Hurricane EP200 SE V2

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

Hurricane EP200 SE V2

#1 Příspěvek od dj_krata »

hezky den panove chtel jsem se zeptat jesli nekdo vlastnite tento vrtulnicek?? mam objednano a čekam az dorazi..., tak bych chtel poradit nake tipy,triky na serizeni,nastaveni,kolik tocit a tak... dekuji za info,nemate nekdo CZ manual?
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mad_Box »

2s Lipol otáčky na Idle2 100% nepoužívat govík
Gyro předpokládám setové. To chodí OK. Nakup so do zásoby šroubky do gripů odcházejí při každé rance. A dej si pozor na desku cykliky ubčas se rozlepí a rozskočí.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

vybaveni

#3 Příspěvek od dj_krata »

osazeni budu mit serva cyklika maxwell http://flying-hobby.com/catalog/product ... ts_id=3299 , gyro LTG-2100T, vrtulka Hotgear HG-D201HB http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-vyba ... 201hb.html , baterky 2S 800mAh,.... regl a motor budu mit setovy... GAUI 18A, GAUI 4800KV.
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mad_Box »

Jo i tak to chodí dobře. Set gyra a tohodle serva jsem tam taky měl. Te´d tam mám analogovu verzi 201 a chodí to taky.
Raptor E700 (MSH Brain)
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

regulator gaui 18A

#5 Příspěvek od dj_krata »

jak je to stim setovym regulatorem? nebude mit problem napajet vsechny ty digitalni serva jaky ma vubec bec?
lipanek

Re: regulator gaui 18A

#6 Příspěvek od lipanek »

dj_krata píše:jak je to stim setovym regulatorem? nebude mit problem napajet vsechny ty digitalni serva jaky ma vubec bec?

mám tento setový regl a těmi servy, co máš ty a digi Inolab na vrtulku a nikdy jsem neměl problém s napájením. Jeho parametry jsou 5V/2A. A jak píše Mad_Box - nepoužívat govík. Mám ho zapnutý a fakt to není ono. Budu to předělávat.
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

nastaveni

#7 Příspěvek od dj_krata »

ok tak to je parada ,jaky mam tocit otacky,jaky mas nastaveny rozsah kolektivu a jaky krivky plynu? a tak...
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mad_Box »

Jednoduše co to dá.
A musím říct že včera jsem opět otestoval nesmrtelnost brouka teda gauika. V piroflipech jsem se nějak sekl či co a na plné rychlosti to poslal do země. No jeden list budu muset lípnout, udělal se lehký zásek do odtokovky a musím opět vyměnit ty dva šroubky v gripech. A to gauik stihl udělat na zemi ještě nějaký ten kotrmelec.
Raptor E700 (MSH Brain)
chakotay

Re: nastaveni

#9 Příspěvek od chakotay »

dj_krata píše:jaky mam tocit otacky,jaky mas nastaveny rozsah kolektivu a jaky krivky plynu? a tak...

Ja mam ted kolektiv -12 +12, ale je na to potreba poradna baterka, jinak se to dusi. -10 +10 je rozumne se slabsima baterkama (<25C).

Nedoporucuju litat s tema plastakama, co jsou v kitu. Gaui ma uz ted nejaky CF listy, ale spousta lidi neda dopustit na Align 205 a 205D (puvodne pro T-Rex 250), je to s nima nesrovnatelne stabilnejsi.

Pokud by se nedostavalo vykonu, tak oblibeny upgrade je motor 5150KV (http://www.infinity-hobby.com/main/prod ... ts_id=2723). Mne tady lezi zatim v krabici, takze nemuzu dodat zkusenost z prvni ruky. Pry ale dojde ke znatelnemu zkraceni letoveho casu (z cca 5 minut na ~800mAH 2s na nejakych 3:30).

+1 ohledne tech sroubku v gripech. Ty se ohnou i pri trochu nepovedenem pristani. Dalsi bezna zavada jsou ohnute packy na gripech samotnych. Vetsinou se daji narovnat zpatky bez vetsiho rozhozeni trackingu.

