cim zacit?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
filip46

#61 Příspěvek od filip46 »

Takže, když jsem s letadlem ješte nelítal tak by to chtelo asi novou. Jestli jo tak mi prosim poradte nejakou slusnou soupravu za slusnou cenu.
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Michal_N »

To záleží na tom, kolik jsi do toho ochotný dát peněz, s jakými modely budeš létat a jakou spolehlivost požaduješ. Dále jestli chceš palcový nebo pultový vysílač a jestli klasické pásmo nebo 2,4 GHz. Od toho se můžeme odpíchnout.
filip46

#63 Příspěvek od filip46 »

No pasmo, ja osobne nemam zkusenosti s tim ktery je lepsi . Bral bych asi palcovej a litat bych chtel s letadlem a obcas s vrtulnikem. Jake jsou vyhody pultovyho nebo palcovyho vysilace ?
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Michal_N »

V tom případě by to mohlo být pásmo 2,4 GHz. Palcový/pultový - každému se lépe drží něco jiného, řízení s pultovým bude asi přesnější. Nejpodstatnější při výběru jsou finanční možnosti, kolik maximálně do RC soupravy investuješ?
filip46

#65 Příspěvek od filip46 »

Tak chtel bych se vejit do 4,5 tisice a napadl me treba OPTIC 6 SPORT to neni sice 2,4 GHz, ale myslim ze by mi stacil. Nevim jestli jde pouzit i na vrtulnik.
zdekar

#66 Příspěvek od zdekar »

Pokud sis vybral Optic 6, tak ber radši verzi STANDARD. Oproti Sport tam máš výměnný VF modul a časem můžeš snadno přejít na 2,4Ghz... jen dokoupíš VF modul pro 2,4Ghz a dáš ho namísto toho původního(+ samozřejmě pak musíš koupit přijímače pro ten nový Ghz systém, co si vybereš).
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
martin303

#67 Příspěvek od martin303 »

Suhlasim plne s cernosom. Ak niekto zacina, nemal by kupovat set. Nech je akokolvek drahy, vzdy je tam nieco oklamane kvoli cene. Treba sa poradit a nieco objednat z Ciny. Teraz som robil jednemu cloveku wildu a vyslo to ( lietadlo + vysielac 9X 2,4 + nabijacka lipol + kridelka + novy reg + 4 baterky ) 200 eur a chalan lieta ako divy. :)

filip46 - Ked som zacinal ja, kupil som velmi vyhodne noveho OPTICA 6 na 35 ale v sucasnej dobe to kupovat je hlupost. Momentalne som mal v rukach pre kolegu z prace TURNIGY 9X ( HC za 70 USD + 90 USD za 2,4 modul ASSAN ) s dopravou komplet za 110 eur a mas k tomu aj dva prijimace. Uplne skvela volba aj na vrtulniky. Trocha skuseny clovek ti napipa vrtulnik za 3 hodky aj ked tu vysielacku predtym vobec nevidel a aj vsetko ostatne je tam super prehladne.

Inak celkovo vzate som mal na postavenie 5 krat easy star ( kridelka som dorabal hned a automaticky ) 3 krat wildhawka ( s kridelkami to iste ) a 3 krat pelikanovsku cessnu. Vzdy som tvrdil ze treba zacat Easy starom ale ta cessna ma nakoniec fakt presvedcila. Leti najpomalsie ( priam ako parazol :) ) s uvedenych a pod motorom sa chova najprivetivejsie. Ked sa k tomu kupi dobry motor na dvojclanok z HC nejake baterky po par korun tak si clovek polieta do uplne do blba.
were
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od were »

To jo, ale vyhoda ES je v tom ze si s nim clovek zkusi vsechno - letani na motor, tocit termiku jako s vetronem, muze ho vzit na svah atd.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od kratas »

Já jsem vděčný, že jsem pořídil ES. Je to neuvěřitelně univerzální éro, jak píše were. Lítám s tím svah, termiku, blbnu pod motorem a je to pohoda. Na jednu 2200mAh baterku si užívám standarně 1 hodinu s termikou 2 a více. Včera jsem lítal v tom hnus počasí, vítr a po 50minutách jsem z baterky odebral 1700mAh. Mám celkem 3 baterky, takže lítám, lítám, lítám a ještě se mi všechny 3 najednou vylítat nepodařilo. Když jsem s tím drsně poprvé praštil na čumák z 10m, tak to prasklo, já to slepil sekunďákem a lítalo se vesele dál. To by s Cessničkou asi nešlo, myslím.
Pro začátečníka, který ještě ani neví co od toho chce je to skvělá věc, kde si ujasní co chce lítat a je to pro něj hodně bezpečné, protože ES vydrží snad všechno. Navíc hromada náhradních dílů. Letadlo je to hodné, nezáludné a po sestavení nastavení težiště a dotrimobání lítá samo a napoprvé.
Křidélka jsem dodělal po 2 lítání a teď je to luxus, skvělá obratnost. llopingy, výkruty, ploché zatáčky, ostrá zatáčky na křídle. Na naučení bezva.
Taky jsem si díky tomu uvědomil, že mě nejvíce berou větroně a svah a tak už si stavím 2 další éra Tracy-E a EPPera.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
filip46

#70 Příspěvek od filip46 »

No ES nebo Wildu bych mozna zkusil ale nevim jestli jde sehnat i ARF. Radsi si koupim kvalitni soupravu ktera neco vydrzi. Hlavne ze si muzu zalitat alespon s CX3 letadlo planuju tam na prazdniny. Kamarad mi nabizel samokridlo s motorem a servama asi za 1000 a jeste by me s tim prej naucil, ja nevim jestli je samokridlo dobre na zacatek, ale kdyz by me s tim ucil on ...
were
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od were »

Samokridla jsou vetsinou dost zivy, ale zase hodne odolny - pokud budes myslet na to, ze to nemusis hnat na plnej plyn, ale ze to umi litat i hezky pomalu tak proc s tim nezacit. Obzvlast kdyz uz je zalitany a tim padem vis, ze po odhozu to poleti podle toho jak tomu reknes a ne jak to bude samo chtit :D Jestli je to klasicky epp samokridlo a la Toro apod. tak se o nej nemusis bat, ty vydrzej vsechno, a co nevydrzej mas na miste za 5 minut spraveny
Naposledy upravil(a) were dne čtv 25.06.2009 17:50, celkem upraveno 1 x.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Abu »

Ucil jsem se na Toro-300 (jeste s plechovkou a prevodem), zacatky dost divoky, ale vzdy to slo opravit.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
were
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od were »

Ja mel prvni ero svahove samokridlo a druhy ero samokridlo se stridakem a oboje v pohode, slecna pak taky zacinala s mym samokridlem nez si postavila vlastni (s tim ale litat nechce aby si ho nerozbila :D )
filip46

#74 Příspěvek od filip46 »

Tak když je to takhle tak to za ty prachy asi vezmu. A přes prázdniny budu lítat jako ďivej :lol: Kamoš s tim lítal v ulici mezi barakama,coz sem nechapal ale po narazu do borovice bylo OK. Ale rikal mi ze me postavy novy ze tohle stary si necha.
martin303

#75 Příspěvek od martin303 »

kratas : Mozno ide prave o to ze hoci som mal prve ero ES tahalo ma to skor k motorovemu nizkemu letu a nie k termickemu lietaniu. Teba to potiahlo na uplne druhu stranu ako mna, a preto mozno ja pokladam za lepsiu cessnu a ty ES. ES sice vydrzi vsetko s tym suhlasim ale ani cessna nie je nejako krehka. a navyse

Cessna :

cele kridlo 8 eur
cely trup 8 eur
zadne plochy a smerovka po 2.70.

ES : trup : 22 eur
kridla : 27 eur

Celkom rozdiel a tolko tych havarii zase tiez nie je. Ale nehadam sa. Nech si kazdy urobi usudok sam.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“