam šlo 12 kanálů, musí být u modelu ve Frequency nastavena jakákolov jiná modulace než PPM a v Trainer student, PPM, 12k.

Pak to s Duplexem pojede i bez originálního modulu.
JMalik

#138 Příspěvek od JMalik »

zdzd píše:
JMalik píše:
AR1 píše:
JMalik píše:

Máš rech, mám žák.

Bez VF modulu leze TX provozovat jako žáka, tedy i s duplexem na žákovském výstupu. Aby tam šlo 12 kanálů, musí být u modelu ve Frequency nastavena jakákolov jiná modulace než PPM a v Trainer student, PPM, 12k.

Pak to s Duplexem pojede i bez originálního modulu.

Jo,
Hned na začátku máš problém.
Máš navolený letový režim, který se jmenuje např. STOP. Pokud se pokusíš TX s origoš modulem zapnout v jiném letovém režimu, tak Tě to upozorní pípáním. Pokud to přesto potvrdíš entrem, tak to normálně najede, ale vysílací modul zůstane vypnutý. Když to uděláš s odstraněným modulem, tak Tě to upozorní pípáním, pokud to potvrdíš, normálně to najede (aspoň tak se to tváří, osciloskopem na konektoru jsem to neměřil)
zdzd

#139 Příspěvek od zdzd »

Rozlišujme:

1. Je možné připojít 12k externí modul k FX-30 přes PPM? Odpověď zní principiálně ano.
2. Je možné připojit jakýkoliv externí modul k FX-30 přes PPM? Odpověď zní ano a je to komplikace.
3. Má smysl připojit jakýkoliv externí modul k FX-30 přes PPM? Odpověď zní ne.

Poznámka pro milovníky Duplexu: Není třeba reagovat. Platí to pro jakýkoliv externí modul, jakéhokoliv výrobce. Řeč je o tom, jak pracuje FX-30/T12-FG. Ne o tom, co se k TX lepí.
JMalik

#140 Příspěvek od JMalik »

zdzd píše:Rozlišujme:

1. Je možné připojít 12k externí modul k FX-30 přes PPM? Odpověď zní principiálně ano.
2. Je možné připojit jakýkoliv externí modul k FX-30 přes PPM? Odpověď zní ano a je to komplikace.
3. Má smysl připojit jakýkoliv externí modul k FX-30 přes PPM? Odpověď zní ne.

Poznámka pro milovníky Duplexu: Není třeba reagovat. Platí to pro jakýkoliv externí modul, jakéhokoliv výrobce. Řeč je o tom, jak pracuje FX-30/T12-FG. Ne o tom, co se k TX lepí.

Ano,
já jsem chtěl jenom poukázat na to, že pokud sem někdo napíše, že to jde, měl by vědět jak to půjde.
lada

#141 Příspěvek od lada »

Názor na původní dotaz :)

I když nejsem velký fanda Futaby, tak tady bych vůbec neřešil nějaký jiný systém, než Fasst, je to jako cpát karburátor ze škodovky do oplu.
Spousta práce navíc a výsledek nejistý.........

Ty cenové rozdíly nejsou vzhledem k ceně vysílače tak podstatné.....
LV
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od LV »

lada píše:Názor na původní dotaz :)

I když nejsem velký fanda Futaby, tak tady bych vůbec neřešil nějaký jiný systém, než Fasst, je to jako cpát karburátor ze škodovky do oplu.
Spousta práce navíc a výsledek nejistý.........

Ty cenové rozdíly nejsou vzhledem k ceně vysílače tak podstatné.....

A o to tu ide už takmer rok. Ale niektorí to nechcú pochopiť
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
coro

#143 Příspěvek od coro »

LV píše:....

Ja to vidím inak.
To že je zbytočné násilne tlačiť nejaký cudzí modul softu vo vysielači ktorý sa použitiu všeobecne iného vf modulu bráni, (dokonca čiastočne aj vlastného len patriaceho k inému regiónu), a aj keby sa to podarilo bol by to opruz pri každom zapnutí, vôbec nekomentujem. Skorej sa pýtam lebo som bol zvedavý či to ide alebo nie.

Prispievam hlavne preto že sa "natívnosť" a teda práve to že výrobca si kadejak digitálne ošaháva vf modul a hádže zákazníkovi polená pod nohy, v prípade že by niekto nechcel mať jeho originál..., sa tu vyzdvihuje proti štandardu, ktorým je PPM, argumentami ktoré sú pre mnohých úplne irelevantné, a spomínané obmedzenia a zníženia kvality či rýchlosti ovládania nie sú a nebudú pre nich rozpoznateľné.
Ale vtĺka sa im opakovane do hlavy že PPM je niečo obmedzené alebo pomalé, a zostáva to tak potom uložené vo verejnom povedomí.

Proti argumentom že z FX-30 sa rozumné PPM dostať nedá, prípadne nebude sa dať bez hrabania sa v menu normálne zapnúť, samozrejme nikto nemôže namietať. Ale to neodznelo úplne jasne, či to teda tak je, alebo nie.
LV
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od LV »

Pochop že tu už neide o to či sa to dá...
Ide (mne urečite) o to že FX-30 a FX-40 je momentálne strop vo vysielačoch a tam je programovanie bez kompromisu. K tomu je prispôsobená aj cena týchto rádií.
Nechápem prečo by sa mal ich štandart obmedzovať za cenu kompromisov použitím cudzorodého predmetu.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#145 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
LV píše:....

Ja to vidím inak.
To že je zbytočné násilne tlačiť nejaký cudzí modul softu vo vysielači ktorý sa použitiu všeobecne iného vf modulu bráni, (dokonca čiastočne aj vlastného len patriaceho k inému regiónu), a aj keby sa to podarilo bol by to opruz pri každom zapnutí, vôbec nekomentujem. Skorej sa pýtam lebo som bol zvedavý či to ide alebo nie.

Prispievam hlavne preto že sa "natívnosť" a teda práve to že výrobca si kadejak digitálne ošaháva vf modul a hádže zákazníkovi polená pod nohy, v prípade že by niekto nechcel mať jeho originál..., sa tu vyzdvihuje proti štandardu, ktorým je PPM, argumentami ktoré sú pre mnohých úplne irelevantné, a spomínané obmedzenia a zníženia kvality či rýchlosti ovládania nie sú a nebudú pre nich rozpoznateľné.
Ale vtĺka sa im opakovane do hlavy že PPM je niečo obmedzené alebo pomalé, a zostáva to tak potom uložené vo verejnom povedomí.

Proti argumentom že z FX-30 sa rozumné PPM dostať nedá, prípadne nebude sa dať bez hrabania sa v menu normálne zapnúť, samozrejme nikto nemôže namietať. Ale to neodznelo úplne jasne, či to teda tak je, alebo nie.

coro,
když se na to na začátku NIK ptal, tak jsem mu odpověděl: "Děláš si jenom legraci, nebo to myslíš vážně?"
Potom tady padaly argumenty typu : "A proč ne?", tak jsem to upřesnil.
Jestli jsem se k tomu vyjádřil nepřesně, tak říkám, že Duplex dávat do FX30 je kravina a pokud to někdo udělá je vůl. Za tím si stojím.
Pokud někdo tu montáž schvaluje, měl vědět, jak to bude fungovat.
coro

#146 Příspěvek od coro »

LV píše:Pochop že tu už neide o to či sa to dá...
Ide (mne urečite) o to že FX-30 a FX-40 je momentálne strop vo vysielačoch a tam je programovanie bez kompromisu. K tomu je prispôsobená aj cena týchto rádií.
Nechápem prečo by sa mal ich štandart obmedzovať za cenu kompromisov použitím cudzorodého predmetu.

Práve to že niečo je špičkové, je zase pre iných dôvodom prečo by to chceli mať... a používať - ale práve so "svojím" systémom ktorý si vybrali, slobodne a subjektívne.
A teraz, v dnešnej dobe ktorá (ako dúfam sám uznáš), je v oblasti 2,4GHz poriadne divoká, je ten výber silne subjektívny a závislý, napríklad na konkrétnych skúsenostiach z jeho okolia.

FASST je dobrý a principiálne čistý, ale nie je jediný. Ak si niekto z akýchkoľvek dôvodov vyberie iný systém, je to jeho právo a nedá sa teraz, v aktuálnom stave techniky, povedať že je blbec ak to nie je zrovna FASST.

K väčšine systémov si môže kúpiť vysielač aký len chce, vrátane špičkových vysielačov. Ale zrazu, ak chce špičku od Futaby, tam naráža na stenu - posmešky že je asi blb, a tvrdé argumenty že čo všetko znehodnotí a podobne.
No nie je to choré?
JMalik

#147 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
LV píše:Pochop že tu už neide o to či sa to dá...

