aviatik666 píše:Jen si kupujte a přecházejte na 2,4GHz, aspoň se 35 a 40 uvolní. Před časem jsem se málem nechal vystrašit a ukecat na 2,4. Jsem rád že jsem to neudělal. V sobotu jsem byl svědkem totálky na 2,4. Lítalo nás 7, z toho 6 na 35MHz a jeden na 2,4 vše měl v pořádku, baterie nabité atd. bohužel jen mu to padalo asi ze 150 m úplně neovladatelné. Už teď slyším že to určitě nemohlo být na rušení, to přece u 2,4 není možné !!!
Kdyby jsi věděl něco o systému 2,4GHz, věděl bys, že vzájemné rušení je velmi málo pravděpodobné, ba přímo nemožné!
Když jsem jezdíval Monstry, sešlo se nás na závodech kolem 50ti 2,4GHz, neříkám, že byli zapnuté naráz, ale taková polovina určitě ano. I při takovém šrumu, jsem za dva roky nezaznamenal jediný problém týkající se neovladatelnosti modelu z důvodu rušení, vždy to bylo jen technickou závadou, špatné zdrojové packy, nebo "chybnou instalací".
Ono pak plakat nad rozbitým modelem z důvodů toho, že za kopcem proháněl tatík se svým synem svůj čínský model, bez znalosti "modelářské kázně", je zbytečné - tvůj model to nevrátí. A bohužel toto se děje.
Nemyslím si, že investice do dražší RC stanice je pro začátečníka nevhodné, ba naopak. A že nejsou peníze?? Tak holt nebudu modelařit - neb o penězích tento koníček (a nejen tento) je.
Ne nadarmo se říká, že nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci.