kupování ze zahraničí
marcosovi na celnici rekli, ze ten limit je 175 dolaru, ze to maji pevne urceny a nezalezi na kurzu, v nejakym vlakne se o tom psalo, mrknu po nem
EDIT: takz uz to mam http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=231895&highlight=#231895
EDIT: takz uz to mam http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=231895&highlight=#231895
-
=M@trix!=
- Kontaktovat uživatele:
hlavně se nebojte uvádět vyší cenu balíku. tak 80% a možná i víc balíků, co "vyberou", řešej hlavně proto, že to je balík jako kráva, má 2-3 kila a na něm je cena 20 amerických šušní. celníci přece nejsou magoři na hlavu padlí ...
běžně, když je ta možnost (třeba jako na HC) na balíky dávám cenu třeba 100 - 120 dolarů a nikdy jsem neměl sebemenší problém. když se vlezete do toho cenového limitu a prokazatelně balík obsahuje náhradní díly nebo modelářské věci (tohle řeším tak, že když tam nic tak očividného nemám, tak tam přibalím na dovážení nějaké vrtule nebo tak ... prostě něco, co je jasně na první pohled na modely), není se čeho bát ...
clo/dph jsem platil jen dvakrát - jednou to byla za radio pro kolegu (tady není o čem diskutovat - i když to byla spíš smůla, že ho zrovna vybrali. další kolega za stejný balík o tři týdny později neplatil nic) a podruhé to jsem měl krabici plnou li-polek.
když jsem jim napsal, že to je k modelům, tak oni mi odepsali, že tohle zboží není úplně prokazatelně v kategorii modelařina nebo hračky (celkem logicky - baterky se dají využít k ledasčemu a laikovi to nikdo nevysvětlí) a že vyměřují clo a dph ...
běžně, když je ta možnost (třeba jako na HC) na balíky dávám cenu třeba 100 - 120 dolarů a nikdy jsem neměl sebemenší problém. když se vlezete do toho cenového limitu a prokazatelně balík obsahuje náhradní díly nebo modelářské věci (tohle řeším tak, že když tam nic tak očividného nemám, tak tam přibalím na dovážení nějaké vrtule nebo tak ... prostě něco, co je jasně na první pohled na modely), není se čeho bát ...
clo/dph jsem platil jen dvakrát - jednou to byla za radio pro kolegu (tady není o čem diskutovat - i když to byla spíš smůla, že ho zrovna vybrali. další kolega za stejný balík o tři týdny později neplatil nic) a podruhé to jsem měl krabici plnou li-polek.
když jsem jim napsal, že to je k modelům, tak oni mi odepsali, že tohle zboží není úplně prokazatelně v kategorii modelařina nebo hračky (celkem logicky - baterky se dají využít k ledasčemu a laikovi to nikdo nevysvětlí) a že vyměřují clo a dph ...
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC
- davidek007
HELIPAL.COM
Dobry den, chtel jsem se zeptat, jake mate zkusenosti s tim e-shopem: HELIPAL.COM? Doba dodani, reklamace, dopravne? Maj tu docela zajimave ceny, tak se ptam, zda uz nekdo s nimi obchodoval a jak byl spokojeny ci ne.
diky
diky
- davidek007
Já můžu poskytnout také trochu svých zkušeností. Když jsem objednával z USA prvně, musel jsem na celní úřad, který je v Praze u Klamovky. Podepsal jsem jim papír, že mi chodí pouze osobní zásilky a vyzvedl si zboží. Následné objednávky byly již bez návštěvy, ale balík pokaždé obsahoval od celníků dopis se clem a DPH. Asi jsem na černé listině nebo co.
DX6i
Blade mSR
Blade mSR - RIP - základní deska...
Blade mSR
scarabeus píše:J&K píše:Následné objednávky byly již bez návštěvy, ale balík pokaždé obsahoval od celníků dopis se clem a DPH. Asi jsem na černé listině nebo co.
Nejak to nechapu. Podleha zasilka DPH? Ano. Tak proc nejaka cerna listina? Proc to chteji vsichni obchazet?
Tady nejde o obcházení. Jestli to z mé zprávy vyznělo, tak jsem jí napsal špatně. Já jsem jen popsal své zkušenosti, při kterých se mi nikdy nestalo jako těm pár lidem, které i znám, že neplatili ani jedno.
A pokud se týká DPH, pořád to vyjde s ním levněji než u nás. Ale to je jiné téma.
DX6i
Blade mSR
Blade mSR
- Kenny McCormick