Práve to že niečo je špičkové, je zase pre iných dôvodom prečo by to chceli mať... a používať - ale práve so "svojím" systémom ktorý si vybrali, slobodne a subjektívne.
A teraz, v dnešnej dobe ktorá (ako dúfam sám uznáš), je v oblasti 2,4GHz poriadne divoká, je ten výber silne subjektívny a závislý, napríklad na konkrétnych skúsenostiach z jeho okolia.

FASST je dobrý a principiálne čistý, ale nie je jediný. Ak si niekto z akýchkoľvek dôvodov vyberie iný systém, je to jeho právo a nedá sa teraz, v aktuálnom stave techniky, povedať že je blbec ak to nie je zrovna FASST.

K väčšine systémov si môže kúpiť vysielač aký len chce, vrátane špičkových vysielačov. Ale zrazu, ak chce špičku od Futaby, tam naráža na stenu - posmešky že je asi blb, a tvrdé argumenty že čo všetko znehodnotí a podobne.
No nie je to choré?

Já tady nepropaguji Fasst. Už jsem to říkal víckrát. Každého věc, který systém2,4 si zvolí, je to otázka požadavků i peněz. Plně to respektuji a nikdy jsem o nikom nenapsal, že je to blb.
Blbem se stane, když dá do FX30 Duplex. Prostě to rozumně nejde, mám ten vysílač (T 12- aby to tedy bylo přesné), vím o čem mluvím.
Pokud máš na to jiný názor (a to máš), napiš sem jak to má konkrétně nainstalovat, přesvědč mě, že jsem na to nepřišel, já ty výroky odvolám, omluvím se, prohlásím se za Blba.
Vadí mi, když se tady 14 dní pitvá v podstatě hovadina , potom dojde na konkrétní možnost řešení a všichni mlčky vycouvají. Pokud někdo řekne, že to jde, ať předvede jak.
zahradnik

#148 Příspěvek od zahradnik »

JMalik píše: ........ jsem o nikom nenapsal, že je to blb..........
Blbem se stane, když dá do FX30 Duplex. vím o čem mluvím.....
já ty výroky odvolám, omluvím se, prohlásím se za Blba............

- no v podstatě jsi to vystihnul. Kdyby jsi se hned na počátku prohlásil za blba, tak se to tady nemuselo čtrnáct dní řešit.
Coro - máš svatou trpělivost a dík za tvé příspěvky
JMalik

#149 Příspěvek od JMalik »

zahradnik píše:
JMalik píše: ........ jsem o nikom nenapsal, že je to blb..........
Blbem se stane, když dá do FX30 Duplex. vím o čem mluvím.....
já ty výroky odvolám, omluvím se, prohlásím se za Blba............

- no v podstatě jsi to vystihnul. Kdyby jsi se hned na počátku prohlásil za blba, tak se to tady nemuselo čtrnáct dní řešit.
Coro - máš svatou trpělivost a dík za tvé příspěvky

Asi špatně vidíš na písmenka, radši si to jěště jednou přečti. Blbem se prohlásím hned jak napíšeš jak to prakticky nainstalovat, připojit.
Můžeš začít. Vynech tyhle indiferentní řeči.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od TomasC »

coro píše:Rovnaký prípad je popísaný teraz v RCRevue 6 Strana 5. Zaujala ma tam veta "V obou případech se jednalo o vysílače Futaba, u kterých je (prý) potřeba kanál reverzovat..."

U toho druhého případu jsem byl cca 10metrů. Překvapení, které se dostaví po přidání plyny u F3Ačka když to nikdo nečeká je značné. Původně jsem si myslel, že David Kyjovský promáčkl křídlo při zachycení modelu, ale vše přežilo.

Nakonec jsme po zapojení serva na kanál 3 (?? asi, zkrátka plyn) zjistili, kde byl problém. Zanechaný původní stav FS na futabě 1024 s Fastem.
Po přechodu do FS, například při vypnutí vysílače se FS, nastavil na staženo u Futaby, ale kanál byl reverzovaný, tedy plný plyn. Stačilo změnit FS a bylo opraveno.
Osobně je to dle mě uživatelská chyba, když nenastavil FS po nastavení modelu. Nicméně je to důsledek nestandartu u svislých funkcí u vysílačů.

Problém u EMO byl jiný, Emo měl VYZKOUŠENÉ chová při FS a tam byl stažený plyn! Dle mě poslal Futaba FC-16 na výstup plný plyn při vypnutí, ale je to jen spekulace.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“