Wolf SE/ME - jak se vám líbí?
Příteli, ono to chce ať už lítáš s čímkoliv, nebo i jezdíš, po každým karambolu vše řádně zkontrolovat. Nelze sice nic vyloučit, ale kousne se servo, kterýmu něco chybí, chybí třeba zoubek. Šáhni do svědomí, nemělo snahu předtím cukat při pohybu, nebo nezadrhávalo, a neříkal sis, to je dobrý, nebo doknce si tomu vůbec nevěnoval pozornost. I malý věci dokáží udělat velké škody. Neboj, je to z mé vlastní zkušenosti s výškovkou, a najdnou!!!!! nechodila. Blo štěstí, že se zastavila tak, že jsem s větroňem hezky dosedl i tak .....
mikyno12 píše:vzhladom na pripravu kupy novej helikoptery, som sa rozhodol, ze nebudem kupovat nove servo na cykliku, lebo potom by bolo jedno silnejsie ako ostatne, ale servo z vrtulky dam namiesto toho zaseknuteho a na vrtulku kupim nove
Ahoj, správné řešení
A ještě jeden tip (snad mě mazáci nesežerou) - doporučuju přemístit kupové čepy na páce serva aspoň o dírku blíž středu (nebo při náhradě jiným servem ještě kousek blíž - já měl na Wolfovi na HS-55 osazené ty dírky, co jsou cca 10 mm od středu místo doporučených 16 mm). Samozřejmě se zkrátí chod táhla, ale to nám začátečníkům na ty naše hop-hop lety nevadí (nemusíme mít kolektiv symetrický, stačí třeba -1 + 8 ), a reakce budou trochu pomalejší (ehm, a to jsme vlastně i rádi, že
Až dospějeme a budeme chtít lítat 3 až 4D (nebo kolik to je), tak už stejně budem mít dávno jiná serva a nejspíš i jinou helinku, i když na Wolfa nedám dopustit (teda až na originál rádio a hlavní hřídele křivé už z výroby).
Tak po delší době opět Wolf
Dostal se mi za malý peníz do rukou WOLF 450. Tak než dorazí HK Pro, tak jsem si řekl, že si to s ním zkusím. Balancer, tak jak už se tu psalo v polovině nabíjení vypověděl službu, tak jsem ho nahradil za jiný, a nabíjel dál. Po nabití, jsem chtěl vyzkoušet giro, jen tak v ruce. A ted tedy k věci. Když jsem ho v ruce roztočil a zkusil hejbnout z ocasem, tak giro zareagovalo tak, že sice stáhlo ocas zpět, ale okamžitě ho zase stáhla do protisměru..a toto se vlastně dělo pořád, až jsem musel stáhnout motor, páč se mi vrtulník škubal v ruce, až mi z ní málem vyskočil
Na giru mám ten poták zjisku(?) asi na polovině. Je to problém nastavení, nebo je v řiti giro a chce ho nahradit lepším? na giru je ještě pidi přepínač a ten nevím k čemu slouží
Také prosím, k čemu je na ovladači ten otočný čudl a přepínač giro něco...ted nevím, nemám to u sebe.
Další problém ...Zdá se mi, že kolektiv táhne více nahoru, než dolu( V případě, že držim vrtulník v ruce:) ) Znamená to, že když posunu desku cikliky na táhlech více nahoru, tak se to cca vyrovná. Nemám měrku náběhu listů, tak nevím přesně stupně
měrka dorazí od čínana za 14 dní
. Ještě se zeptám..Pádla mají být v rovině s rámečkem pádel?
Je toho hodně, tak moc děkuji za odpovědi a rady..
Dostal se mi za malý peníz do rukou WOLF 450. Tak než dorazí HK Pro, tak jsem si řekl, že si to s ním zkusím. Balancer, tak jak už se tu psalo v polovině nabíjení vypověděl službu, tak jsem ho nahradil za jiný, a nabíjel dál. Po nabití, jsem chtěl vyzkoušet giro, jen tak v ruce. A ted tedy k věci. Když jsem ho v ruce roztočil a zkusil hejbnout z ocasem, tak giro zareagovalo tak, že sice stáhlo ocas zpět, ale okamžitě ho zase stáhla do protisměru..a toto se vlastně dělo pořád, až jsem musel stáhnout motor, páč se mi vrtulník škubal v ruce, až mi z ní málem vyskočil
Další problém ...Zdá se mi, že kolektiv táhne více nahoru, než dolu( V případě, že držim vrtulník v ruce:) ) Znamená to, že když posunu desku cikliky na táhlech více nahoru, tak se to cca vyrovná. Nemám měrku náběhu listů, tak nevím přesně stupně
Je toho hodně, tak moc děkuji za odpovědi a rady..
hlavně klídek..
