kupování ze zahraničí

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Peters

#16 Příspěvek od Peters »

A jaká je částka, při které se neplatí clo, ani dph. Jestliže mám objednávku za 190$ spadám ještě do limitu, nebo ne. 150 euro je cca 4000,- a há mám objednáno za cca 3800,- i s poštovným.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Rajny »

marcosovi na celnici rekli, ze ten limit je 175 dolaru, ze to maji pevne urceny a nezalezi na kurzu, v nejakym vlakne se o tom psalo, mrknu po nem

EDIT: takz uz to mam http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=231895&highlight=#231895
Peters

#18 Příspěvek od Peters »

Díky, juknu na to.
=M@trix!=
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od =M@trix!= »

hlavně se nebojte uvádět vyší cenu balíku. tak 80% a možná i víc balíků, co "vyberou", řešej hlavně proto, že to je balík jako kráva, má 2-3 kila a na něm je cena 20 amerických šušní. celníci přece nejsou magoři na hlavu padlí ...

běžně, když je ta možnost (třeba jako na HC) na balíky dávám cenu třeba 100 - 120 dolarů a nikdy jsem neměl sebemenší problém. když se vlezete do toho cenového limitu a prokazatelně balík obsahuje náhradní díly nebo modelářské věci (tohle řeším tak, že když tam nic tak očividného nemám, tak tam přibalím na dovážení nějaké vrtule nebo tak ... prostě něco, co je jasně na první pohled na modely), není se čeho bát ...

clo/dph jsem platil jen dvakrát - jednou to byla za radio pro kolegu (tady není o čem diskutovat - i když to byla spíš smůla, že ho zrovna vybrali. další kolega za stejný balík o tři týdny později neplatil nic) a podruhé to jsem měl krabici plnou li-polek.
když jsem jim napsal, že to je k modelům, tak oni mi odepsali, že tohle zboží není úplně prokazatelně v kategorii modelařina nebo hračky (celkem logicky - baterky se dají využít k ledasčemu a laikovi to nikdo nevysvětlí) a že vyměřují clo a dph ...
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Victronix »

Jakým způsobem HC žádáte aby deklarovali nižší cenu?
Třeba 130$
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Rajny »

je tam na to primo polozka, kde si vyberes kolik % z ceny tam maji napsat
lordsoft
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lordsoft »

Zdravim, neobjednaval niekto z helipalu cca 200EUR a viac? Ci boli opletacky s DPH alebo.. ?
davidek007

HELIPAL.COM

#23 Příspěvek od davidek007 »

Dobry den, chtel jsem se zeptat, jake mate zkusenosti s tim e-shopem: HELIPAL.COM? Doba dodani, reklamace, dopravne? Maj tu docela zajimave ceny, tak se ptam, zda uz nekdo s nimi obchodoval a jak byl spokojeny ci ne.

diky
davidek007

#24 Příspěvek od davidek007 »

Ze by nidko nekupoval na HELIPAL.COM? to neni mozne, to je asi tedy pekne "nekvalitni" e-shop a ceny asi take stojej za starou belu? o:)
svitek

#25 Příspěvek od svitek »

Z helipalu jsem objednával včera.Ráno už byl status packing(balení).Pak napíšu jak to dopadlo.
J&K

#26 Příspěvek od J&K »

Já můžu poskytnout také trochu svých zkušeností. Když jsem objednával z USA prvně, musel jsem na celní úřad, který je v Praze u Klamovky. Podepsal jsem jim papír, že mi chodí pouze osobní zásilky a vyzvedl si zboží. Následné objednávky byly již bez návštěvy, ale balík pokaždé obsahoval od celníků dopis se clem a DPH. Asi jsem na černé listině nebo co.
DX6i
Blade mSR
Blade mSR - RIP - základní deska...
scarabeus

#27 Příspěvek od scarabeus »

J&K píše:Následné objednávky byly již bez návštěvy, ale balík pokaždé obsahoval od celníků dopis se clem a DPH. Asi jsem na černé listině nebo co.

Nejak to nechapu. Podleha zasilka DPH? Ano. Tak proc nejaka cerna listina? Proc to chteji vsichni obchazet?
J&K

#28 Příspěvek od J&K »

scarabeus píše:
J&K píše:Následné objednávky byly již bez návštěvy, ale balík pokaždé obsahoval od celníků dopis se clem a DPH. Asi jsem na černé listině nebo co.

Nejak to nechapu. Podleha zasilka DPH? Ano. Tak proc nejaka cerna listina? Proc to chteji vsichni obchazet?

Tady nejde o obcházení. Jestli to z mé zprávy vyznělo, tak jsem jí napsal špatně. Já jsem jen popsal své zkušenosti, při kterých se mi nikdy nestalo jako těm pár lidem, které i znám, že neplatili ani jedno.

A pokud se týká DPH, pořád to vyjde s ním levněji než u nás. Ale to je jiné téma.
DX6i
Blade mSR
Blade mSR - RIP - základní deska...
Kenny McCormick

#29 Příspěvek od Kenny McCormick »

Informoval som sa u colnikov, ako to funguje na slovensku. Baliky z tretieho sveta, t.j. Honkong, Cina, do 22€ bez poplatku, nad plati sa dph, nad 150€ plati sa dph + clo. Prijmatel sukromna osoba, nie na dalsi predaj. Dost prisne a predrazi sa to ale vela veci sa aj tak oplati...
svitek

#30 Příspěvek od svitek »

Tak k tomu helipalu jak jsem slíbil.Objednal jsem 3.9.,7.9.odesláno a dnes 9.9. u mě doma.Vzorně zabaleno,jsem spokojen.Váha necelých 400g a poštovné asi 9 dolarů.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“