A jeste jeden upgrade se celkem vyplati: CF lyzinky vydrzi skoro vsechno - oproti tem alu/plastovym, ktere se lamou snadnejs nez se zda.
Rici

#10 Příspěvek od Rici »

Baterka musí být 2S nebo se dá použít i 3S tedy 11,1V nebo to je zbytečnost? Šly by použít třeba tyto http://www.infinity-hobby.com/main/prod ... ts_id=4148 ?
chakotay

#11 Příspěvek od chakotay »

3S se pouzit da, ale mel by se dat pomalejsi motor nebo mensi pinion (pastorek?). Jinak budou moc vysoke otacky. Hadam, ze pokud bys to zkousel krotit pres throttle, tak se bude prehrivat ESC.

To jsou ale informace z druhe ruky. Dam vedet, az to zkusim. Mne to zatim lita skvele na 2S :)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od prochel »

Rici píše:Baterka musí být 2S nebo se dá použít i 3S tedy 11,1V nebo to je zbytečnost? Šly by použít třeba tyto http://www.infinity-hobby.com/main/prod ... ts_id=4148 ?
3s je uplně zbytečná, na 2s to lítá dost dobře i ve větru akorát musíš počítat s tím aby ti ho vítr nesfouk :D
a jinak jak psal Madbox tak fakt vydrží hodně a oprava stojí pár kaček
a ty plastový listy na lítání uplně stačí ,alespoň pro mě na to co lítám já až až
http://www.prochymodel.estranky.cz/foto ... iginal/648
Rici

#13 Příspěvek od Rici »

Vážně o něm uvažuji, ale ve verzi FES - co myslíte budou Align DS410 na cykliku a Futaba S3154 na vrtulku vhodná? Jen ještě nevím zda použít ten jejich stabilizátor GU365 nebo raději gyrobota700.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od prochel »

Rici píše:Vážně o něm uvažuji, ale ve verzi FES - co myslíte budou Align DS410 na cykliku a Futaba S3154 na vrtulku vhodná? Jen ještě nevím zda použít ten jejich stabilizátor GU365 nebo raději gyrobota700.
ten jejich stabilizátor GU365 jsou jen samé problémy , funguje ale občas si udělá co chce , měl sem ho a dal jsem ho pryč a čekám až vyjde Mini VStabi od Mikáda ten asi bude lepší než Gyrobot 700 hlavně levnější (asi) :D
Mini http://mikado.e-vendo.de/e-vendo.php?sh ... 538&p=4538
lipanek

#15 Příspěvek od lipanek »

Rici píše:Vážně o něm uvažuji, ale ve verzi FES - co myslíte budou Align DS410 na cykliku a Futaba S3154 na vrtulku vhodná? Jen ještě nevím zda použít ten jejich stabilizátor GU365 nebo raději gyrobota700.

tuto verzi FES mám i s tím GU 365. Jak psal Prochel, funguje, ikdyž si občas ze začátku dělala co chtěla. Dnes mi to s ní lítá, jenom ty ruce na to nejsou. Tvoje sestava na cykliku bude fungovat, ale to vrtulkový servo nevím, nevím. Měl jsem ho taky a nakonec jsem tam namontoval Inolab 201. Thomas ho na vrtulce má a lítá (myslím tu futabu). Co se týče Gyrobota, tak nevím, jsetli se tam vůbec vejde. Ještě krátce k tomu GU 365. Mám ho v 30-kové helině GAUI Hurricane 550 a funguje naprosto k mé spokojenosti. Testoval ho i Mad_box a byl vcelku spokojen. Tím chci jenom řít, že ten systém funguje a čím je helina větší, tím je seřízení a provozování jednodušší. V té velké helině trvalo přesně 3 lety seřízení a nyní, kdyby nebyl zrona spadlej na ruce, s ním lítám jako po kolejích.
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“