Marty17 píše:A ted tedy k věci. Když jsem ho v ruce roztočil a zkusil hejbnout z ocasem, tak giro zareagovalo tak, že sice stáhlo ocas zpět, ale okamžitě ho zase stáhla do protisměru..a toto se vlastně dělo pořád, až jsem musel stáhnout motor, páč se mi vrtulník škubal v ruce, až mi z ní málem vyskočilNa giru mám ten poták zjisku(?) asi na polovině. Je to problém nastavení, nebo je v řiti giro a chce ho nahradit lepším? na giru je ještě pidi přepínač a ten nevím k čemu slouží
Také prosím, k čemu je na ovladači ten otočný čudl a přepínač giro něco...ted nevím, nemám to u sebe.
To by asi chtělo vidět, takhle na dálku a při zkoušení "v ruce" Ti asi nikdo neřekne. Vrtulík není dělaný na držení v ruce, samořejmě to interferuje s gyrem (ta ruka ho vlastně nahrazuje - ale záleží na tom jak ho držíš atd. NA originál gyru u Wolfa je myslím jen příepínač reverzu a nastavení rozsahu pohybu. Citlivost se nastavuje vyslíačkou. Ale to jen co si tak zhruba pamatuju. Skoro je lepší napsat až u toho budeš.
A prosím nepiš GIRO, je to GYRO.
Marty17 píše:Další problém ...Zdá se mi, že kolektiv táhne více nahoru, než dolu (V případě, že držim vrtulník v ruce:) ) Znamená to, že když posunu desku cikliky na táhlech více nahoru, tak se to cca vyrovná. Nemám měrku náběhu listů, tak nevím přesně stupněměrka dorazí od čínana za 14 dní
.
Tohle neřeš a nech to tak. Dokonce se dá pro začátek lítat tak, že dolů to netáhne vůbec (a není to vůbec špatný pro první visení, protože když se lekneš, najde s tím tak brutálně praštit o zem a nesekneš si ocas)
Jo a ty pádla - ano, musí být všechno rovnoběžně nebo kolmo. Přesně a na obou stranách stejně. To je dost zásadní a netýká se to jen pádel, na vrtulníku neexistuje "tak zhruba", všechny nepřesnosti se Ti vrátí zásadníma problémama.
Vřele doporučuju se s někým zkušeným domluvit a poprosit ho o nastavení a zalétnutí. Klidně za pětkilo, vyplatí se to nejmíň 10x.
off: Díky moc..za to giro se omlouvám..od ted jen gyro
S tím tahem jsem to napsal přesně obráceně
táhne mi to více dolů a to fakt hodně, kdežto nahoru jen tak pozvolna..
Ale máš pravdu s tím dát to někomu, at to zčíhne..Jsem z Děčína a pár lidí tu lítá, tak poprosím no
Rozhodně raději někomu zaplatím, než to vrazit do dílů a neznat příčinu..
Ještě jedna otázka. Mají být listy rotoru vyhnuté mírně dolu? Asi ne co..Mám tam novou příčnou hřídel a stejně vysí dolu
Děkuji
S tím tahem jsem to napsal přesně obráceně
Ale máš pravdu s tím dát to někomu, at to zčíhne..Jsem z Děčína a pár lidí tu lítá, tak poprosím no
Ještě jedna otázka. Mají být listy rotoru vyhnuté mírně dolu? Asi ne co..Mám tam novou příčnou hřídel a stejně vysí dolu
Děkuji
hlavně klídek..
Marty17 píše: S tím tahem jsem to napsal přesně obrácenětáhne mi to více dolů a to fakt hodně, kdežto nahoru jen tak pozvolna..
Aha tak to je docela problém. Ale nastavit resp. změnit to jde mnoha způsoby, zmanou délky táhel od serv, změnou délky táhel od padel, změnou nastaveníserv (máš je kolmo když máš plyn uprostřed?) atd. Fakt to chce někoho kdo Ti to skoukne, kdoví co má ten stroj za sebou a jestli takhle vůbec letěl (spíš asi ne)
Marty17 píše: Mají být listy rotoru vyhnuté mírně dolu? Asi ne co..Mám tam novou příčnou hřídel a stejně vysí doluDěkuji
Samosebou že nemají, ale klidně to může být tím, že jsou prostě křivé. To by zas nebyl takový problém, když se roztočí, tak se srovnají. Ale stejně časem kup nové (ony se budou hodit, až s tímhle jebneš o zem.
Příčnou hřídel zkontroluješ nejjednodušeji tak, že sundáš listy, z jedné strany tam strčíš příslušný imbus a zkoušíš jakoby utahovat. Druhou rukou držíš protější úpon listů a ten nesmí hýbat. Pokud se hne, dej novou hřídel.
Jo a nepíše se VYSÍ, ale VISÍ